اوحدی: حقوق شهدای غیرنظامی در هیئت دولت تعیین تکلیف می‌شود تأکید رئیس بنیاد شهید بر مستندسازی دقیق از زندگی شهدای جنگ ۱۲ روزه افتتاح مشترک سامانه سجا بین ایران و عراق برای تسهیل تردد زائران رئیس ستاد اربعین عراق: تأمین امنیت زائران برای ما در اولویت قرار دارد افتتاحیه مدرسه دارالعلم در حرم امام‌رضا(ع) توقیف یک تریلی با راننده ۱۳ ساله شهادت ۳۴ دانش آموز ایرانی به دست رژیم کودک کش اسرائیل در جریان جنگ ۱۲ روزه + تصاویر و اسامی مشهد در آستانه میزبانی از جمعیت میلیونی زائران در دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ | ثبت‌نام ۴۵۰ کاروان پیاده تا امروز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیام آیت‌الله سیستانی در پی فاجعه الکوت عراق استقبال از پیکر «سردار شهید غلامحسین غیب‌پرور» در فرودگاه شیراز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گذر از مرز مهران در کمتر از ۵ ثانیه | همه چیز برای زائران اربعین مهیاست لزوم اجرای طرح ملی احیای پیوند قرآن و مسجد همایش بانوان زینبیِ عرب‌زبان در حرم امام‌رضا(ع) برگزار شد زائران اربعین در چه رده سنی نیاز به مجوز ندارند؟ پیکر مطهر شهید «سید حسن حسینی‌نژاد» در مشهد تشییع می‌شود + جزئیات افزایش تعداد متقاضیان حوزه علمیه خراسان نسبت به سال ۱۴۰۳ کتابخانه مرکزی حرم رضوی، میزبان نشریات با محور «کودک، فلسطین و محرم» رویداد ملی «ایران برنده بازی» با محوریت مقاومت، ۶ میلیون مخاطب را جذب کرد روایت عاشورا بر روی نمادین‌ترین سازه‌های شهری ایران ایوان و مناره عباسی حرم مطهر امام رضا(ع) مرمت شد
سرخط خبرها

نگهداری از یک میلیون و ۳۰۰ هزار شیء نذرشده در موزه‌های آستان قدس رضوی

  • کد خبر: ۳۱۲۶۷۶
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲
نگهداری از یک میلیون و ۳۰۰ هزار شیء نذرشده در موزه‌های آستان قدس رضوی
مدیرکل نذورات آستان قدس رضوی بیان کرد: این اداره با بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار شیء نذرشده، اهتمام ویژه‌ای در حفاظت و مرمت آثار هنری دارد.
رضا نوایی
خبرنگار رضا نوایی

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا اسماعیل‌زاده با اشاره به نقش حیاتی این اداره در حفظ میراث فرهنگی، گفت: یکی از مهم‌ترین رسالت‌های ما حفظ، مرمت و نگهداری آثار نذرشده‌ای است تا زیبایی و ارزش‌های آن‌ها برای نسل‌های آینده حفظ شود.

وی افزود: از زمان ورود اشیای نذری، فرایند ارزیابی تحت نظر کارشناسان مجرب انجام می‌شود. اشیائی که دارای ارزش نگهداری در موزه‌ها باشند، به خزانه نذورات ارسال می‌شوند و در صورت نیاز به مرمت، فرایند کار آغاز شده و با دقت و وسواس بررسی می‌شوند تا بهترین شرایط برای نگهداری این اشیا فراهم شود.

اسماعیل‌زاده خاطرنشان کرد: تیم متخصص مرمت، به صورت مستمر در حال ارزیابی و تعمیر این آثار است تا ویژگی‌های اصلی و تاریخی آن‌ها حفظ شود به‌طوری‌که تاکنون (بهمن‌ماه ۱۴۰۳)، بیش از ۲ هزار نفرساعت برای مرمت آثار هنری و تاریخی وقت صرف شده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بخشی از این اشیا در موزه‌های آستان قدس رضوی به نمایش گذاشته شده است، گفت: خزانه آستان قدس رضوی، با بالاترین رتبه استاندارد و سطح امنیتی، نه‌تنها به عنوان امن‌ترین محل نگهداری اشیا و نفایس ارزشمند، بلکه به‌عنوان نگهبان تاریخ ایران، گنجینه‌ای از عشق و ارادت به هشتمین امام شیعیان است.

گفتنی است، قدمت اشیای تاریخی موجود در خزانه نذورات آستان قدس رضوی به ۵ هزار سال پیش می‌رسد که شامل سفالینه‌های تاریخی کشف‌شده از مناطق مختلف است. پس از آن سکه‌های تاریخی بیشترین قدمت را در میان اشیا دارند. در حال حاضر نیز اشیای متفاوتی از جمله ضریح‌پوش‌ها، صندوق‌پوش‌ها، ابزار و ادوات روشنایی، شمعدان‌ها، قفل‌ها، ساعت‌ها، ادوات و وسایل تزئینی، کاشی‌ها، سلاح‌ها و ادوات رزمی و جنگی، منسوجات و پارچه‌های قیمتی و تزئینی، صنایع دستی و... در خزانه آستان قدس رضوی نگهداری می‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->