هشدار توانیر: سامانه های سرمایشی ادارات بعد ساعت ۱۳ خاموش شود پیش بینی قیمت طلا و سکه در هفته چهارم ماه (۲۰ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش نرخ مالیات و عوارض سیگار| درآمد مالیاتی دولت از سیگار به ۱۴ هزار میلیارد تومان می‌‌رسد؟ گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و گروسی (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی برای تسهیل سرمایه‌گذاری در ساختمان‌های گروه «دال» در مشهد وزیر نیرو: پدیده ماینینگ غیرمجاز یک دزدی است! | هر ماینر به‌اندازه یک کولرگازی که ۲۴ساعته کار کند، مصرف برق دارد انعقاد تفاهم‌نامه بزرگ‌ترین طرح بهینه‌سازی مصرف گاز کشور در خراسان رضوی (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزارت نفت عملیات حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر را آغاز کرد (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) خط و نشان بانک مرکزی برای صادرکنندگان | اعمال محدودیت‌ها در ارائه خدمات بانکی صادرات سیب‌زمینی آزاد شد| قیمت سیب‌زمینی همچنان ۴۰ هزار تومان! صندوق بین‌المللی پول: آمریکا در تحریم نفت ایران ناکام است زیان میلیارد دلاری صنعت فولاد از قطع برق| اعمال ۵۰ درصد محدودیت برق بر صنایع فولادی محدودیت‌های ترافیکی در مسیر‌های منتهی به حرم مطهر رضوی به‌مناسبت میلاد امام‌رضا(ع) ساعت کاری جدید بانک‌های کشور اعلام شد (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ بهره بین‌بانکی کاهش یافت (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | قیمت دیگنیتی ۲۵ میلیون تومان کاهش یافت کاهش قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول بیت‌کوین از ۱۰۹ هزار تومان بیشتر می‌شود؟ (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز برداشت گل محمدی از گلستان‌های شهرستان مشهد سه‌شنبه هفته آینده (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) منتظر عرضه اولیه «مهر» باشید + جزئیات ویدئو | بانک آینده زیان‌ده نیست | دارایی‌های بانک درست ارزش‌گذاری نشده است شوینده‌ها در  آستانه موج چهارم گرانی وام خوداشتغالی، از  وعده تا پرداخت قیمت طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | صعود مجدد دلار به کانال ۸۳ هزار تومان جزئیات کارمزد خدمات بانکی اعلام شد | برای خرید با کارت و دریافت وجه نقد از بانک هم باید پول بدهید علت گرانی حبوبات چیست؟ (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) تاریخ شارژ مجدد کالابرگ الکترونیکی اعلام شد وزیر نفت: صادرات در بالاترین سطح ادامه دارد
سرخط خبرها

دلیل گرانی برنج چیست؟ (۲۳ دی ۱۴۰۳) + جزئیات قیمت

  • کد خبر: ۳۱۰۲۰۷
  • ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۹
دلیل گرانی برنج چیست؟ (۲۳ دی ۱۴۰۳) + جزئیات قیمت
سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج گفت: با توجه به تلاقی ماه مبارک رمضان و ایام نوروز ضروری است که ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزارتن برنج وارد شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مجیدرضا منصورخاکی سخنگو و معاون انجمن واردکنندگان برنج ایران گفت: ظرف ۴ ماهه نخست سال، حدود ۴۵۰ هزارتن برنج سفید وارد کشور شد و حدود ۱۵۰ هزارتن دیگر نیز در دوره ممنوعیت به گمرکات کشور واصل شده است که پس از گذشت چهارماه، از اول آذر ترخیص آنها از سرگرفته شد.

او با بیان اینکه طی ۹ ماهه امسال در مجموع حدود ۶۳۰ هزارتن برنج سفید از گمرکات ترخیص شده است، افزود: ثبت سفارش دوره جدید واردات از ۱۰ آذر به میزان۲۰۰هزارتن بازگشایی شد که اکنون محموله‌های آن به کشور رسیده و در حال انجام تشریفات گمرکی جهت ترخیص است.

خاکی ادامه داد: با توجه به تلاقی ماه مبارک رمضان و ایام نوروز که طبیعتاً با پیک قابل توجه مصرف همراه خواهد بود، ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزارتن برنج علاوه بر میزان واردشده تا پایان سال مورد نیاز کشور است که بنابر اعلام مسئولان وقت وزارت جهاد، قرار بود ثبت سفارش آن در ۲ یا۳ نوبت دیگر کارسازی شود.

سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج ایران با بیان اینکه متاسفانه حوزه تولید برنج فاقد شناسنامه بوده و هنوز اعداد قابل اتکا از تولید برنج وجود ندارد، افزود: واقعیت‌های اقلیمی کشور با میزان تولید اعلامی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن برنج در سال همخوانی ندارد؛ چراکه غالب کشت برنج در کشور سنتی و غیر مکانیزه بوده و به دلیل محدودیت منابع آبی و خاکی و تغییر کاربری تدریجی اراضی کشاورزی، به طور متوسط سالانه نیاز به واردات حداقل یک میلیون و ۲۰۰ هزارتن برنج بدون احتساب واردات بخش دولتی احساس می‌شود.

او قیمت متعارف هرکیلو برنج هندی را ۴۵ تا ۵۰ هزارتومان و پاکستانی را تا ۵۵ هزارتومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر، اما شاهد افزایش قیمت برنج خارجی و حتی رشد ۳۰ درصدی قیمت برنج ایرانی نسبت به موعد برداشت هستیم که ناشی از بلاتکلیفی و سردرگمی در تخصیص ارز محموله‌های در حال ترخیص است.

خاکی با اشاره به عدم تخصیص ارز برنج‌های ورودی به کشور از نیمه تیرماه تاکنون ادامه داد: تجربه نشان داده تخصیص ارز برنج معمولاً شش ماه زمان می‌برد و با توجه به آنکه ثبت سفارش در آذرماه انجام و برنج‌ها در دی ماه وارد کشور شد، انتظار می‌رود تخصیص ارز آن به سال آینده موکول شود. در عین حال هنوز قطعیتی در کم و کیف ارز سال آینده برای برنج وارداتی وجود ندارد و در حال حاضر واردکننده نمی‌داند برمبنای کدام نرخ ارز، کالای خود را عرضه کند.

به گفته او، در این فضای بلاتکیلفی اگر واردکننده تا زمان تعیین تکلیف صبر کند، متهم به احتکار است، چنانچه بر مبنای نرخ ارز متفاوت به فروش برساند، مشمول گرانفروشی و جریمه‌های سنگین و در نهایت اگر بر اساس نرخ ارز ۲۸۵۰۰ تومانی فعلی قیمت گذاری و عرضه کند، با تغییر محتمل ارز در سال آینده دچار خسارت سنگین می‌شود.

سخنگو انجمن واردکنندگان برنج گفت: هر چند انجمن واردکنندگان برنج ایران با نهاد‌های متعدد سیاست گذار از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی در این خصوص مکاتباتی داشته، اما پاسخ مشخص وشفافی دریافت نکرده است که تداوم این وضعیت مشخصاً تبعات مثبتی به همراه نخواهد داشت و سبب ناترازی بیشتر در بازار می‌شود؛ از این رو ضروری است در این خصوص از سوی مسئولان دولتی تصمیم گیری و شفاف سازی لازم صورت پذیرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->