به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر فرشید وفا امروز (۲ بهمن ۱۴۰۳) در نشست تخصصی روز ملی هوای پاک که در بوستان ترافیک مشهد برگزار شد، اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۳، یکسوم، قریب ۳۳ درصد روزها، وضعیت هوا در شرایط ناسالم بوده است.
وی بیان کرد: ما قانون هوای پاک را داریم که در سال ۹۶ اعلام و شرح وظایف دستگاهها و سازمانهای مختلف تبیین شد تا وضعیت موجود را مدیریت کنیم. یک سازمان و نهاد بهتنهایی نمیتواند در کاهش آلودگی هوا نقش داشته باشد. انجام نادرست کارهایی که در راستای اجرای قانون هوای پاک است، موجب شده میزان ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی، سرطان ریه، بیماریهای مزمن تنفسی و موارد دیگر افزایش یابد.
وفا افزود: هرچه فردی که با آلودگی هوا مواجهه پیدا میکند، حساستر باشد، اثرات سوء نیز بیشتر میشود و احتمال ابتلا به بیماریها افزایش پیدا میکند. در روزهایی که شرایط اضطرار پدیده گردوغبار را داشتیم، شاهد افزایش ۲۵ درصدی مأموریتهای اورژانس پیشبیمارستانی بودیم.
رئیس گروه بهداشت و سلامت محیط کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در حالتهای عادی هم در روزهایی که وضعیت هوا ناسالم برای گروههای حساس است، افزایش ۵ تا ۷ درصدی مأموریتها را شاهد هستیم. درخصوص مواردی که افراد خودشان مستقیم به مراکز درمانی مراجعه میکنند، نمیتوان قضاوت دقیقی داشت.
وی خاطرنشان کرد: نباید از اقدامات عاجلی که هرکدام به سهم خودمان میخواهیم انجام دهیم، غافل بمانیم و منتظر سیاهه انتشار باشیم. اگر هر سازمان و دستگاهی حسب وظایف خود، حداقلهای تعیینشده را انجام دهد، میتواند تا حد زیادی این قضیه را مدیریت کند.
وفا گفت: تهران از نظر تراکم جمعیت شهری جزو چهارپنج شهر اول دنیا با رقم ۱۳ هزار نفر در هر کیلومترمربع بوده و این رقم در مشهد، حدود ۱۱ هزار نفر است. در حال حاضر، تمام ساختوسازهای ما در نقاطی است که جلوی خروج آلایندهای را که نمیتوانیم کنترل کنیم، میگیرد؛ اطراف کوهسنگی و در بولوار نماز، مجتمعسازی و تراکمسازی انجام میشود.
رئیس گروه بهداشت و سلامت محیط کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در حال حاضر، ارتباطاتی منطقی بین افزایش ابتلا به برخی بیماریهای ویروسی و انتشار آلایندهها در محیط، مشاهده میکنیم.