شیرین مهدوی، پژوهشگر دورۀ قاجار درگذشت (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) جاده‌های خراسان رضوی لغزنده و بارانی شد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) انهدام باند بزرگ قاچاق مواد مخدر صنعتی و کشف بیش از نیم تن شیشه هشدار هواشناسی برای مسافران شمال؛ ارتفاع موج در دریای خزر به پنج متر می رسد افزایش امید‌ها به نجات حیوانات از خطر انقراض با پیشرفت‌های جدید فناوری قتل جوان تورلیدر به دست یک توریست در تهران دستگیری ۹ قاچاقچی اعضای بدن در شهر ری ۶۰ درصد دوربین‌های ثبت تخلفات جاده‌ای کشور ناکارآمد هستند انفجار تریلی حامل سوخت در جاده فریمان_تربت‌جام (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | حریق اطفا شد + فیلم ارتقای میانگین نمرات امتحانات نهایی در دوره متوسطه، به عنوان یکی از اهداف برنامه هفتم توسعه نزدیک به ۱۱ کیلوگرم مواد مخدر صنعتی در گمرک دوغارون کشف شد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) استرداد متهم کلاهبردار ۱۰ هزار میلیاردی به کشور ما همه‌مون پزشکیم! صدور ۱۷.۷ میلیون جریمه رانندگی در نوروز ۱۴۰۴ | بازگشت نرخ عادی جریمه‌ها زمان صدور احکام حقوقی جدید بازنشستگان کشوری مشخص شد صدور احکام حقوقی فرهنگیان بر اساس ضرایب جدید افزایش ایمنی و سلامت اردو‌های دانش‌آموزی با بخشنامه جدید وزیر آموزش و پرورش صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) جزئیات مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری اعلام شد | ۳۵۰ هزار وام قرض‌الحسنه در سال ۱۴۰۴ به بازنشستگان پرداخت می‌شود پذیرش دانشجوی افسری در فرماندهی انتظامی تهران آغاز شد شبکه اختلاس در مجموعه شرکت مس منهدم شد رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد: روند بیماری‎های تنفسی رو به کاهش است زمانِ بازپرداخت هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری اعلام شد تپش قلب همراه با رنگ پریدگی نیاز به مراجعه سریع به پزشک دارد  بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) درباره رشته ناشناخته پزشکی «پیشگیری و اجتماعی» | پیش از درمان، مهم‌تر از درمان پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران در برخی نقاط استان پاییز امسال دیرتر آغاز می‌شود + علت دستگیری سارقان موتورسیکلت و خودرو توسط پلیس مشهد | شگرد تکراری سارقان سیاه رو
سرخط خبرها

مکانیسم جدیدی از شنوایی انسان کشف شد

  • کد خبر: ۳۱۳۴۴۲
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۵
مکانیسم جدیدی از شنوایی انسان کشف شد
محققان با استفاده از مدل‌های ریاضی موجود بر روی یک مدل کلی از حلزون گوش، لایه جدیدی از پیچیدگی حلزون را نشان داده‌اند و این یافته‌ها درکی تازه در مورد ظرفیت و دقت قابل توجه شنوایی انسان فراهم می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از ساینس‌دیلی، فیزیکدانان دانشگاه ییل مجموعه پیچیده و ناشناخته‌ای از «حالت‌ها» را در گوش انسان کشف کرده‌اند که محدودیت‌های مهمی را برای تقویت صدا‌های ضعیف، تحمل انفجار‌های پر سر و صدا و تشخیص طیف خیره‌کننده فرکانس‌های صدا در گوش ایجاد می‌کند.

بنجامین ماچتا (Benjamin Machta)، استادیار فیزیک در دانشکده علوم و هنر ییل و یکی از اساتید ارشد این دانشگاه می‌گوید: ما تصمیم گرفتیم بفهمیم که چگونه گوش می‌تواند خود را تنظیم کند تا صدا‌های ضعیف را تشخیص دهد. اما برای رسیدن به انتهای این موضوع، به مجموعه جدیدی از حالت‌های مکانیکی فرکانس پایین برخورد کردیم که احتمالا حلزون گوش از آنها پشتیبانی می‌کند.

در انسان، صدا به سیگنال‌های الکتریکی در حلزون گوش تبدیل می‌شود. انسان‌ها قادرند صدا‌هایی را با فرکانس‌هایی در سه مرتبه بزرگی و بیش از یک تریلیون برابر قدرت تا ارتعاشات کوچک هوا تشخیص دهند.

هنگامی که امواج صوتی وارد حلزون می‌شوند، به امواج سطحی تبدیل می‌شوند که در امتداد غشای پایه‌ای پوشیده از موی حلزون حرکت می‌کنند.

هر تُن خالص در یک نقطه در امتداد این اندام مارپیچی به صدا در می‌آید. سلول‌های مویی در آن مکان به مغز شما می‌گویند که چه صدایی می‌شنوید.

این مو‌ها کار دیگری نیز انجام می‌دهند. آنها به عنوان تقویت کننده‌های مکانیکی عمل می‌کنند و انرژی را به امواج صوتی پمپاژ می‌کنند تا با اصطکاک مقابله کنند و به آنها کمک کنند به مقصد مورد نظر خود برسند. به گفته محققان، پمپاژ درست مقدار انرژی و انجام تنظیمات مداوم، برای شنوایی دقیق بسیار مهم است.

اما اینها مجموعه‌ای از حالت‌های شنوایی در حلزون گوش هستند که به خوبی مستند شده‌اند و تیم ییل موفق به کشف مجموعه دوم و گسترده دیگری از این حالت‌ها در حلزون گوش شده‌اند.

در این حالت‌های توسعه‌یافته، بخش بزرگی از غشای پایه واکنش نشان می‌دهند و حتی برای یک تُن با هم حرکت می‌کنند. این پاسخ جمعی محدودیت‌هایی را در مورد نحوه واکنش سلول‌های مویی به صدای ورودی و نحوه پمپاژ انرژی سلول‌های مویی به غشای پایه ایجاد می‌کند.

از آنجایی که این حالت‌های تازه کشف‌شده فرکانس‌های پایینی را نشان می‌دهند، محققان معتقدند یافته‌های آنها ممکن است به درک بهتر شنوایی با فرکانس پایین که هنوز یک حوزه فعال تحقیقاتی است، نیز کمک کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->