هشدار پژوهشگران: بی‌تحرکی و تنبلی به مغزتان آسیب می‌زند واژگونی خودرو در جاده سبزوار - نیشابور با یک فوتی و ۶ مصدوم (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) انفجار مهیب گاز پیک‌نیک در مشهد با یک مصدوم (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) آمار نهایی سفرهای نوروزی سراسر کشور اعلام شد | مشهد و خراسان رضوی در جمع مقاصد برتر و پر تردد آخرین آمار داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد درباره توصیه‌های غذایی کارشناس‌نماها در فضای مجازی | تغذیه زرد تشیکل کلاس‌های جبرانی رایگان برای دانش آموزان در پایان سال تحصیلی تشخیص سرطان با نانوداروی "تیلمانوسپت" ایرانی فراخوان وزارت علوم برای جذب امریه در دانشگاه‌ها (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف ساختگی برای زورگیری پویش کافی نیست؛ راه‌ها را  ایمن کنید مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: در آخرین روز سال نشان دادیم تأمین اجتماعی ورشکسته و بدعهد نیست پیگیری وضعیت نوبت دهی بیمارستان تأمین اجتماعی مشهد | التیام درد‌های بیمارستان فارابی مشهد عدم پرداخت به‌موقع حق بیمه مشکلات جدی برای بحث درمانی بازنشستگان ایجاد کرده است + فیلم ریزش معدن مهاباد به دلیل بارش باران | یک معدن کار جان باخت (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در سامانه ثبت نام وام بازنشستگان | توضیحات صندوق بازنشستگی: بازنشستگان طی روز‌های آتی به سایت مراجعه کنند هدیه نوروزی بازنشستگان بانک تجارت واریز شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اولین توربین بادی سیمانی کشور در زابل نصب شد اورژانس کشور در نوروز بیش از ۲۰۰ هزار ماموریت انجام داد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دمای روزانه در روز سه‌شنبه شبکه زیرزمینی مخازن سوخت قاچاق در ساحل جزیره قشم کشف و منهدم شد + فیلم افزایش چشمگیر استقبال فرهنگیان از اسکان نوروزی در سال ۱۴۰۴ ویتامین‌ها چطور ما را قوی می‌کنند؟ درد در نواحی مختلف سر ناشی از چیست؟ قاچاقچی حرفه‌ای با ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد دستگیر شد پبش بینی ۵ روز رگبار باران و ورزش باد شدید از امروز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ میزان داروی تولیدی در کشور پاسخگوی نیاز داخلی نیست فوتی‌های حوادث جاده‌ای در خراسان رضوی ۱۹ درصد کاهش یافت ۳۸۷ هزار مسافر نوروزی از سیاه چادرهای عشایری خراسان رضوی بازدید کردند
سرخط خبرها

محققان ایرانی، راهکاری جدید برای تشخیص زودهنگام سرطان ارائه کردند

  • کد خبر: ۳۱۳۵۶۷
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۷
محققان ایرانی، راهکاری جدید برای تشخیص زودهنگام سرطان ارائه کردند
محققان ایرانی سیستم جدیدی را ارائه کرده‌اند که نوید بهبود کارایی جداسازی تومور در گردش خون را می‌دهد و فرصت‌های جدیدی را برای تشخیص زودهنگام و مؤثر سرطان فراهم می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، در این پلتفرم مدل‌سازی محاسباتی پیشرفته، تحلیل تجربی و الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل پدیده‌های پیچیده آکوستوفلویدیک ادغام شده است. محققان استفاده نوآورانه‌ای از میدان‌های آکوستیک با فشار دوگانه را پیش گرفتند و به‌طور استراتژیک آنها را در موقعیت‌های هندسی کانال بحرانی بر روی یک بستر لیتیوم نیوبات قرار دادند. با استفاده از فشار آکوستیک اعمال شده در میکروکانال، طراحی سیستم برای تولید مجموعه داده‌های قابل اعتماد ممکن شد.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، سرطان عامل نزدیک به ۱۰ میلیون مرگ در سال ۲۰۲۰ بوده است و تقریبا یک مورد از هر ۶ مرگ در جهان به دلیل ابتلا به این بیماری رخ داده است. از آنجایی که تشخیص رشد سلولی غیر طبیعی بیمار اغلب خیلی دیر اتفاق می‌افتد، تشخیص به موقع سرطان یکی از مبرم‌ترین و سخت‌ترین اهداف پزشکی بشریت است. تحقیقات اخیر بر روی تشخیص سلول‌های تومور نادر در گردش خون (CTCs) متمرکز شده‌اند که به عنوان نشانگر‌های غیرتهاجمی عمل می‌کنند که می‌توانند به تشخیص این بیماری کمک کنند.

