حکم قصاص قاتل محیط‌بانان بوانات اجرا شد آزمون شخصیت‌شناسی و روانی به فرایند دریافت گواهینامه اضافه شود بررسی نقاط قوت و ضعف خواستگاری سنتی و مدرن | خواستگاری به سبک دیروز یا امروز؟ جان باختن پیرمرد ۷۰ ساله اراکی در برخورد با قطار (۳ دی ۱۴۰۳) تعیین تکلیف بیش از یک تن پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای در گمرک تهران آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟
سرخط خبرها

نکات کاربردی و مؤثر در حفظ سلامت دهان و دندان

  • کد خبر: ۳۰۱۶۵۵
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۷
نکات کاربردی و مؤثر در حفظ سلامت دهان و دندان
عضو هیئت‌علمی (استادیار) دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مصرف شیرینی‌جات ارتباط مستقیمی با پوسیدگی و تخریب دندان‌ها دارد، گفت: ریزه‌خواری‌کردن و مصرف خوراکی‌هایی همچون لواشک، ترشیجات، نوشابه‌ها و... که محیط دهان را اسیدی می‌کنند نیز اثر مخربی بر دندان‌ها دارند و روند پوسیدگی آن‌ها را سرعت می‌بخشند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر صالح دادمهر رفتار‌های مثبتی همچون مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و دهانشویه، توجه به رژیم غذایی و عدم ریزه‌خواری را در حفظ سلامت دندان‌ها مهم دانست و در عین حال گفت: کسانی هستند که عنوان می‌کنند علیرغم مصرف کم مواد قندی، مسواک زدن و استفاده از نخ دندان و دهانشویه باز هم دندان هایشان دچار پوسیدگی شده و وقتی توضیح بیشتری از آنها درمورد نحوه استفاده از مواد خوراکی جویا می‌شویم مشخص میشود که ریزه خواری دارند و مدام محیط دهان آنها در معرض ذرات و باکتری‌های ناشی از موارد خوراکی است که همین امر سبب تسریع روند پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: در مورد بانوان باردار هم به دلیل مسائل بارداری و تغییرات هورمونی ممکن است مشکلاتی مثل بیماری‌های لثه اتفاق بیفتد و با توجه به حالت تهوعی که مادر باردار دارد، ممکن است نتواند از مسواک استفاده کند و یا حالت تهوع سبب اسیدی شدن دهان او شود، لذا در این افراد جرمگیری در دوره بارداری و استفاده از دهانشویه فلوراید توصیه می‌شود.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد به باور‌های غلط در حوزه سلامت دهان و دندان نیز اشاره کرد و گفت: برخی معتقدند جرم‌گیری کار خوبی نیست، چون باعث برداشتن مینای دندان و لق شدن آن می‌شود، گاهی از بیماران این جمله را می‌شنویم که من جرم‌گیری کردم و دندان هایم لق شد، این اتفاق در واقع به آن جهت رخ داده که دندان جرم زیادی داشته و پس از برداشتن جرم‌ها، دندان‌ها فاصله دار و دچار لق شدگی شده است؛ در حالیکه اگر جرم گیری انجام نمی‌شد، حجم زیاد جرم‌ها دندان را از بین میبرد بنابراین جرم گیری سبب لق شدن دندان‌ها نمی‌شود.

دکتر دادمهر اضافه کرد: در مورد نخ دندان هم برخی تصور می‌کنند که سبب فاصله افتادن دندان‌ها می‌شود که این موضوع نیز صحت ندارد و چنانچه نخ دندان کشیدن به شیوه درستی انجام شود، این اتفاق نمی‌افتد. همچنین در مورد مسواک زدن برخی افراد سعی می‌کنند طوری با فشار مسواک کنند که دندان‌هایشان سفید شود، اما اینکه بخواهیم با مسواک زدن دندان را سفید کنیم باور غلطی است، چون سبب ناصاف شدن سطح دندان و جذب بیشتر جرم‌ها خواهد شد؛ ضمن اینکه کشیدن مسواک با فشار روی دندان‌ها و لثه سبب سایش و تحلیل لثه‌ها می‌شود.

وی همچنین یادآور شد؛ بهتر است پس از مسواک زدن، سطح زبان را هم با فشار بسیار ملایم مسواک تمیز کنیم تا رنگدانه‌ها و باکتری‌هایی که احتمالا داخل پرز‌های زبان باقی ماندند خارج شوند. 

استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: بیمارانی که دندان‌های آنها پوسیدگی زیادی دارد هر ۶ ماه یکبار و بیمارانی که داندان‌های آنها پوسیدگی کمی دارد سالی یک بار، برای معاینه دندان‌ها اقدام کنند.

دکتر دادمهر با بیان این نکته که با وجود دندان‌های عقل نیمه نهفته، امکان تمیز کردن ناحیه‌های عقب دهان بسیار کم و سخت می‌باشد افزود: این امر اغلب موجب گیر غذایی و التهاب لثه و آبسه لثه‌ای میشود و لذا بهترین زمان خارج کردن دندان‌های عقل سن ۱۸-۲۵ سال هست؛ این کار موجب سلامت لثه، رعایت ساده‌تر بهداشت و همچنین حفظ سلامتی دندان ۷ که جلوی دندان عقل قرار دارد خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->