«مشهد، عزادار صدیق امام صادق(ع)» | اجتماع بزرگ صادقیون در مشهدالرضا(ع) آغاز شد (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم و عکس نقش امام صادق (ع) در احیای امامت و عاشورا | از سنگ‌چین مزار امام علی (ع) تا مرثیه‌سرایی بر کربلا تنهاترین استاد به غیر گوشه بامت مباد جای قرارم ایستاده، چون سرو | سپهبد شهید سید محمد‌ولی قرنی، اولین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران صادق آل‌محمد، پیشوای اهل سلوک امام صادق (ع) پرچم‌دار جهاد تبیین | مروری بر دستاورد‌های ششمین خورشید ولایت تولیت آستان قدس رضوی: هنر ابزاری برای انتقال مفاهیم دینی و انسانی است زمان آزمون استخدامی فرزندان شهدا و جانبازان اعلام شد ۵۰ هزار بسته نبات متبرک از حرم رضوی به سراسر کشور ارسال شد ویژه‌برنامه‌های حرم امام‌رضا(ع) به‌مناسبت سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) اعلام شد سامانه‌ اطلس محافل و تشکل‌های قرآنی، مرجع جامع دسترسی به محافل قرآنی پویش «سهم من از کرامت» در وبسایت آپارات در ایام دهه کرامت برگزار می‌شود + جزئیات نگهداری ۱۹۰۰ نسخه خطی از آثار شیخ بهایی در مرکز نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی سامان‌دهی ۲۰۰ مسجد محوری مشهد برای حضور در اجتماع صادقیون | استقرار ۳۰ مبلّغ در مسیر حرکت عزاداران «شیخ‌الائمه»، لقبی که از عظمت علمی امام‌صادق(ع) حکایت دارد مشهد یکپارچه عزادار امام‌جعفرصادق(ع) می‌شود تعویض پرچم و نصب کتیبه ایوان طلای حرم مطهر رضوی هم‌زمان با ایام شهادت امام‌صادق(ع) + فیلم جشنواره‌های فرهنگی «آوای صلح» برگزار می‌شوند یادی از عباس آفرنده معمار مشهدی مرمتگر گنبد ایوان مقصوره مسجد گوهرشاد | آجر به آجر یک رؤیا
سرخط خبرها

کرونای ترک نماز!

  • کد خبر: ۳۱۲۰۷۰
  • ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۰
کرونای ترک نماز!
وقتی در مورد مسئله بی‌نمازی به روایات دینی برمی‌گردیم و در آنها سیر می‌کنیم، می‌بینیم که اهل‌بیت (ع) به مسئله بی‌نماز و بی‌نمازی مثل یک ویروس نگاه کرده‌اند و دقیقا شبیه دستوراتی را داده‌اند که دکتر‌ها هنگام شایع شدن یک ویروس و برخورد با یک فرد مبتلا می‌دهند.

‌نمی‌دانم اوایل گسترش ویروس کرونا را در خاطر دارید یا نه؛ روز‌های سخت و تلخی بود. یک کابوس واقعی بود. ویروسی که درصد بالایی از افرادی که مبتلا به آن می‌شدند، به کام مرگ می‌رفتند. در این روزها، دستورالعمل‌هایی عمومی شد و به‌صورت عمومی عمل می‌شد؛ مثل شست‌وشوی ویژه دست‌ها و وسایل و بیرون نرفتن از منزل الا در مواقع ضروری و هزاران مثال دیگر.

کار‌هایی که در آن روز‌های فراموش‌نشدنی و سخت انجام می‌دادیم و اتفاقاتی که در آن روز‌ها شاهدش بودیم، اما آنچه من می‌خواهم در این چند سطر به آن بپردازم، ویروس کرونا نیست، بلکه چیزی شبیه ویروس کروناست و کاملا مسری، کاملا مهلک و کاملا خطرناک!

وضعیت وقتی خطرناک‌تر می‌شود که می‌بینیم هیچ تدبیر و تدارک ویژه‌ای هم برای آن اعلام نشده است و بسیار پیشرو و خزنده است و طعمه‌های خودش را یکی‌یکی شکار و مبتلا می‌کند. آنچه من می‌خواهم درباره آن صحبت کنم و درباره‌اش هشدار بدهم، «کرونای بی‌نمازی» است!

وقتی در مورد مسئله بی‌نمازی به روایات دینی برمی‌گردیم و در آنها سیر می‌کنیم، می‌بینیم که اهل‌بیت (ع) به مسئله بی‌نماز و بی‌نمازی مثل یک ویروس نگاه کرده‌اند و دقیقا شبیه دستوراتی را داده‌اند که دکتر‌ها هنگام شایع شدن یک ویروس و برخورد با یک فرد مبتلا می‌دهند؛ همان اهل‌بیتی که بزرگ‌ترین طبیب روح هستند و دقیقا عاقبت انتشار این ویروس مهلک و مبتلا شدن به آن و آثار این ابتلا را می‌دانند و می‌بینند.

اگر ایمان، به افراد، زندگی و حیات معنوی می‌بخشد، در احادیث ما ترک نماز، موجب کفر و مرگ در حیات معنوی شمرده شده است؛ مرگی که باعث می‌شود آن شخص دیگر دین‌دار محسوب نشود و تمام اعمال خوب او حبط شود و در پیشگاه الهی بی‌ارزش شود. نشانه دیگر خطر این ویروس و مهلک بودن آن که باب همه بدی‌ها را به روی انسان باز می‌کند، این است که قرآن می‌گوید وقتی از اهل جهنم می‌پرسند چه چیزی کار شما را به اینجا کشاند، یکی از پاسخ‌هایی که می‌دهند این است: «قالُوا لَمْ نَکُ مِنَ الْمُصَلِّینَ؛ مى‌گویند ما از نمازگزاران نبودیم».

امام‌صادق (ع) در پاسخ به این پرسش که چرا تارک نماز، کافر خوانده مى‌شود، اما زناکار، نه، فرمودند: «چون کسى که زنا و امثال این کار را مى‌کند، بر اثر غلبه شهوت دست به این کار‌ها مى‌زند، اما تارک نماز، آن را ترک نمى‌کند؛ مگر از روى سبک شمردن و بى‌اعتنایى به آن».

اما نکته مهم بعدی که کار را در مورد محافظت در ویروس ترک نماز، سخت می‌کند، این است که گاهی راهی برای کمک کردن به افراد مبتلا نداریم؛ یعنی نمی‌توانیم با نهی‌ازمنکر مشفقانه و دلسوزانه آنها را به‌سوی نماز و بهبودی بکشانیم، حتی گاهی شرایط طوری است که نمی‌توانیم خودمان هم از آنها فاصله بگیریم و با آنها قطع رابطه کنیم و این، کار را بسیار سخت می‌کند.

در این شرایط، دستورالعمل این است که انسان به تقویت بنیه خود در عبادت بپردازد؛ یعنی جدا از آنکه نماز واجب خود را کامل و با تشریفات به‌جا می‌آورد، اهل نماز‌های مستحبی هم باشد؛ این یعنی تقویت بنیه برای ایزوله شدن دربرابر این ویروسی که واقعا برای حیات معنوی انسان مهلک است. از خداوند بزرگ می‌خواهیم در این روزگار سخت به ما کمک کند که بتوانیم دین‌دار و اهل نماز باشیم و دین‌دار و اهل نماز بمانیم. ان‌شاء‌ا...!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->