توزیع سه هزار و ۸۰۰ برنج هندی و پاکستانی در بازار مشهد و خراسان رضوی آغاز شد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) چرا مجلس در مصوبه تعطیلی پنج‌شنبه‌ها و کاهش ساعت کاری به حوزه بخش خصوصی ورود کرد؟ بازار کالا‌های اساسی خراسان رضوی زیر ذره‌بین نظارت ستاد تنظیم بازار قیمت خودرو در بازار امروز (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) | تارا اتوماتیک ایران خودرو ارزان شد + جدول ۵۰۵ سایت خرید و فروش طلا مجوز قانونی دریافت کردند واریز اعتبار کالابرگ الکترونیکی به حساب سرپرستان خانوار‌های دهک‌های درآمدی اول تا سوم از امروز (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) اعلام شد | بازار طلای جهانی حس و حالی ندارد یارانه اسفندماه ۱۴۰۳ برای دهک‌های مختلف خانوار چه زمانی واریز می‌شود؟ هشدار به کارفرمایان و اصنافی که اتباع غیرمجاز را به کار بگیرند آیا تعطیلی پنجشنبه‌ها شامل بخش خصوصی هم می‌شود؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳) گفت‌وگوی ایران و ترکمنستان برای ایجاد مناطق تجاری مشترک زمان عرضه میوه تنظیم بازار نوروزی ۱۴۰۴ در کشور مشخص شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس به ۳ میلیارد و ۴۱۵ میلیون تومان رسید وضعیت بغرنج منابع آبی کشور ریزش قیمت دلار به کانال ۸۹ هزار تومان (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۴ اسفند ۱۴۰۳) | تارا ۱۰ میلیون تومان افت کرد جاماندگان سهام عدالت تا این تاریخ فرصت ثبت‌نام دارند معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: توزیع اقلام مصرفی مردم در ایام پایانی سال به وفور انجام می‌شود احتمال تمدید سه‌روزه عرضه مستقیم کالا در نمایشگاه بین‌المللی مشهد قیمت حبوبات و خشکبار در ۶ماه ابتدایی دولت چهاردهم چقدر تغییر کرد؟ + نمودار رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی: مشکلی در تامین گوشت قرمز و مرغ گرم در استان نداریم ابطال کارت سوخت وسایل نقلیه فاقد بیمه‌نامه پس از پایان طرح بخشودگی قیمت امروز گوشت و مرغ در مشهد (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) | نرخ گوشت گوساله افزایش یافت مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: در زمینه برنج پاکستانی، کمبودی در بازار نداریم؛ موضوع عدم عرضه است ۲ هزار و ۲۶۸ تن سهمیه گوشت تنظیم بازار در خراسان رضوی توزیع می‌شود ریزش ۸۰۰ هزار تومانی قیمت سکه در مشهد (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: در یکی‌دو روز آینده، شاهد عرضه برنج پاکستانی به قیمت مصوب خواهیم بود
سرخط خبرها

مدارک موردنیاز برای اثبات رابطه کاری کارگر با کارفرما کدام‌اند؟

  • کد خبر: ۳۱۳۹۴۷
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۸
مدارک موردنیاز برای اثبات رابطه کاری کارگر با کارفرما کدام‌اند؟
یکی از دغدغه‌هایی که کارگران همواره در مراجعه به هیئت‌های تشخیص و حل‌اختلاف اداره کار برای دریافت حقوق و مزایا دارند، موضوع اثبات وجود رابطه کارگری و کارفرمایی است که البته از طریق روش‌هایی می‌توانند آن را اثبات کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، برابر ماده ۲ قانون کار، کارگر کسی است که به هر عنوان در مقابل دریافت حق السعی اعم از مزد، حقوق، سهم سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می‌کند.

اگر هریک از دو رکن تابعیت دستوری و تابعیت مزدی محقق نشود، رابطه کاری شکل نگرفته است بنابراین پرداخت حق و حقوق کارگر منوط به احراز رابطه کارگری و کارفرمایی توسط مرجع رسیدگی است و اثبات وجود این رابطه با کارگر است.

بنابر ماده ۸۷ آیین دادرسی کار، ارایه دلایل و مدارک دال بر وجود رابطه کاری میان کارگر و کارفرما و میزان مزد و مزایا و سابقه کار در کارگاه به عهده کارگر و ارایه دلایل و مدارک مربوط به پرداخت حقوق و مزایا و عدم شمول مقررات قانون کار به رابطه طرفین به عهده کارفرماست.

در برخی موارد اگر چه شهادت شهود نیز به عنوان یکی از موارد اثبات رابطه کاری اشاره شده، اما در رویه عملی ادارات کار چندان قابل استناد نیست. هرچند که شهادت و استشهادیه در زمانی که پرونده اداره کار به تحقیق و بازرسی ارجاع شد می‌تواند به مامور تحقیق یا بازرس کار در تنظیم گزارش به نفع کارگر کمک کننده باشد.

