حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

انصاری: راهکار مواجهه با معضل آلودگی هوا نمی‌تواند یک‌شبه نتیجه بدهد

  • کد خبر: ۳۱۱۷۷۰
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۸
انصاری: راهکار مواجهه با معضل آلودگی هوا نمی‌تواند یک‌شبه نتیجه بدهد
معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در مواجهه با معضل آلودگی هوا انکار مسئله نخواهیم داشت؛ باید توجه کنیم که آلودگی هوا یک‌شبه ایجاد نشده، به همین دلیل راهکار ما نیز نمی‌تواند یک‌شبه نتیجه بدهد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شینا انصاری روز دوشنبه در همایش ملی هوای پاک با حضور مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور، محمد جعفر قائم‌پناه معاون اجرایی رئیس‌جمهور، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، عباس علی‌آبادی وزیر نیرو، محسن پاک‌نژاد وزیر نفت و جمعی از نمایندگان مجلس در سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: حضور رئیس‌جمهور در این همایش نشان‌دهنده اهمیت موضوع محیط زیست است، اهمیت آن تا این اندازه بوده که ۱۵۱ محیط‌بان جان خود را برای حفظ محیط زیست فدا کردند و به شهادت رسیدند.

وی بیان کرد: واقعیت این است که وقتی در اواخر دهه ۷۰ شمسی روز ۲۹ دی‌ماه به عنوان روز ملی هوای پاک تصویب شد، اولین هدف از تصویب این روز آن بود که وقتی در آلوده‌ترین فصل سال هستیم بتوانیم توجه عام را به آلودگی هوا جلب کنیم. وقتی در سال ۱۳۷۹، اولین برنامه جامع کاهش آلودگی هوا در هفت محور جامع به تصویب رسید، امیدوار بودیم در این ایام انتظار وارونگی کمتری داشته باشیم، اما به دلایل مختلف علاوه بر شهر تهران هفت کلانشهر دیگر در فصل سرد سال با آلودگی هوا مواجه هستند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: وقتی در سال ۱۳۹۶ قانون هوای پاک توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، ۲۲۸ تکلیف داشتیم که بخش اندکی از آن اجرایی شد. به طور مثال در کشور ۲۴ میلیون خودروی فرسوده به ثبت رسیده که جزء منابع اصلی آلودگی هوا هستند، اما در روند اسقاط خودرو‌های فرسوده رقم ناچیزی اسقاط شده، البته با تغییر فرایند و حضور وزارت صمت در این حوزه در ۹ ماه اول سال ۲۷۳ هزار خودرو اسقاط شد و باید به اهداف برنامه هفتم مبنی بر اسقاط ۵۰۰ هزار خودرو در سال برسیم.

انصاری خاطرنشان کرد: وزارت نیرو در ارتقا راندمان نیروگاه‌های کشور فعالیت‌های خوبی را شروع کرده است. در پنج ماهه گذشته و با تشکیل دولت چهاردهم کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا را فعال و در این جلسات با محور کلان‌شهر‌های اراک، اصفهان، مشهد، اهواز طرح موضوع و مصوباتی را تصویب کردیم که قابل پیگیری باشد. با همکاری وزارت نفت موضوع بهبود کیفیت سوخت در دستور کار قرار داده شد. با همکاری وزارت نیرو نیز کیفی‌سازی نیروگاه‌ها و ارتقا راندمان نیروگاه‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

وی عنوان کرد: ما باید مشکلات آلودگی هوا را برای مردم تشریح کنیم و بتوانیم با وفاق و هماهنگی بین دستگاه‌ها مشکلات را مرتفع نماییم. آلودگی هوا یک‌شبه ایجاد نشده و راهکار رفع آن نیز یک‌شبه نیست. باید با تصمیمات منطقی در مدت زمان معلوم با عزم ملی در جهت کاهش روز‌های ناسالم و بهبود هوای پاک قدم موثری برداریم.

در تقویم رسمی کشور، ۲۹ دی‌ماه به عنوان «روز ملی هوای پاک» ثبت شده به همین مناسبت، هفته آینده به عنوان «هفته هوای پاک» گرامی داشته می‌شود.

شعار هفته هوای پاک در سال جاری «عزم ملی برای هوای پاک با انرژی تجدیدپذیر» تعیین شده است، بر این اساس سازمان حفاظت محیط زیست هر روز هفته را با یک عنوان نامگذاری کرده و در این روز‌ها برنامه‌ها و نشست‌های تخصصی با حضور کارشناسان و متخصصان خواهد داشت.

به این ترتیب، روز اول، ۲۹ دی‌ماه با عنوان روز هوای پاک، روز دوم، یکشنبه ۳۰ دی‌ماه با عنوان روز انرژی و محیط زیست، روز سوم، دوشنبه یکم بهمن‌ماه با عنوان قانون هوای پاک و محیط زیست، روز چهارم، سه‌شنبه دوم بهمن‌ماه با عنوان پایش و فناوری‌های نوین و محیط زیست و روز پنجم، چهارشنبه سوم بهمن‌ماه با عنوان حمل و نقل و محیط زیست نامگذاری شده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->