مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند
سرخط خبرها

عقب‌ماندگی آزادراه مشهد-چناران از برنامه

  • کد خبر: ۳۱۳۷۳۶
  • ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۸
عقب‌ماندگی آزادراه مشهد-چناران از برنامه
مدیر دفتر فنی و امور عمرانی استانداری خراسان رضوی: تمام تلاشمان این است که فاز اول این پروژه تا دهه فجر سال آینده به بهره‌برداری برسد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ساخت پروژه آزادراه مشهد- چناران- قوچان، از سال ۹۷ شروع شده و قرار بود در بازه زمانی چهار ساله به نتیجه برسد؛ اما در حال حاضر و طبق این آمار، این پروژه حدود سه سال از برنامه عقب است. آخرین اظهارنظر درباره این پروژه نیز به آبان ماه امسال برمی‌گردد که احسان عظیمی‌راد، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: «امسال اعتبار آزادراه مشهد- چناران از ۱۴۰میلیارد تومان به ۳۰۰میلیارد رسیده است و به‌زودی فاز اول آن بهره‌برداری خواهد شد.»

باوجوداین مدیر دفتر فنی و امور عمرانی استانداری خراسان رضوی در گفت‌و‌گو با شهرآرا، گفت: «بازه زمانی اجرای فاز اول این پروژه، هجده ماهه است، اما تلاش می‌کنیم تا دهه فجر سال آینده به نتیجه برسد.»

خردادماه سال ۱۴۰۱، عباس‌پناه، مدیرعامل شرکت آزادراه مشهد- چناران- قوچان، پیشرفت این پروژه را که طول آن ۵۴کیلومتر است، حدود ۲۳درصد اعلام کرده بود و حال بعد از گذشته حدود دو سال، محسن شریفی «میزان پیشرفت پروژه آزادراه مشهد-چناران را به طور کلی حدود ۳۳ درصد دانست.»

پروژه متوقف نیست، اما سرعت لازم را ندارد

او توقف کامل این پروژه را تأیید نکرد و افزود: واقعیت این است که این پروژه سرعت لازم برای اجرا را ندارد. انتظار داریم که به برنامه زمان‌بندی برسد، اما شتاب لازم را ندارد بنابراین در حال پیگیری برای رفع مشکلات اجرایی آن هستیم.

شریفی میزان پیشرفت پروژه آزادراه

مشهد-چناران را به طور کلی حدود ۳۳ درصد دانست و افزود: طول این پروژه پنجاه کیلومتر است که از حوزه شهری مشهد شروع می‌شود و تا چناران ادامه می‌یابد. ضمن اینکه این پروژه با مشارکت بخش خصوصی در حال انجام است و ۵۰ درصد از سوی بخش خصوصی، یعنی آستان قدس رضوی و ۵۰ درصد مابقی از سوی دولت پرداخت می‌شود.

مدیر دفتر فنی و امور عمرانی استانداری خراسان رضوی مشکل این پروژه را تأمین مالی، تملک اراضی و تحصیل حریم بیان کرد و گفت: آخرین وضعیت این است که در قسمت‌هایی از این پروژه، کار به مرحله آسفالت رسیده است، اما به‌دلیل اینکه بقیه قطعات آن کامل نشده، امکان بهره‌برداری وجود ندارد.

نیاز به ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بخشی از پروژه

شریفی بیان کرد: با توجه به برنامه‌ریزی که اخیرا در نظر گرفته شده برای فاز اول پروژه به طول شانزده کیلومتر از محدوده شهری مشهد و اتصال پروژه به بزرگراه موجود مشهد- قوچان، هجده ماه زمان برای بهره‌برداری در نظر گرفته شده که برای همین قسمت حدود ۳ هزار میلیارد توان اعتبار نیاز داریم. به این ترتیب علاوه بر اتصال آن به کنارگذر شمالی و بزرگراه موجود مشهد- قوچان، تمام پل‌ها، ابنیه فنی و آسفالت مسیر نیز تکمیل می‌شود.

او با اشاره به بازه زمانی هجده ماهه که در نظر گرفته شده است، افزود: در حال رایزنی هستیم که بتوانیم تا دهه فجر سال آینده فاز اول این پروژه را به بهره‌برداری برسانیم. ضمن اینکه این برنامه‌ریزی‌های اولیه است و چالش‌هایی در مسیر پیش‌رو وجود دارد. باوجوداین تمام ارکان استان از استانداری گرفته تا وزارت راه، شرکت آزادراه‌ها و شرکت مجری همه پای کار هستند تا علاوه بر تأمین مالی، چالش‌های عملیات اجرایی نیز برطرف شود.

«بخش خصوصی، برای قسمتی از پروژه تأمین منابع مالی کرده است که البته کامل نیست، یعنی این تأمین در قالب املاک است که هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است.» این را شریفی درباره جزئیات پرداخت بخش خصوص بیان کرد و افزود: بخش دیگر سهم تأمین منابع مالی مربوط به دولت است که با توجه به محدودیت‌هایی که وجود دارد همیشه در این مسیر چالش‌هایی وجود دارد.

استفاده از ظرفیت نمایندگان مجلس برای تأمین مالی پروژه

مدیر دفتر فنی و امور عمرانی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: برای حل چالش تأمین منابع دولتی از ظرفیت نمایندگان مجلس نیز استفاده کرده‌ایم و اتفاقات خوبی در پیش‌رو وجود دارد، بنابراین امیدواریم با پیگیری‌های کامل‌تری که انجام می‌شود، عملیات اجرایی آن نیز سرعت بیشتری بگیرد. او در پاسخ به چرایی شروع فاز اول این پروژه از سمت محدوده شهری، بیان کرد: به این دلیل است که چالش اصلی ترافیک، نزدیک همین محدوده شهری است که هدف‌گذاری کرده‌ایم و در صورتی که در کمترین زمان ممکن به بهره‌برداری برسد، اتفاق خیلی خوبی خواهد افتاد.

شریفی شروع این پروژه را مربوط به سال ۹۷ بیان کرد و گفت: قرار بود این پروژه طی یک برنامه زمانی چهار ساله اجرا شود، اما به دلیل همین محدودیت‌های منابع اعتباری، تحصیل اراضی و تملک و چالش‌های اجرایی که در مسیر پروژه بود، این تأخیر اتفاق افتاد.

مولدسازی، پیشنهاد استان برای تکمیل پروژه‌ها

او در پاسخ به این سؤال که مسئولان استان برای تأمین منابع مالی به راهکاری نرسیده‌اند، اظهار کرد: مولدسازی جزو پیشنهاد‌های استان است البته نه فقط برای این پروژه بلکه به‌طور کلی برای اجرای پروژه‌های عمرانی در کل استان، یکی از روش‌های تأمین منابع مالی است، زیرا قطعا با محدودیت منابع دولتی که در بخش اعتبارات تملک دارایی با آن روبه‌رو هستیم، پروژه‌های استانی و ملی‌مان اجراشدنی نیستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->