پیش بینی قیمت ارز و دلار (دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا (دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳) | بازار داغ طلا پیش‌بینی بورس (دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳) | دورخیز برای مقاومت ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار واحد خبر جدید وزیر کار از نحوه تعیین حداقل دستمزد ۱۴۰۴ کارگران (۷ بهمن ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: مبارزه با طاغوت، بزرگترین رسالت امام موسی بن جعفر(ع) بود قیمت برنج ایرانی افزایش یافت | سود افزایش قیمت برنج به جیب کشاورزان نمی‌رود خودرو‌های خارجی همچنان در مدار رشد قیمت (۷ بهمن ۱۴۰۳) | تیگو ۷ پرومیوم ۵۰ میلیون تومان گرانتر شد قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۷ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا اتوماتیک ۶۲۰ میلیون تومان قیمت خورد چرا قیمت برخی میوه‌ها در سطح شهر پایین‌تر از میادین تره‌بار مشهد است؟ رشد ۴ درصدی تجارت ایران و آلمان در ۱۱ ماهه ۲۰۲۴ | رکوردزنی صادرات ایران به آلمان در ماه نوامبر با ۱۷ درصد افزایش پایان منفی بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۷ بهمن ۱۴۰۳) افزایش حدود ۴۰ هزار تومانی قیمت هر گرم طلا در مشهد (۷ بهمن ۱۴۰۳) سهم عشایر در تولید گوشت قرمز خراسان رضوی ۱۳.۵ درصد است طرح تشدید نظارت بر عرضه کالا‌های اساسی در شهرستان مشهد اجرا می‌شود حراج سکه‌های ضرب سال ۸۶ فردا (۸ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز شد (۷ بهمن ۱۴۰۳) | نتایج چه‌زمانی اعلام می‌شود؟ دلار ۸۴ هزار تومان را هم رد کرد | طلا ۵.۶ میلیونی شد (۷ بهمن ۱۴۰۳) خبر خوب برای دهک‌های پایین | تسهیلات ویژه مسکن برای دهک‌های پایین درآمدی آمادگی کامل خراسان رضوی برای تأمین گوشت مرغ در ایام ماه رمضان و روز‌های پایانی سال ۱۴۰۳ دلایل کمبود و گرانی سیب‌زمینی تا ۶۰ هزار تومان چه بود؟ (۷ بهمن ۱۴۰۳) افزایش قیمت لبنیات تایید شد (۷ بهمن ۱۴۰۳) کمک ۱۶ میلیارد ریالی مردم خراسان رضوی به کمیته امداد امام خمینی (ره) طی ۹ ماه نخست سال جاری قیمت میوه و صیفی جات در مشهد (۷ بهمن ۱۴۰۳) | گوجه فرنگی کیلویی ۱۷ تا ۶۰ هزار تومان طرح نشان‌دار کردن مالیاتی چه مزایایی دارد؟ دومین عرضه اولیه مشهدی در هفته جاری اعلام شد | چهارشنبه (۱۰ بهمن ۱۴۰۳)، عرضه اولیه «اخشان» عمده معطلی کالا‌ها در گمرک مربوط به تخصیص ارز از بانک مرکزی است فهرست خودرو‌های مجاز وارداتی اعلام شد + جدول ظلم شرکت‌های پیمانکاری به کارگران
سرخط خبرها

دستمزد ۱۴۰۴ کارگران را مجلس تعیین می‌کند یا شورای عالی کار؟

  • کد خبر: ۳۱۲۷۶۱
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰
دستمزد ۱۴۰۴ کارگران را مجلس تعیین می‌کند یا شورای عالی کار؟
باز هم به ماه‌های پایانی سال نزدیک می‌شویم و بهانه‌های تکراری برای تعیین دستمزد به گوش می‌رسد‌. برخی کارشناسان اعتقاد دارند اگر روش تعیین مزد تغییر کند، روند بهبود می‌یابد و این سؤال را مطرح می‌کنند که آیا تعیین دستمزد کارگران به مجلس واگذار می‌شود؟

به گزارش شهرآرانیوز، بررسی‌ها حاکی از آن است که طرح تعیین دستمزد سال ۱۴۰۴ کارگران در مجلس شورای اسلامی که در دولت قبل مطرح شده بود، دیگر در دستور کار نیست و همچنان شورای عالی کار، مزد را تعیین خواهد کرد.

بررسی‌ها حاکی است، طرح تعیین دستمزد سال ۱۴۰۴ کارگران در مجلس شورای اسلامی که در دولت قبل مطرح شده بود، دیگر در دستور کار نیست و همچنان شورای عالی کار، مزد را تعیین خواهد کرد.

بعد از تعیین دستمزد ۱۴۰۳ کارگران، زمزمه تغییر روش تعیین دستمزد در خبر‌ها پیچید و بعد از آن حسین‌علی رعیتی فرد، معاون سابق روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد، دولت قصد دارد در قالب یک لایحه از ظرفیت وجود نمایندگانی از آحاد و اقشار مختلف در مجلس شورای اسلامی برای تعیین دستمزد کارگران استفاده کند.

اما پورجعفری، رئیس کمیته اشتغال کمیسیون اجتماعی مجلس امکان تعیین حداقل دستمزد کارگران در مجلس را مستلزم ارسال لایحه مستقل یا در قالب لایحه بودجه سالانه و تعریف سازوکار آن عنوان کرد.