جداسازی سلول‌های قابل کنترل مورد نظر، برای بررسی ذاتا دشوار است. روش‌های سنتی معمولا به آماده‌سازی نمونه دقیق، تجهیزات قابل توجه و حجم نمونه زیاد نیاز دارند و حتی در این صورت، جداسازی مؤثر سلول‌های مورد نظر آسان نیست.

دو محقق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در تهران، سیستم جدیدی را پیشنهاد کردند که از امواج صوتی سطح ایستاده برای جداسازی تومور‌ها از گلبول‌های قرمز در گردش خون با دقت و کارایی بی سابقه‌ای استفاده می‌کند. در پلتفرمی که افشین کوهگرد و ناصر ناصری‌فر توسعه دادند، مدل‌سازی محاسباتی پیشرفته، تحلیل تجربی و الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای تحلیل پدیده‌های پیچیده آکوستوفلویدیک ادغام شده است.

ناصری‌فر می‌گوید: ما الگوریتم‌های یادگیری ماشینی را با مدل‌سازی مبتنی بر داده و داده‌های محاسباتی ترکیب کردیم تا سیستمی را برای نرخ بازیابی بهینه و نرخ جداسازی سلول‌ها تنظیم کنیم. سیستم ما در شرایط بهینه، با کاهش قابل توجه مصرف انرژی از طریق کنترل دقیق فشار‌های صوتی و نرخ جریان، به بازیابی ۱۰۰ درصدی دست می‌یابد.

از آنجایی که راه‌های مختلفی برای غنی‌سازی ذرات از طریق میکروسیال‌ها پدیدار شده‌اند، آنهایی که از آکوستوفلویدیک‌ها استفاده می‌کنند، بسیار امیدوارکننده هستند؛ زیرا زیست‌سازگار هستند و طول موج‌هایی در مقیاس سلولی تولید می‌کنند.

محققان با روش خاص خود، از میدان‌های صوتی با فشار دوگانه استفاده کردند که تاثیر را بر سلول‌های هدف دو برابر می‌کند و به‌طور استراتژیک آنها را در موقعیت‌های هندسی کانال بحرانی روی یک بستر لیتیوم نیوبات قرار می‌دهد. با استفاده از فشار آکوستیک اعمال شده در میکروکانال، طراحی سیستم، تولید مجموعه داده‌های قابل اعتمادی را ممکن می‌کند که زمان تعامل سلولی و الگو‌های مسیر را نشان می‌دهد که به پیش‌بینی مهاجرت سلول‌های تومور کمک می‌کند.

کوهگرد می‌گوید: ما یک پلتفرم پیشرفته و آزمایشگاهی روی تراشه تولید کرده‌ایم که جداسازی سلولی را در لحظه، با مصرف کم و دقت زیاد ممکن می‌سازد. این فناوری نوید بهبود کارایی جداسازی تومور در گردش خون را می‌دهد و فرصت‌های جدیدی را برای تشخیص زودهنگام و مؤثر سرطان، فراهم می‌کند. همچنین راه را برای ایجاد هوش مصنوعی کاربردی در پزشکی شخصی و تشخیص سرطان هموار می‌کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->