استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد
سرخط خبرها

تولید۷۰درصد دارو‌های شیمی‌درمانی در کشور

  • کد خبر: ۳۱۲۹۲۳
  • ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۷
تولید۷۰درصد دارو‌های شیمی‌درمانی در کشور
در حال حاضر حدود ۷۰ درصد دارو‌های شیمی‌درمانی رایج در داخل تولید می‌شود و باتوجه به شیوع بالاتر برخی انواع سرطان، برخی دارو‌های شیمی‌درمانی بیشتر از سایر دارو‌ها در کشور تجویز و مصرف می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، سالانه حدود ۱۳۱ هزار نفر در ایران به جمعیت مبتلایان به سرطان افزوده می‌شوند؛ بیماری‌ای که علاوه بر تأثیرات جسمی و روحی، چالش‌های بسیاری را در مسیر درمان و دسترسی به دارو برای بیماران به همراه دارد. یکی از معضلات اصلی در این حوزه، دسترسی به دارو‌های برند است که گاهی پزشکان برای درمان تجویز می‌کنند، اما تأمین و تهیه این دارو‌ها به‌دلایل مختلف از جمله محدودیت‌های وارداتی، هزینه‌های بالا و تحریم‌ها با مشکلات جدی مواجه است. در ادامه، به بررسی وضعیت دسترسی به دارو‌های موردنیاز بیماران سرطانی و چالش‌های پیش رو خواهیم پرداخت.

وضعیت تولید دارو‌های جدید ضدسرطان 

ایران در سال‌های اخیر توانسته است بسیاری از دارو‌های ضدسرطان ژنریک را در داخل کشور تولید کند. حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد نیاز به دارو‌های رایج ضدسرطان توسط تولید داخلی تأمین می‌شود. با این حال، تولید دارو‌های مبتنی بر فناوری‌های پیشرفته مانند ایمنی‌درمانی یا درمان‌های هدفمند هنوز محدود است و بیشتر به واردات وابسته است. تحریم‌ها و مشکلات مالی تأثیرات منفی بر دسترسی به این دارو‌ها گذاشته است، اما تلاش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان برای گسترش این حوزه در جریان است.

چند درصد دارو‌های ضدسرطان در داخل تولید و چند درصد وارد می‌شوند؟

در حال حاضر حدود ۷۰ درصد دارو‌های شیمی‌درمانی رایج در داخل تولید می‌شود، اما بسیاری از دارو‌های پیچیده و نوین، از جمله درمان‌های هدفمند و بیولوژیک، همچنان وارداتی هستند. تحریم‌ها و چالش‌های ارزی، واردات این دارو‌ها را نیز با مشکل مواجه کرده است.

پرمصرف‌ترین داروی درمان انواع سرطان در کشور کدام دارو‌ها هستند؟

دارو‌هایی مانند سیکلوفسفامید، دوکسوروبیسین، متوترکسات، ایماتینیب، و پمبرولیزومب (وارداتی) از پرمصرف‌ترین دارو‌ها در درمان انواع سرطان‌ها هستند. این دارو‌ها برای سرطان‌های خون، پستان، تخمدان، ریه و ملانوما به‌کار می‌روند. دارو‌های رایج شیمی‌درمانی عمدتاً در داخل تولید می‌شوند، اما دسترسی به دارو‌های هدفمند و ایمنی‌درمانی، به دلیل وابستگی به واردات، محدودتر است.

دارو‌های ایرانی چه تفاوتی با دارو‌های خارجی دارند؟

دارو‌های ضدسرطان ایرانی، به‌ویژه انواع ژنریک، از نظر ترکیب شیمیایی مشابه نمونه‌های خارجی هستند و در اغلب موارد اثربخشی مشابه دارند. با این حال، کیفیت مواد اولیه و فناوری تولید می‌تواند بر اثربخشی و عوارض جانبی آنها تأثیر بگذارد. برخی بیماران و پزشکان معتقدند که عوارض جانبی دارو‌های ایرانی ممکن است بیشتر باشد، اما این موضوع به مطالعات بالینی دقیق‌تری نیاز دارد و هیچگاه اطلاعات شفافی در این حوزه ارائه نشده است.

ارزبری چندصد میلیون دلاری دارو‌های ضدسرطان

دارو‌های ضدسرطان یکی از پرهزینه‌ترین اقلام دارویی کشور هستند و میزان ارزبری آنها، به‌ویژه برای دارو‌های وارداتی، قابل توجه است. برآورد‌ها نشان می‌دهد که این دارو‌ها سالانه صد‌ها میلیون دلار هزینه ارزی برای کشور دارند.

در مجموع، هرچند ایران در تولید دارو‌های ضدسرطان پایه پیشرفت‌های خوبی داشته، واردات دارو‌های پیشرفته همچنان ضروری است. چالش‌های مالی و تحریم‌ها، دسترسی بیماران به دارو‌های حیاتی را محدود کرده و تأمین این نیاز‌ها به حمایت بیشتر نیاز دارد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->