«محفل بزرگ ارادت» در شب میلاد امام رضا(ع) با حضور شاعران ملی در مشهد برگزار می‌شود تبعیت از امامزادگان یعنی از اهل بیت شدن| برای اینکه از خاندان پیامبر (ص) باشیم؛ راه آن تبعیت است ت‍ولیت آستان قدس رضوی مطرح کرد؛ لزوم توجه به مسائل روز و نیاز‌های جامعه در پژوهش‌های حوزوی حرم مطهر رضوی در شب شهادت امام صادق‌(ع) غرق در عزا و ماتم شد آیت‌الله علم‌الهدی: مقاومت، امتداد سیره سیاسی امام صادق(ع) است عضویت عراقچی و قاآنی در بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس و مقاومت «مشهد، عزادار صدیق امام صادق(ع)» | اجتماع بزرگ صادقیون در مشهدالرضا(ع) برگزار شد (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نقش امام صادق(ع) در احیای امامت و عاشورا | از سنگ‌چین مزار امام علی(ع) تا مرثیه‌سرایی بر کربلا تنهاترین استاد به غیر گوشه بامت مباد جای قرارم ایستاده، چون سرو | سپهبد شهید سید محمد‌ولی قرنی، اولین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران صادق آل‌محمد، پیشوای اهل سلوک امام صادق (ع) پرچم‌دار جهاد تبیین | مروری بر دستاورد‌های ششمین خورشید ولایت تولیت آستان قدس رضوی: هنر ابزاری برای انتقال مفاهیم دینی و انسانی است زمان آزمون استخدامی فرزندان شهدا و جانبازان اعلام شد ۵۰ هزار بسته نبات متبرک از حرم رضوی به سراسر کشور ارسال شد ویژه‌برنامه‌های حرم امام‌رضا(ع) به‌مناسبت سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) اعلام شد سامانه‌ اطلس محافل و تشکل‌های قرآنی، مرجع جامع دسترسی به محافل قرآنی پویش «سهم من از کرامت» در وبسایت آپارات در ایام دهه کرامت برگزار می‌شود + جزئیات نگهداری ۱۹۰۰ نسخه خطی از آثار شیخ بهایی در مرکز نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی
سرخط خبرها

نگهداری از یک میلیون و ۳۰۰ هزار شیء نذرشده در موزه‌های آستان قدس رضوی

  • کد خبر: ۳۱۲۶۷۶
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲
نگهداری از یک میلیون و ۳۰۰ هزار شیء نذرشده در موزه‌های آستان قدس رضوی
مدیرکل نذورات آستان قدس رضوی بیان کرد: این اداره با بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار شیء نذرشده، اهتمام ویژه‌ای در حفاظت و مرمت آثار هنری دارد.
رضا نوایی
خبرنگار رضا نوایی

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا اسماعیل‌زاده با اشاره به نقش حیاتی این اداره در حفظ میراث فرهنگی، گفت: یکی از مهم‌ترین رسالت‌های ما حفظ، مرمت و نگهداری آثار نذرشده‌ای است تا زیبایی و ارزش‌های آن‌ها برای نسل‌های آینده حفظ شود.

وی افزود: از زمان ورود اشیای نذری، فرایند ارزیابی تحت نظر کارشناسان مجرب انجام می‌شود. اشیائی که دارای ارزش نگهداری در موزه‌ها باشند، به خزانه نذورات ارسال می‌شوند و در صورت نیاز به مرمت، فرایند کار آغاز شده و با دقت و وسواس بررسی می‌شوند تا بهترین شرایط برای نگهداری این اشیا فراهم شود.

اسماعیل‌زاده خاطرنشان کرد: تیم متخصص مرمت، به صورت مستمر در حال ارزیابی و تعمیر این آثار است تا ویژگی‌های اصلی و تاریخی آن‌ها حفظ شود به‌طوری‌که تاکنون (بهمن‌ماه ۱۴۰۳)، بیش از ۲ هزار نفرساعت برای مرمت آثار هنری و تاریخی وقت صرف شده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بخشی از این اشیا در موزه‌های آستان قدس رضوی به نمایش گذاشته شده است، گفت: خزانه آستان قدس رضوی، با بالاترین رتبه استاندارد و سطح امنیتی، نه‌تنها به عنوان امن‌ترین محل نگهداری اشیا و نفایس ارزشمند، بلکه به‌عنوان نگهبان تاریخ ایران، گنجینه‌ای از عشق و ارادت به هشتمین امام شیعیان است.

گفتنی است، قدمت اشیای تاریخی موجود در خزانه نذورات آستان قدس رضوی به ۵ هزار سال پیش می‌رسد که شامل سفالینه‌های تاریخی کشف‌شده از مناطق مختلف است. پس از آن سکه‌های تاریخی بیشترین قدمت را در میان اشیا دارند. در حال حاضر نیز اشیای متفاوتی از جمله ضریح‌پوش‌ها، صندوق‌پوش‌ها، ابزار و ادوات روشنایی، شمعدان‌ها، قفل‌ها، ساعت‌ها، ادوات و وسایل تزئینی، کاشی‌ها، سلاح‌ها و ادوات رزمی و جنگی، منسوجات و پارچه‌های قیمتی و تزئینی، صنایع دستی و... در خزانه آستان قدس رضوی نگهداری می‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->