استاندار خراسان رضوی سرمایه‌گذاری و دیپلماسی اقتصادی را اولویت‌ استان عنوان کرد + فیلم تمهیدات ویژه شهرداری مشهد برای اسکان زائران در روز‌های بارانی عیدی بورس به بورس بازان | بورس در اولین روز کاری سال جدید ۳۰ هزار واحد سبزپوش شد (۵ فروردین ۱۴۰۴) قیمت محصولات ایران‌خودرو در اولین روز کاری ۱۴۰۴ اعلام شد | افزایش شدید قیمت‌ها در بازار + جدول بانک مرکزی از پیگیری مشارکت مردم برای سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی در طرح‌های ملی در سال ۱۴۰۴ خبرداد قیمت دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ فروردین ۱۴۰۴) | دلار در کانال ۹۸ هزار تومان  اولین قیمت طلا در مشهد در سال جدید اعلام شد (۵ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۵ فروردین ۱۴۰۴) | رشد عجیب قیمت نارنگی ساعت کاری ادارات از ۵ فروردین ۱۴۰۴ اعلام شد + جزئیات آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۵ فروردین ۱۴۰۴) | بیت‌کوین رکورد زد قیمت جهانی طلا در بازار امروز (۵ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد زنگ آغاز معاملات بورس در سال جدید نواخته شد (۵ فروردین ۱۴۰۴) افتتاح ۴۶ پروژه بهداشتی و درمانی در ۱۲ شهرستان خراسان رضوی کشف ۶۰ مثقال زعفران تقلبی در مشهد جزئیات اجرای فاز دوم کالابرگ الکترونیکی اعلام شد توزیع بیش از ۷۰۰ تن میوه و خرما در جایگاه‌های عرضه مستقیم میوه مشهد (۴ فروردین ۱۴۰۴) پروازهای تأخیری و ابطالی در ایام نوروز ۱۴۰۴، سامان‌دهی شد قیمت طلای جهانی در بازار امروز (دوشنبه ۴ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد شوک دلار در ابتدای سال جدید | دلار از ۱۰۰ هزار تومان عبور کرد (۴ فروردین ۱۴۰۴)  پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۴ فروردین ۱۴۰۴) | بارش برف و باران در نواحی سردسیر و کوهستانی تعطیلی میادین تره بار مشهد در هفته آینده + علت (۴ فروردین ۱۴۰۴) نرخ سیب‌زمینی و پیاز در مشهد چقدر است؟ (۴ فروردین ۱۴۰۴) وام ازدواج در سال ۱۴۰۴ چقدر خواهد بود و شرایط دریافت آن چگونه است؟ حزب مؤتلفه: تحقق شعار سال، نیازمند عزم ملی است ترسیم نقشه راه برای عبور از چالش‌های اقتصادی | سرمایه‌گذاری برای تولید؛ حلقه مفقوده اقتصاد ایران مصرف ۴۷ میلیون لیتر بنزین در خراسان رضوی، از ۲۸ اسفندماه تا دوم فروردین‌ ۱۴۰۴ نانوایی متخلف در اطراف حرم امام‌رضا(ع) پلمب شد حبوبات، خرید اول مردم در طرح کالابرگ الکترونیکی شد مشهد میزبان جشنواره آیین‌های محلی خراسان در نوروز ۱۴۰۴
سرخط خبرها

دلیل گرانی برنج چیست؟ (۲۳ دی ۱۴۰۳) + جزئیات قیمت

  • کد خبر: ۳۱۰۲۰۷
  • ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۹
دلیل گرانی برنج چیست؟ (۲۳ دی ۱۴۰۳) + جزئیات قیمت
سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج گفت: با توجه به تلاقی ماه مبارک رمضان و ایام نوروز ضروری است که ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزارتن برنج وارد شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مجیدرضا منصورخاکی سخنگو و معاون انجمن واردکنندگان برنج ایران گفت: ظرف ۴ ماهه نخست سال، حدود ۴۵۰ هزارتن برنج سفید وارد کشور شد و حدود ۱۵۰ هزارتن دیگر نیز در دوره ممنوعیت به گمرکات کشور واصل شده است که پس از گذشت چهارماه، از اول آذر ترخیص آنها از سرگرفته شد.

