۷۶۰ متهم به سرقت و معتاد متجاهر در مشهد دستگیر شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی بر گسترش نهضت عدالت آموزشی بدون تشریفات ۲۵ مصدوم در پی آتش سوزی یک کارخانه در شهرک صنعتی توس مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند شوک در دادگاه کیفری خراسان رضوی؛ فاش شدن جزئیات قتل ناموسی با نقشه‌ای شیطانی در خانه وحشت هتل‌های پنج‌ستاره جدید در مشهد احداث می‌شوند | افزایش ظرفیت اسکان پنج‌ستاره زائران تا پایان سال ۱۴۰۴ خانه‌مسافر‌ها در کمتر از ۷ روز رسمی می‌شوند | راه‌اندازی دبیرخانه دائمی شورای راهبردی گوهرسنگ‌ها در مشهد کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت در مشهد مقابل چشمان حیرت‌زده مالک! رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ساله در بولوار شهید کریمی مشهد | قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی سانحه رانندگی در محور تایباد | ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟
سرخط خبرها

ارتباط بین بیماری لثه و عملکرد مغز

  • کد خبر: ۳۱۱۷۲۷
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۷
ارتباط بین بیماری لثه و عملکرد مغز
به نظر می‌رسد بیماری لثه فعالیت مغز را مختل می‌کند و به طور بالقوه خطر زوال شناختی را در فرد افزایش می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، اسکن MRI در یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به بیماری لثه در مقایسه با افرادی که از سلامت دندان خوبی برخوردار بودند، ارتباطات تغییر یافته بین مناطق مختلف مغز را تجربه کردند.

تیم تحقیق به سرپرستی «شایهو لی»، دانشیار رادیولوژی در بیمارستان وابسته به دانشگاه پزشکی آنهویی در چین، به این نتیجه رسیدند: «این تفاوت‌ها نشان می‌دهد که پریودنتیت (بیماری لثه) ممکن است بر عملکرد مغز حتی در حالت شناخت طبیعی تأثیر منفی بگذارد».

علاوه بر این، نتایج نشان می‌دهد که پریودنتیت ممکن است یک عامل خطر بالقوه برای آسیب مغزی باشد و یک سرنخ نظری و یک هدف درمانی جدید برای پیشگیری اولیه از بیماری آلزایمر ارائه می‌دهد.

برای این مطالعه، محققان سلامت دهان و فعالیت مغز ۵۱ نفر را مورد بررسی قرار دادند، از جمله ۱۱ نفر با لثه سالم، ۱۴ نفر با بیماری خفیف لثه و ۲۶ نفر با بیماری لثه در حد متوسط تا شدید.

به گفته محققان، افراد مبتلا به بیماری لثه متوسط تا شدید تغییراتی را در ارتباطات بین و درون مناطق مختلف مغز نشان دادند.

به طور کلی، بیماری لثه با اختلال در عملکرد شبکه در مغز مرتبط بود.

محققان نوشتند: «تا جایی که ما می‌دانیم، مطالعه حاضر اولین مطالعه‌ای است که تغییرات عملکرد مغز را در افراد مسن دارای شناخت طبیعی با سطوح مختلف شدت پریودنتیت از دیدگاه شبکه‌های مغزی مقایسه می‌کند».

این تغییرات ممکن است بر اثر التهاب مغز ناشی از عفونت لثه باشد.

به گفته محققان، باکتری‌های لثه‌های بیمار می‌توانند به بافت‌های مغز حمله کنند و پاسخ ایمنی را تقویت کنند.

مطالعات قبلی همچنین سطوح بالاتری از رسوبات بتا آمیلوئید- یکی از علائم آلزایمر- را در مغز افراد مبتلا به بیماری لثه نشان داده است.

محققان نوشتند: «این یافته‌ها نه تنها درک ما را از پریودنتیت تقویت می‌کنند، بلکه ممکن است رویکرد‌های جدیدی را برای پیشگیری و درمان زودهنگام بیماری آلزایمر ارائه دهند».

آنها نتیجه گرفتند: مطالعه حاضر پیامد‌های مهمی برای بهبود نه تنها سلامت دهان، بلکه سلامت عصبی در سراسر جهان دارد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->