در این گزارش به برخی از روش‌های اثبات رابطه کارگر و کارفرما می‌پردازیم:

بیمه: ماده ۱۴۸ قانون کار کارفرمایان را مکلف کرده کارگران مشغول در واحد خود را بیمه کنند. پرداخت حق بیمه توسط کارفرما قوی‌ترین دلیل برای اثبات وجود رابطه کارگری و کارفرمایی است.

قرارداد: وجود قرارداد کتبی معتبر بین کارفرما و کارگر یکی دیگر از روش‌های اثبات رابطه کاری است در واقع قرارداد کار اصلی‌ترین و مهم‌ترین موضوع در روابط کارگر و کارفرما به شمار می‌رود که در زمان شروع کار بین طرفین منعقد می‌شود.

بر اساس ماده ۷ قانون کار، قرارداد کار عبارت است از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حق‌السعی کاری را برای مدت موقت یا مدت غیرموقت برای کارفرما انجام می‌دهد. قرارداد کتبی به خوبی می‌تواند رابطه کارگر و کارفرما را احراز کند، اما در مواردی کارفرما از قرارداد شفاهی یا قرارداد سفید امضا استفاده می‌کند که شرایط برای اثبات رابطه کارگری و کارفرمایی دشوار می‌شود. در این حالت زمینه سوء استفاده برای عدم انجام تعهدات مندرج در قرارداد یه وجود می‌آید و لذا تا زمانی که قراردادی بین کارگر و کارفرما بسته نشود، روابط کاری بین آنها معنای خاصی ندارد. به همین جهت نحوه و شرایط انعقاد قرارداد کار از اهمیت بالایی برخوردار است.

چنانچه کارگران در کارگاهی مشغول به کار هستند، اما کارفرما به دلایل و بهانه‌های مختلف حق بیمه آنها را پرداخت نمی‌کند یا کمتر از حداقل‌های قانونی و مصوب شورای عالی کار مزد و مزایا به آنها داده می‌شود، می‌توانند با مراجعه به شعب تامین اجتماعی درخواست بازرسی از محیط و محل کار خود را داشته باشند.

طبق تبصره ماده ۱۰ قانون کار یک نسخه از قرارداد باید به کارگر تحویل شود، اما در عمل بیشتر کارفرمایان از تحویل آن امتناع می‌کنند که موجب بروز مشکلاتی برای کارگر در اثبات وجود رابطه یا مزایایی بالاتر از قانون می‌شود.

فیش حقوقی: یکی از مطمئن‌ترین دلایلی که کارگر می‌تواند به عنوان اثبات کننده رابطه کارگری و کارفرمایی به آن استناد کند، ارائه فیش حقوقی است چرا که نشان دهنده مزد تعلق گرفته در قبال انجام کار است، اما برخی کارفرمایان ممکن است فیش حقوقی به کارگران خود ندهند یا پرداخت‌ها را به شکل دستی انجام دهند.

در این حالت ارائه فیش‌های واریز بانکی و گردش حساب نشانگر پرداخت مبالغ به صورت معین، ماهانه و متوالی اثبات کننده این مسأله است و چنانچه رسید پرداخت دستی وجه به کارگر داده شود می‌تواند اثبات کننده رابطه کاری میان او و کارفرما باشد.

روش‌های دیگر برای اثبات رابطه کاری

اقرار کارفرما به وجود رابطه کاری که البته معمولا کمتر اتفاق می‌افتد و برخی دیگر از روش‌ها و قرائن نظیر کارت ساعت زنی و ورود و خروج یا نامه‌های ماموریت هم گرچه نسبت به روش‌های پیش گفته قبل از قدرت اثبات کمتری برخوردار است، اما می‌تواند قرینه‌ای بر اثبات وجود رابطه کاری باشد.

در نهایت اگر کارگر هیچکدام از مدارک ذکر شده را در اختیار نداشت و نتوانست از طریق آنها رابطه کاری خود را به اثبات برساند یک راه حل دیگر برای اثبات هست و آن ارائه گزارش بازرس کار است.

کارگران چنانچه در کارگاهی مشغول به کار هستند، اما کارفرما به دلایل و بهانه‌های مختلف حق بیمه آنها را پرداخت نمی‌کند یا کمتر از حداقل‌های قانونی و مصوب شورای عالی کار مزد و مزایا به آنها داده می‌شود، می‌توانند با مراجعه به شعب تامین اجتماعی درخواست بازرسی از محیط و محل کار خود را داشته باشند.
بازرسان کار به شکل محسوس یا نامحسوس از محل کار بازرسی کرده و آن را گزارش می‌کنند و کارگر با استناد به گزارش بازرس کار می‌تواند کار کردن برای کارفرما در آن محل را اثبات کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->