راهکارهایی برای کاهش نشانه‌های آزاردهنده حساسیت فصلی | بهار حساس‌ها زمان واریز حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری اعلام شد + جدول تکذیب نقص موتور پرواز مشهد- رامسر (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) آلرژی بهاری هر لحظه شما را تهدید می‌کند زنگ خطر بلوغ زودرس کودکان | هشدار: این موسیقی‌ها خانمان‌سوزند! عذرخواهی، درس نخوانده ما و مسئولان! نوروز و دغدغه‌های مردم در ۱۵ روز ابتدای سال | از جای خالی متخصص‌ها تا نیمه‌فعال‌بودن ادارات پلمب ۲۲۴ مرکز متخلف تهیه و توزیع مواد غذایی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مهم‌ترین چالش داروخانه‌ها در آغاز سال جدید تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ برای زنان بسیار مهم است زلزله ۷.۲ ریشتری پاپوآ گینه‌نو در اقیانوس آرام را لرزاند آیا معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم
سرخط خبرها

هوش مصنوعی به کمک درمان‌های چشم‌پزشکی آمد

  • کد خبر: ۳۱۳۵۸۲
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۲
هوش مصنوعی به کمک درمان‌های چشم‌پزشکی آمد
چشم‌پزشکی، پس از رادیولوژی که یکی از تخصص‌های پیشرو در پذیرش هوش مصنوعی محسوب می‌شود، در تمرکز بر تجزیه و تحلیل تصویر در رتبه دوم قرار دارد و ابزار‌های تشخیصی و غربالگری مجهز به هوش مصنوعی به‌زودی به مشاوران از ابتدای آغاز فعالیت حرفه‌ای خود در چشم‌پزشکی کمک خواهند کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل سریع و دقیق اسکن شبکیه و سایر منابع تصویربرداری چشمی در حین معاینه، علائم بیماری را تشخیص می‌دهد و به‌عنوان مثال، الگوریتم‌های هوش مصنوعی در تشخیص رتینوپاتی دیابتی دقت قابل مقایسه با متخصصان انسانی را نشان داده‌اند و پتانسیل زیادی برای دستیابی به تشخیص به موقع و سازگارتر بیماری ارائه می‌دهند.

به‌طور مشابه، تجزیه و تحلیل هوش مصنوعی در اسکن شبکیه، شناسایی علائم منحصر‌به‌فرد، ازجمله بیماری‌های قلبی عروقی و نورودژنراتیو را امکان‌پذیر و آن را به ابزاری ارزشمند در زمینه نوظهور اکولومیکس (oculomics) تبدیل می‌کند. هوش مصنوعی همچنین می‌تواند برنامه‌های درمانی شخصی‌سازی شده مانند محاسبه قدرت انکساری بهینه لنز داخل چشمی در جراحی آب مروارید را تسهیل کند.

در نتایج تحقیق «بررسی کاربرد هوش مصنوعی مبتنی بر یادگیری عمیق (DL) در چشم‌پزشکی از راه دور» منتشرشده در پایگاه سیویلیکا آمده است، پیری جمعیت و افزایش بار بیماری‌های مزمن و قابل درمان به‌طور فزاینده‌ای کمبود جهانی در ارائه مراقبت‌های چشمی و همچنین اختلالات جدی بینایی ازجمله نابینایی را به همراه دارد. رشته چشم‌پزشکی اغلب در خط مقدم پیشرفت‌های فناوری در پزشکی ازجمله پزشکی از راه دور و استفاده از هوش مصنوعی قرار گرفته و یادگیری عمیق، شاخه جدیدی از فناوری یادگیری ماشین در هوش مصنوعی (AI)، پیشرفت چشمگیری در تصویربرداری پزشکی، به ویژه برای تشخیص الگو و طبقه‌بندی تصویر ایجاد کرده است.

در این مقاله آمده است که تحقیقات زیادی قابلیت اطمینان کاربرد هوش مصنوعی در چشم‌پزشکی را برای استفاده در غربالگری و تشخیص، ارجاع صحیح و حتی درمان هدفمند نشان داده است. در سال‌های کنونی نیز هوش مصنوعی مبتنی بر یادگیری عمیق به‌طور گسترده‌ای در تشخیص تصویر، تشخیص گفتار و پردازش زبان طبیعی مورد پذیرش قرا گرفته است. هوش مصنوعی مبتنی بر یادگیری عمیق با کمک تصاویر رنگی شبکیه، توموگرافی انسجام نوری و میدان‌های بینایی در تشخیص، غربالگری و نظارت از راه دور بیماری‌هایی، چون رتینوپاتی دیابتی، رتینوپاتی نوزادان نارس، گلوکوم، ادم ماکولا و دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن (AMD) استفاده شده است.

تشخیص زودهنگام و درمان هدفمند، از اقدامات کلیدی برای مقابله با بیماری‌های مزمن چشمی است؛ تله افتالمولوژی با انتقال سریع داده‌ها و تصاویر در تشخیص و درمان به موقع بیماری‌های مزمن چشم از راه دور بسیار موثر واقع شده است و کاربرد هوش مصنوعی در تصویربرداری چشمی می‌تواند همراه با پزشکی از راه دور به‌عنوان راه‌حلی برای غربالگری، هدفمند نمودن ارجاعات، تشخیص، نظارت و درمان بیماری‌های عمده چشمی به کار رود.

کاربرد‌های بالقوه دیگری از هوش مصنوعی در چشم‌پزشکی خارج از محیط تشخیصی یا بالینی وجود دارد. این فناوری می‌تواند با انجام وظایف اداری مانند سازماندهی برنامه‌های ملاقات و اولویت‌بندی بیماران در لیست انتظار، به نوسازی ارائه خدمات نیز کمک کند.

چارچوب‌های حاکمیت داده، قابلیت همکاری دیجیتال و مسئولیت‌پذیری بالینی فقط برخی از مسائلی هستند که در سال‌های آینده برای تحقق پتانسیل هوش مصنوعی باید مورد توجه قرار گیرند، اما اکنون غیرممکن است که نقش کلیدی هوش مصنوعی را در چشم پزشکی، چه در تشخیص، چه در درمان یا آموزش، نادیده بگیریم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->