خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا خبر استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) معاون تربیت‌بدنی آموزش و پرورش: سرانه فضای ورزشی مدارس باید به یک مترمربع برسد جاده هراز مسدود می‌شود + جزئیات بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری‌بگیران همچنان در انتظار صدور فیش معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ تخلفات ثبت شده در QRکدهای نصب شده در مدارس پیگیری شدند خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی به معنای تغییر محل مراجعه از شعبه به کارگزاری نیست مدیران مدارس حق ندارند از ثبت‌نام دانش‌آموزان ضعیف امتناع کنند مرحله دوم وام ضروری بازنشستگان کشوری چه زمانی پرداخت می‌شود؟ طراحی بسته ملی بازیابی روانی کودکان پس از جنگ ۱۲ روزه
سرخط خبرها

محققان ایرانی، راهکاری جدید برای تشخیص زودهنگام سرطان ارائه کردند

  • کد خبر: ۳۱۳۵۶۷
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۷
محققان ایرانی، راهکاری جدید برای تشخیص زودهنگام سرطان ارائه کردند
محققان ایرانی سیستم جدیدی را ارائه کرده‌اند که نوید بهبود کارایی جداسازی تومور در گردش خون را می‌دهد و فرصت‌های جدیدی را برای تشخیص زودهنگام و مؤثر سرطان فراهم می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، در این پلتفرم مدل‌سازی محاسباتی پیشرفته، تحلیل تجربی و الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل پدیده‌های پیچیده آکوستوفلویدیک ادغام شده است. محققان استفاده نوآورانه‌ای از میدان‌های آکوستیک با فشار دوگانه را پیش گرفتند و به‌طور استراتژیک آنها را در موقعیت‌های هندسی کانال بحرانی بر روی یک بستر لیتیوم نیوبات قرار دادند. با استفاده از فشار آکوستیک اعمال شده در میکروکانال، طراحی سیستم برای تولید مجموعه داده‌های قابل اعتماد ممکن شد.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، سرطان عامل نزدیک به ۱۰ میلیون مرگ در سال ۲۰۲۰ بوده است و تقریبا یک مورد از هر ۶ مرگ در جهان به دلیل ابتلا به این بیماری رخ داده است. از آنجایی که تشخیص رشد سلولی غیر طبیعی بیمار اغلب خیلی دیر اتفاق می‌افتد، تشخیص به موقع سرطان یکی از مبرم‌ترین و سخت‌ترین اهداف پزشکی بشریت است. تحقیقات اخیر بر روی تشخیص سلول‌های تومور نادر در گردش خون (CTCs) متمرکز شده‌اند که به عنوان نشانگر‌های غیرتهاجمی عمل می‌کنند که می‌توانند به تشخیص این بیماری کمک کنند.

جداسازی سلول‌های قابل کنترل مورد نظر، برای بررسی ذاتا دشوار است. روش‌های سنتی معمولا به آماده‌سازی نمونه دقیق، تجهیزات قابل توجه و حجم نمونه زیاد نیاز دارند و حتی در این صورت، جداسازی مؤثر سلول‌های مورد نظر آسان نیست.

دو محقق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در تهران، سیستم جدیدی را پیشنهاد کردند که از امواج صوتی سطح ایستاده برای جداسازی تومور‌ها از گلبول‌های قرمز در گردش خون با دقت و کارایی بی سابقه‌ای استفاده می‌کند. در پلتفرمی که افشین کوهگرد و ناصر ناصری‌فر توسعه دادند، مدل‌سازی محاسباتی پیشرفته، تحلیل تجربی و الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای تحلیل پدیده‌های پیچیده آکوستوفلویدیک ادغام شده است.

ناصری‌فر می‌گوید: ما الگوریتم‌های یادگیری ماشینی را با مدل‌سازی مبتنی بر داده و داده‌های محاسباتی ترکیب کردیم تا سیستمی را برای نرخ بازیابی بهینه و نرخ جداسازی سلول‌ها تنظیم کنیم. سیستم ما در شرایط بهینه، با کاهش قابل توجه مصرف انرژی از طریق کنترل دقیق فشار‌های صوتی و نرخ جریان، به بازیابی ۱۰۰ درصدی دست می‌یابد.

از آنجایی که راه‌های مختلفی برای غنی‌سازی ذرات از طریق میکروسیال‌ها پدیدار شده‌اند، آنهایی که از آکوستوفلویدیک‌ها استفاده می‌کنند، بسیار امیدوارکننده هستند؛ زیرا زیست‌سازگار هستند و طول موج‌هایی در مقیاس سلولی تولید می‌کنند.

محققان با روش خاص خود، از میدان‌های صوتی با فشار دوگانه استفاده کردند که تاثیر را بر سلول‌های هدف دو برابر می‌کند و به‌طور استراتژیک آنها را در موقعیت‌های هندسی کانال بحرانی روی یک بستر لیتیوم نیوبات قرار می‌دهد. با استفاده از فشار آکوستیک اعمال شده در میکروکانال، طراحی سیستم، تولید مجموعه داده‌های قابل اعتمادی را ممکن می‌کند که زمان تعامل سلولی و الگو‌های مسیر را نشان می‌دهد که به پیش‌بینی مهاجرت سلول‌های تومور کمک می‌کند.

کوهگرد می‌گوید: ما یک پلتفرم پیشرفته و آزمایشگاهی روی تراشه تولید کرده‌ایم که جداسازی سلولی را در لحظه، با مصرف کم و دقت زیاد ممکن می‌سازد. این فناوری نوید بهبود کارایی جداسازی تومور در گردش خون را می‌دهد و فرصت‌های جدیدی را برای تشخیص زودهنگام و مؤثر سرطان، فراهم می‌کند. همچنین راه را برای ایجاد هوش مصنوعی کاربردی در پزشکی شخصی و تشخیص سرطان هموار می‌کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->