بعد از تعیین دستمزد ۱۴۰۳ کارگران بود که زمزمه تغییر روش تعیین دستمزد در خبر‌ها پیچید و بعد از آن حسین‌علی رعیتی فرد، معاون سابق روابط کار با اشاره به اتهامات واهی واردشده به شورای‌عالی کار در سال‌های اخیر گفت: از این جهت دولت قصد دارد در قالب یک لایحه از ظرفیت وجود نمایندگانی از آحاد و اقشار مختلف در مجلس شورای اسلامی برای تعیین دستمزد کارگران استفاده کند.

وی اظهار کرد: امیدواریم با لایحه پیشنهادی دولت هرساله همزمان با تصویب قانون بودجه با جلب نظر کارگران و کارفرمایان به تصمیم جامعی در کمیسیون‌های تخصصی برای تعیین دستمزد کارگران کشور برسیم.

همچنین در اوایل اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کار از طی شدن مراحل پایانی لایحه تغییر نحوه تعیین حداقل حقوق کارگران از سال آینده و واگذاری تصمیم‌گیری آن به مجلس در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد و گفت: در طول تاریخ ۴۰ساله همواره موضوع تعیین حداقل حقوق و دستمزد کارگران مورد مناقشه بوده است و به‌نظر می‌رسید باید مرجعی دراین‌باره تصمیم بگیرد که مقبولیت آن بالاتر از شورای‌عالی کار باشد که به‌اعتقاد ما این مرجع مجلس شورای اسلامی است.

اما ۱۸ اردیبهشت ماه بود که وزیر سابق کار از عقب‌نشینی این وزارتخانه برای اصلاح ماده ۴۱ قانون کار خبر داد و گفت: دستور آقای رئیس‌جمهور (شهید ابراهیم رئیسی) روی چشم ما جا دارد و فعلاً اراده‌ای برای اصلاح این ماده قانونی نداریم.

وی با اشاره به موضوع پیشنهاد تعیین حقوق و دستمزد کارگران در مجلس گفت: در مورد ماده ۴۱ و ماده ۱۶۷ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشنهاد اصلاحیه داشت که در جلسه روز کارگر (۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) که با حضور رئیس جمهور برگزار شد برخی از نمایندگان تشکل‌ها از رئیس‌جمهور درخواست کردند که بگذاریم ماده ۴۱ به همان سبک بماند و همواره شورای‌عالی کار حداقل حقوق و دستمزد کارگران را مانند گذشته تعیین کند و این امر به مجلس شورای اسلامی سپرده نشود. رئیس‌جمهور نیز اشاره‌ای داشتند که ما آن را درک کردیم و از ارسال لایحه اصلاح ماده ۴۱ عقب‌نشینی کردیم.

اکنون که نزدیک به تعیین مزد ۱۴۰۴ شده‌ایم باز هم به‌نظر می‌رسد مناقشات سنوات گذشته در تعیین مزد تکرار شود، بهانه‌های تکراری مانند تأثیر افزایش مزد بر تورم، افزایش تعداد بیکاران با افزایش مزد و نبود ظرفیت در بنگاه‌های تولیدی برای افزایش دستمزد شنیده می‌شود. برخی از کارشناسان اعتقاد دارند که اگر روش تعیین دستمزد تغییر کند شاید این فرآیند بهتر انجام شود، البته لازم به ذکر است که بحث واگذاری تعیین دستمزد کارگران به مجلس بعد از پایان دولت سیزدهم اصلاً از سوی وزارت کار و معاونت روابط کار مطرح نشده است و به‌نظر می‌رسد که این موضوع منتفی شده است، اما رئیس کمیسیون اشتغال مجلس دراین‌باره توضیحاتی داده است.

واگذاری تعیین حقوق و دستمزد کارگران به مجلس؛ آری یا خیر؟!

هاشم خنفری پورجعفری، رئیس کمیته اشتغال و کارآفرینی و روابط کار کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی امکان تعیین حداقل حقوق و دستمزد کارگران در مجلس را ملزم به ارسال لایحه مستقل یا در قالب لایحه بودجه سالانه و تعریف سازوکار آن دانست.

پورجعفری درباره امکان تعیین حداقل حقوق و دستمزد کارگران در مجلس، عنوان کرد: اگر قرار باشد تعیین حداقل حقوق و دستمزد کارگر به مجلس واگذار شود، باید یا همانند حقوق کارمندان در قالب لایحه بودجه مالی هر سال یا به‌صورت لایحه مستقل از طرف دولت به مجلس ارائه شود تا مجلس برای آن تصمیم‌گیری کند؛ البته ملزم به اینکه ابتدا سازوکار آن تعریف شود.

رئیس کمیته اشتغال و کارآفرینی و روابط کار کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره چگونگی اعلام و اعمال نظر جامعه کارگری درصورت واگذاری تعیین حقوق و دستمزد کارگران به مجلس هم گفت: با توجه به اینکه نمایندگان مجلس نمایندگان تمام اقشار جامعه هستند و در همه موضوعات تصمیم‌گیری و قانون‌گذاری می‌کنند، می‌توانند هم نماینده کارگر و هم کارفرما باشند؛ بنابراین منعی برای تصمیم‌گیری در مجلس نداریم و اگر این‌طور شود شاید بتوان با یک سازوکار قانونی و منطقی برای آن تصمیم گرفت که البته بررسی این مسئله نیازمند کار کارشناسی دقیق است.

منبع:تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->