تصادف پراید با خاور یک فوتی و سه مصدوم برجای گذاشت (۴ اسفند ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سرانه پذیرش در مدارس علمیه خراسان ۲ برابر میانگین کشوری است صدور هشدار‌های نارنجی و زرد در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی ۲ کوهنورد در کولاک برف اشترانکوه مفقود شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم چرا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز نمی‌شود؟ ۱۸ اثر صنایع‌دستی خراسان رضوی به مرحله نهایی جشنواره ملی فجر سیمین راه یافت استخدام ۱۸ هزار معلم جدید پس از بازبینی آزمون استخدامی کاهش دمای شدید در تهران از امروز تا سه‌شنبه (۴ تا ۷ اسفند ۱۴۰۳) چگونه در فصل پرمسافر، بلیت تبریز به استانبول را ارزان بخریم؟ فروش اینترنتی دارو از بهار ۱۴۰۴ کلید می‌خورد آغاز انجام تست مولکولی تب دنگی در آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۴ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت دلالان، چالش جدی در عرصه گردشگری سلامت است دستور دادستان زاهدان برای بررسی موضوع حادثه انفجار ساختمان بنیاد مسکن چابهار (۴ اسفند ۱۴۰۳) چرا سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است؟ تاریخ برگزاری آزمون ۱۴۰۴ صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان اعلام شد امسال ۴۴ درصد گنجایش اقامتگاه‌های رسمی خراسان رضوی تکمیل شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) خطرات محصولات غذایی وارداتی فاقد استعلام وزارت بهداشت درمان بیماران سکته مغزی نیازمند حمایت دولت است کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳) | دمای مشهد به منفی ۵ درجه می‌رسد ارتقای دانشگاه صنعتی اسفراین به تصویب رسید امدادرسانی هلال‌احمر به بیش از ۴۰۰ نفر در کشور طی ۷۲ ساعت گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) چالدران، سردترین شهر کشور با دمای منفی ۲۱ درجه سانتی‌گراد (۴ اسفند ۱۴۰۳) آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای شمال کشور (۴ اسفند ۱۴۰۳) قتل پیرمرد ۹۱ ساله در برابر دوربین مداربسته تأثیر شیردهی بر کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد بارش برف و باران در برخی نقاط کشور از امروز (۴ اسفند ۱۴۰۳) این محصولات آرایش لب غیرمجاز هستند (۴ اسفند ۱۴۰۳) ورزش چگونه بر بیماری آلزایمر تأثیر می‌گذارد؟
سرخط خبرها

مرگ سالانه ۵۰ هزار نفر بر اثر مصرف دخانیات در کشور

  • کد خبر: ۳۱۱۶۶۵
  • ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۵
مرگ سالانه ۵۰ هزار نفر بر اثر مصرف دخانیات در کشور
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به خسارت ۵۰ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات در کشور، گفت: مصرف دخانیات یکی از مهم‌ترین عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر و عامل مرگ سالانه بیش از ۵۰ هزار نفر در کشور است.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا رئیسی با بیان این‌که وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت و کنترل دخانیات با هرگونه اظهارنظر غیرکارشناسانه عوامل صنایع دخانی از تریبون‌های رسانه‌ای که به منظور زیر سوال بردن سیاست‌های پیشگیرانه و تضعیف قوانین کنترلی انجام می‌شود به شدت مخالف و خواستار ورود دستگاه‌های نظارتی است.

وی اظهار کرد: این صنایع و عوامل وابسته در توزیع و فروش محصولات دخانی با ثروت و ابزاری که در اختیار دارند جوانان، نوجوانان و زنان جامعه ما را هدف قرار داده‌اند، اما این صنایع ضمن متعهد بودن به اجرای قوانین و سیاست‌های کنترلی وضع شده برای تولید و فروش این محصولات، باید مسئولیت مرگ، بیماری و هزینه‌های هنگفتی که به کشور تحمیل می‌کنند را متقبل شوند.

وی با بیان این که مصرف دخانیات را یکی از مهم‌ترین عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر و عامل مرگ سالانه حدود ۸ و نیم میلیون نفر در جهان و بیش از ۵۰ هزار نفر در کشور است، با اشاره به خسارت‌های برآورد شده مصرف دخانیات در کشور به میزان بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان، عنوان کرد: حوزه سلامت سالانه حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان بابت درمان بیماری‌های منتسب به مصرف دخانیات هزینه می‌کند.

معاون وزیر بهداشت از روند افزایشی مصرف دخانیات در بین نوجوانان، جوانان و زنان در سال‌های اخیر ابراز تاسف و بیان کرد: پایین بودن قیمت و در دسترس بودن محصولات دخانی به عنوان مهم‌ترین عامل در افزایش مصرف و بیماری‌ها و مرگ و میر منتسب مطرح است.