او با بیان اینکه طی ۹ ماهه امسال در مجموع حدود ۶۳۰ هزارتن برنج سفید از گمرکات ترخیص شده است، افزود: ثبت سفارش دوره جدید واردات از ۱۰ آذر به میزان۲۰۰هزارتن بازگشایی شد که اکنون محموله‌های آن به کشور رسیده و در حال انجام تشریفات گمرکی جهت ترخیص است.

خاکی ادامه داد: با توجه به تلاقی ماه مبارک رمضان و ایام نوروز که طبیعتاً با پیک قابل توجه مصرف همراه خواهد بود، ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزارتن برنج علاوه بر میزان واردشده تا پایان سال مورد نیاز کشور است که بنابر اعلام مسئولان وقت وزارت جهاد، قرار بود ثبت سفارش آن در ۲ یا۳ نوبت دیگر کارسازی شود.

سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج ایران با بیان اینکه متاسفانه حوزه تولید برنج فاقد شناسنامه بوده و هنوز اعداد قابل اتکا از تولید برنج وجود ندارد، افزود: واقعیت‌های اقلیمی کشور با میزان تولید اعلامی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن برنج در سال همخوانی ندارد؛ چراکه غالب کشت برنج در کشور سنتی و غیر مکانیزه بوده و به دلیل محدودیت منابع آبی و خاکی و تغییر کاربری تدریجی اراضی کشاورزی، به طور متوسط سالانه نیاز به واردات حداقل یک میلیون و ۲۰۰ هزارتن برنج بدون احتساب واردات بخش دولتی احساس می‌شود.

او قیمت متعارف هرکیلو برنج هندی را ۴۵ تا ۵۰ هزارتومان و پاکستانی را تا ۵۵ هزارتومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر، اما شاهد افزایش قیمت برنج خارجی و حتی رشد ۳۰ درصدی قیمت برنج ایرانی نسبت به موعد برداشت هستیم که ناشی از بلاتکلیفی و سردرگمی در تخصیص ارز محموله‌های در حال ترخیص است.

خاکی با اشاره به عدم تخصیص ارز برنج‌های ورودی به کشور از نیمه تیرماه تاکنون ادامه داد: تجربه نشان داده تخصیص ارز برنج معمولاً شش ماه زمان می‌برد و با توجه به آنکه ثبت سفارش در آذرماه انجام و برنج‌ها در دی ماه وارد کشور شد، انتظار می‌رود تخصیص ارز آن به سال آینده موکول شود. در عین حال هنوز قطعیتی در کم و کیف ارز سال آینده برای برنج وارداتی وجود ندارد و در حال حاضر واردکننده نمی‌داند برمبنای کدام نرخ ارز، کالای خود را عرضه کند.

به گفته او، در این فضای بلاتکیلفی اگر واردکننده تا زمان تعیین تکلیف صبر کند، متهم به احتکار است، چنانچه بر مبنای نرخ ارز متفاوت به فروش برساند، مشمول گرانفروشی و جریمه‌های سنگین و در نهایت اگر بر اساس نرخ ارز ۲۸۵۰۰ تومانی فعلی قیمت گذاری و عرضه کند، با تغییر محتمل ارز در سال آینده دچار خسارت سنگین می‌شود.

سخنگو انجمن واردکنندگان برنج گفت: هر چند انجمن واردکنندگان برنج ایران با نهاد‌های متعدد سیاست گذار از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی در این خصوص مکاتباتی داشته، اما پاسخ مشخص وشفافی دریافت نکرده است که تداوم این وضعیت مشخصاً تبعات مثبتی به همراه نخواهد داشت و سبب ناترازی بیشتر در بازار می‌شود؛ از این رو ضروری است در این خصوص از سوی مسئولان دولتی تصمیم گیری و شفاف سازی لازم صورت پذیرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->