تداوم روند کاهشی قیمت خودرو‌های داخلی (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) | افت قیمت‌ها همچنان ادامه دارد راهکار‌های چندگانه برای حل مشکل مسکن تغییر ساعات کاری ادارات حتما اجرا می‌شود بررسی قیمت امروز موبایل‌های سامسونگ (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) | گلکسی A۵۶ چند؟ + جدول با کمتر از ۲ میلیارد تومان در کدام مناطق مشهد می‌توان خانه خرید؟ (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) فروش سه محصول کرمان موتور از فردا (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تاثیر مذاکرات روی قیمت موبایل | آیا اکنون زمان مناسبی برای خرید تلفن همراه است؟ ۸۵۴ میلیون دلار انواع محصولات کشاورزی از خراسان رضوی صادر شد هزینه تعویض پلاک خودرو در سال ۱۴۰۴ اعلام شد | چه مدارکی مورد نیاز است؟ رشد بی محابای بورس | پرش ۶۰ هزار واحدی شاخص بورس (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) تولید ۳۰ تن ماهی تیلاپیا در سبزوار طی سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۹ هزار میلیارد ریال برای سلامت مردم استان خراسان رضوی، از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده تأمین شد سرپرست اداره کار خراسان رضوی: در سال گذشته، ۵۶ حادثه کارگری منجر به فوت داشتیم | حضور دو میلیون و ۲۷۱ هزار و ۱۵۰ خانوار یارانه‌بگیر در استان + فیلم کم‌توجهی صادرکنندگان خراسان رضوی به صنعت بسته‌بندی | صادرات قابل با بسته‌های ناقابل افزایش قیمت برق از خردادماه ۱۴۰۴ اعمال می‌شود + تعرفه‌های جدید قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) | رشد دلار به کانال ۸۴ هزار تومان قیمت طلا در مشهد افزایش یافت (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) ریزش نرخ ارز و طلا سرمایه‌ها را به سمت بازار مسکن سوق می‌دهد؟ | پیش‌بینی بازار مسکن در ۱۴۰۴ سهمیه ۶۰ لیتری بنزین اردیبهشت ۱۴۰۴ قابل‌برداشت شد قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) | بادمجان کیلویی چند؟ «عصاره زعفران لیتری ۱۰۰ هزار تومان» | محصولات غیراستانداردی که سلامت خریداران را نشانه می‌گیرند زیان‌دهی ۱۶ هزار میلیارد تومانی صندوق‌های طلا در هفته گذشته (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) در بازار اعلام شد یارانه نقدی بیش از ۴۰۰ هزار نفر قطع شد (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه به مردم درباره خرید و فروش طلا در شرایط مذاکره | طلا بخریم یا بفروشیم؟ ویدئو| آمار بهُت‌آور از رشد ۱۲۵ برابری نقدینگی کشور در ۲۰ سال اخیر معاون توانیر: امسال وضعیت بدتری برای تولید برق داریم‌ پیش بینی قیمت ارز و دلار (دوشنبه یک اردیبهشت ۱۴۰۴)| کاغذ آمریکایی در مسیر نزول
سرخط خبرها

رشد ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت برنج + علت (۳۰ دی ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۱۱۵۷۹
  • ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۴
رشد ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت برنج + علت (۳۰ دی ۱۴۰۳)
رییس اتحادیه برنج‌فروشان شهر بابل گفت: قیمت انواع برنج در یک ماه گذشته به دلیل بر هم خوردن تعادل میان عرضه و تقاضا در بازار افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی را تجربه کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، علی طاهری اطاق‌سرا، رییس اتحادیه برنج‌فروشان شهر بابل از افزایش قیمت برنج خبر داد و گفت: قیمت انواع برنج ایرانی از یک ماه پیش تاکنون ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافته است و این سیر افزایشی هنوز ادامه دارد به طوری که هر کیلو برنج طارم که در ابتدای فصل ۷۰ هزار تومان درب کارخانه قیمت داشت امروز به حدود ۱۱۰ هزار تومان رسیده است؛ برنج فجر ۹۰ هزار تومان، شیرودی ۸۰ هزار تا ۸۵ هزار تومان و ندا به حدود ۸۰ هزار تومان در هر کیلو درب کارخانه افزایش پیدا کرده‌اند.

وی درباره آنچه به این افزایش قیمت انجامیده توضیح داد: دلیل این افزایش قیمت‌ها بر هم خوردن عرضه و تقاضا در بازار برنج است به طوری که در حال حاضر تقاضا برای برنج افزایش یافته، اما عرضه محدود شده است.

طاهری ادامه داد: قیمت برنج‌های خارجی هم افزایش پیدا کرده و قیمت نوع اعلای آن از ۵۰ هزار تومان در هر کیلو در فروش عمده تا بیش از ۷۰ هزار تومان هم رسیده و قیمت برنج خارجی که پیش‌تر حدود ۳۰ هزار تومان در هر کیلو بود اکنون به ۵۰ هزار تومان افزایش یافته است، این بر هم خوردن تعادل میان عرضه و تقاضا در بازار برنج برآمده از واکنش بازار به خبر تغییر محل ارز تخصیصی به واردات برنج است و وقتی این اتفاق بیفتد قیمت برنج حتما گران‌تر از ارقام کنونی هم می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: افزایش قیمت برنج وارداتی قیمت برنج ایرانی را هم بالا کشیده است.

رییس اتحادیه برنج‌فروشان شهر بابل اظهار کرد: غلبه تقاضای برنج بر عرضه آن در سراسر کشور اتفاق نیفتاده و بیشتر به استان مازندران اختصاص دارد و پیامد‌های این نابه‌سامانی در ماه‌های آینده در سفره مردم در سراسر کشور نمایان می‌شود، همچنین این افزایش تقاضا به دلیل افزایش مصرفِ مصرف‌کننده نیست بلکه به این دلیل است که قیمت‌ها به دلایلی که شرح دادم سیر افزایشی به خود گرفته و سبب شده عرضه‌کنندگان در عرضه برنج محافظه‌کار شوند و ترجیح دهند فعلا از فروش صرف نظر کنند تا بتوانند محصولی که در اختیار دارند را با بالاترین قیمت ممکن به فروش برسانند و این امر به کاهش عرضه و به دنبال آن افزایش تقاضا انجامیده است.

وی افزود: در همین حال شرکت‌های بزرگ نیز اقدام به خرید برنج ایرانی در تناژ‌های سنگین کرده‌اند، زیرا بنا بر قانونی که وزارت کشاورزی وضع کرده در ازای واردات برنج موظف به خرید محصول داخلی هستند و این موضوع به افزایش تقاضا و قیمت برنج داخلی دامن زده است.

طاهری تصریح کرد: افزایش کنونی قیمت برنج سودی را نصیب کشاورز و تولیدکننده نمی‌کند، زیرا بیشتر کشاورزان در پایان فصل کشت، محصول خود را فروخته‌اند و این دلالان هستند که بیشتر از این نوسانات قیمتی سود می‌برد.

وی از وضعیت مطلوب بارندگی در شمال کشور خبر داد و فت: پیش‌بینی می‌شود در سال آینده مشکلی برای تامین آب موردنیاز کشت برنج در مزارع شمال کشور نباشد و فعلا چالشی در موضوع آب وجود ندارد.

به گفته طاهری در سال ۱۴۰۳، حدود ۲ میلیون تن برنج در کشور کشت و برداشت شد.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->