رئیسی همچنین نقش تبلیغات در گرایش به مصرف دخانیات را بسیار مهم خواند و گفت: یکی از مصادیق بارز تبلیغ این محصولات مربوط به تنباکو‌های معطر و معسل است که تاثیر قابل توجهی در افزایش مصرف قلیان به میزان ۵۴ درصد طی سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ داشته است.

به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت نمایش مصرف دخانیات در فیلم‌ها و سریال‌های تولیدی، علی الخصوص شبکه نمایش خانگی نقش مهمی در افزایش مصرف این محصولات دارد که باید با عوامل این تخلفات برخورد جدی شود. در این راستا مطالبه گری عمومی و حمایت و اهتمام جدی تمام دستگاه‌های نظارتی و قوه قضاییه، ضروری است.

وی بسته بندی جذاب و متنوع محصولات دخانی را یکی دیگر از عوامل افزایش مصرف دانست و بر ضرورت اجرای سیاست استانداردسازی بسته‌بندی محصولات دخانی و درج تصاویر و پیام‌های هشدار دهنده موثر تاکید کرد.

رئیسی با اشاره به عدم تاثیر گذاری سیاست‌های مالیاتی موجود بر کاهش مصرف دخانیات در کشور، افزود: چنان‌چه سیاست و نرخ‌های تعیین شده در قوانین ارزش افزوده و برنامه هفتم پیشرفت کشور موثر بود، به گونه‌ای قیمت محصولات دخانی را تغییر می‌داد که موجب کاهش مصرف می‌شد.

وی با تاکید بر اهمیت شفافیت زنجیره تولید و عرضه این محصولات و اخذ مالیات بر مبنای قیمت خرده فروشی محصولات دخانی، ضمن درخواست اعلام نرخ متوسط مالیات دخانیات بر مبنای نرخ خرده فروشی این محصولات بر اساس میزان درآمد وصولی مفاد قوانین مذکور از سوی سازمان مالیاتی کشور، نرخ موثر مالیات دخانیات محصولات دخانی برای کاهش مصرف را بر اساس مستندات سازمان جهانی بهداشت ۷۵ درصد قیمت خرده فروشی اعلام کرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به ظرفیت مناسبی که قانون گذار برای رصد تولید و پیشگیری از قاچاق محصولات دخانی در بند «ح ماده ۷۳ قانون برنامه هفتم پیشرفت» کشور در نظر گرفته، خواستار اهتمام دستگاه‌های ذیربط را در اجرای تکالیف محوله در این زمینه شد.

دبیر ستاد کشوری کنترل دخانیات گفت: اختلاف قائل شدن بین محصولات دخانی تولید داخل با نشان ایرانی و بین المللی در تعیین نرخ‌های مالیاتی علیرغم تعهدات بین المللی در کنوانسیون کنترل دخانیات، قیمت گذاری پایین این محصولات و تلاش عوامل صنایع دخانی برای اخذ حمایت سیاستگذاران و قانون گذاران برای توسعه تجارتی که منجر به مرگ مصرف کنندگان و افراد در مواجهه با دود این محصولات می‌شود و مانع تراشی و تاخیر در اجرای مصوبات ستاد کشوری کنترل دخانیات از جمله عواملی است که موجب عدم تاثیرگذاری سیاست‌های کنترلی و پیشگیرانه و همچنین افزایش مصرف دخانیات شده است.

رئیسی محصولات نوپدید، از جمله سیگار الکترونیک و دستگاه‌های انتقال نیکوتین را به عنوان ترفند جدید صنایع دخانی معرفی کرد و گفت: این صنایع با هدف به دام انداختن جوانان و نوجوانان با تولید و طراحی این محصولات و افزودن عطر و طعم جذاب، در تلاش برای ترویج فرهنگ و باور غلط استفاده از این محصولات هستند.

وی افزود: همه این محصولات قاچاق هستند و به شدت باید با این ترفند و حقه بزرگ با اجرای موثر قوانین و مقررات وضع شده مبارزه شود. هیچ واحد صنفی اجازه فروش این محصولات و محصولات دخانی قاچاق را ندارد و در صورت هر گونه تخلف، پروانه فروش محصولات دخانی این صنوف باید برای همیشه ابطال شود که در این صورت دیگر شاهد وجود محصولات قاچاق در بازار مصرف نخواهیم بود و بهانه تراشی برای جلوگیری از اجرای موثر سیاست‌های پیشگیرانه جمع می‌شود.

رئیسی هشدار داد: چنانچه به امر پیشگیری، کنترل و کاهش مصرف دخانیات و اجرای موثر قوانین و سیاست‌های پیشگیرانه به درستی توجه نشود، در آینده شاید یکی از کشور‌های پر مصرف دخانیات جهان و جزو بحرانی‌ترین‌ها از نظر بیماری و مرگ ومیر بر اثر مصرف مواد دخانی باشیم.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->