تأکید حجت‌الاسلام قرائتی بر لزوم احیای زکات در سراسر کشور طرح «زندگی با آیه‌ها» با هدف تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن اجرا می‌شود پخش زنده مراسم تشییع پیکر شهید نصرالله از شبکه قرآن آزمون مرحله استانی رقابت علمی طلاب خواهر، چهارشنبه (۸ اسفند ۱۴۰۳) برگزار می‌شود بیمار در چه صورتی می‌تواند روزه نگیرد؟ | فتوای آیت الله خامنه‌ای درباره روزه بیماران چگونه می‌توان جریان فقهی جدید ایجاد کرد؟ تصمیمات لازم برای ارائه خدمات بهتر به زائران عتبات گرفته می‌شود رونمایی از مجموعه آثار فقه بورس و اوراق بهادار مراسم گرامیداشت شهید سیدحسن نصرالله فردا (۵ اسفند ۱۴۰۳) در سراسر کشور برگزار می‌شود آخرین مهلت ارائه مقالات به دبیرخانه چهارمین همایش بین‌المللی اربعین اعلام شد + جزئیات حرم امام‌رضا(ع) میزبان برگزاری مراسم هم‌دردی با مردم لبنان می‌شود دریافت ۲۲۴ اثر در چهاردهمین جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد مقدس برگزار می‌شود آمادگی یادمان‌های دفاع مقدس برای برگزاری اعتکاف رمضان ۱۴۰۳ رونمایی از آثار جدید پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) آیین نقاره‌زنی حرم رضوی، روایتی ۵۰۰ساله از عشق و ایمان برنامه افزایش ۲برابری پایگاه‌های قرآنی خراسان رضوی در ۲ سال آینده روزی برای تو اینجا چراغی روشن است | در باب راه‌های رونق مسجد همگانی‌سازی تدبر در قرآن کریم ضروری است
سرخط خبرها

کتاب مخاطبه و گفتگو با قرآن در مکتب اهل بیت(ع) به چاپ رسید

  • کد خبر: ۳۱۱۳۱۵
  • ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶
کتاب مخاطبه و گفتگو با قرآن در مکتب اهل بیت(ع) به چاپ رسید
کتاب «مخاطبه و گفت‌و‌گو با قرآن در مکتب اهل بیت (ع)» اثر حسین رحمانی زاده و معصومه غنی‌لو در ۱۵۲ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

به گزارش شهرآرانیوز، در نگاه پیشوایان دین، قرآن تنها یک متن مکتوب مقدس نیست که صرفاً جنبه تاریخی داشته باشد، بلکه حقیقتی زنده است و ماهیتی پویا دارد. بر همین اساس شایسته است قاری قرآن خود را مخاطب قرآن بداند و در مقام پاسخ به سؤالات و امتثال اوامر مندرج در کلام الله برآید. ائمه اطهار (ع)، این مسیر را برای ما روشن کرده‌اند و آداب چنین مخاطبه‌ای را در سیره خود برای ما به یادگار گذاشته‌اند.

این کتاب می‌کوشد با پی‌جویی این نمونه‌ها و در نهایت دسته‌بندی و گونه شناسی این دسته از آموزه‌های حدیثی، الگویی از تعامل با قرآن در سیره معصومین (ع) را معرفی کند.

این کتاب در پنج فصل تألیف شده است؛ فصل اول با عنوان «اصول، مبانی و آداب مخاطب با کلام الله» معناشناسی مخاطبه، درنگی در ماهیت زبان قرآن و مخاطبه با کلام الله در قرآن را بیان کرده و جایگاه و آداب مخاطبه با کلام الله در سنت نبوی، آثار و برکات مخاطبه با کلام الله و انواع مخاطبه در سیره معصومین (ع) را مورد بررسی قرار داده است.

نویسنده در فصل دوم با عنوان «مظاهر مخاطبه با کلام الله در بیان و سیره معصومین (ع)» مخاطبه با معوّذتین (ناس و فلق)، مخاطبه با سوره نصر و مخاطب با سوره تین را شرح داده و مخاطبه با سوره مرسلات، مخاطبه با سوره ملک، مخاطب با سوره الرحمن و مخاطبه با سوره حمد را به نگارش درآورده است.

سومین فصل با عنوان «مظاهر مخاطبه با کلام الله در برخی از آیات قرآن» مخاطبه با آیه «إِنَّ ٱللَّهَ وَمَلَـائِکَتَهُۥ یُصَلُّونَ عَلَى ٱلنَّبِیِّ»، مخاطبه با آیت الکرسی، مخاطبه با آیه «وَ إِن تَعُدُّواْ نِعمَةَ ٱللَّهِ لَا تُحصُوهَا» و مخاطبه با فراز «وَ کَبِّرهُ تَکبِیراً» را تبیین کرده است.

فصل چهارم با عنوان «مخاطبه در آغاز و انجام تلاوت قرآن کریم» مخاطبه با کلام الله در آغاز تلاوت قرآن، مخاطبه با کلام الله در پایان تلاوت قرآن و ختم مخاطبه با قرآن با گفتن «صدق الله» و سایر عبارات مشابه را مورد تأکید قرار داده است.

«مخاطبه با کلام الله در نماز» عنوان پنجمین و آخرین فصل از کتاب حاضر است که استماع و انصات در نماز، مخاطبه عبد و معبود در قرائت فاتحه الکتاب، مخاطبه در قرائت نماز و مخاطبه در سجده با آیه «سَبِّحِ اسمَ رَبِّکَ الاَعلَی» را به رشته تحریر درآورده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->