دعوت به تظاهرات ضدصهیونیستی در سوریه در واکنش به اظهارات نتانیاهو مشخصات و قابلیت‌های جنگنده یاک ۱۳۰ تنش بین زلنسکی و ترامپ بر سر ذخایر معدنی بالاگرفت همکاری‌های امنیتی، محور مذاکرات رهبران سومالی و لیبی کره شمالی: هیچ‌گاه برای لغو تحریم‌ها التماس نخواهیم کرد هیئت بلندپایه طالبان عازم ایران شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) سرباز‌های دارای مهارت تخصصی، از یک ماه کسری‌خدمت تا بخشش اضافه‌خدمت دریافت می‌کنند ابراز نگرانی شدید سازمان ملل درباره افزایش حملات در کرانه باختری (۶ اسفند ۱۴۰۳) بررسی بخش دوم بودجه سال ۱۴۰۴ در مجلس در دو نوبت صبح و عصر از فردا (۷ اسفند ۱۴۰۳) دیدارهای دیپلماتیک عراقچی در ژنو (۶ اسفند ۱۴۰۳) ویدئو | شهید سید هاشم صفی‌الدین: کلید هر موفقیتی در مقاومت لبنان به دست رهبر انقلاب اسلامی است رئیس نمایندگی لهستان در تهران به وزارت خارجه ایران احضار شد نتایج یک نظرسنجی جدید فاش کرد: نارضایتی آمریکایی‌ها از عملکرد ترامپ یک مجری رادیو، معاون اف‌بی‌آی در دولت ترامپ شد لغو تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه جزئیات سفر لاوروف به تهران اعلام شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) انفجار در کنسولگری روسیه در شهر مارسی فرانسه (۶ اسفند ۱۴۰۳) آغاز مراسم رسمی تدفین شهید سید هاشم صفی‌الدین (۶ اسفند ۱۴۰۳) «جنگنده یاک ۱۳۰» در رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش به پرواز درآمد تأکید رئیس‌جمهور تاجیکستان بر استفاده از هوش مصنوعی در نیروهای مسلح شانزدهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه و بلاروس + جزئیات قالیباف: نبرد مقاومت با داعش و رژیم صهیونیستی، تثبیت امنیت لبنان را درپی داشت تحریم ۷۰ شهروند و ۷۹ نهاد روسی توسط استرالیا تعطیلی ۴۹ مدرسه در کره جنوبی درپی کاهش جمعیت اختلاف‌ها در رژیم صهیونیستی بالا گرفت | نتانیاهو از پسرش کتک خورد روز تاریخی تشییع سیدحسن نصرالله مخالفت ۶۰ درصد صهیونیست‌ها با ازسرگیری جنگ در غزه وخامت حال پاپ | واتیکان از جزئیات سلامتی رهبر کاتولیک‌های جهان خبر داد
سرخط خبرها
چرا چنین اتفاقی افتاد؟

مرگ‌بارترین درگیری مرزی میان چین و هند در طول ۵۰ سال گذشته

  • کد خبر: ۳۱۳۸۰
  • ۰۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۹
مرگ‌بارترین درگیری مرزی میان چین و هند در طول ۵۰ سال گذشته
هفته گذشته جدی‌ترین و مرگ‌بارترین درگیری مرزی میان چین و هند در طول ۵۰ سال گذشته اتفاق افتاد

هدی جاودانی/ شهرآرانیوز، ماجرا از رودخانه گالوان واقع در منطقه کوهستانی دورافتاده و مورد مناقشه لداخ در هیمالیا آغاز شد. حداقل 20سرباز هندی جان‌ باختند و بسیاری نیز مجروح شدند. اما تلفات این واقعه به‌نظر بیشتر از این‌هاست، چراکه تاکنون تنها دهلی‌نو به‌صورت رسمی آمار خود را اعلام کرده و پکن از ارائه جزئیات مربوط به این درگیری، طفره رفته است.

 

اما دقیقا چه اتفاقی افتاد؟ در شب پانزدهم ژوئن، حدود صدهاسرباز چینی و هندی در تاریکی، جنگی تن‌به‌تن را آغاز کردند. طبق توافق دوطرفه‌ای که در گذشته صورت گرفته بود، هیچ‌کدام از طرفین به سلاح‌ گرم مجهز نبودند و باوجود تلفات به‌بارآمده، سربازان تنها با مشت و سنگ و میله‌های چوبی و فلزی به جان یکدیگر افتاده بودند.

 

البته درگیری اخیر درپی دیگر تنش‌های گذشته میان دو کشور رخ داده و سابقه‌دار بوده است. چرا چنین اتفاقی افتاد؟ درگیری مرگ‌بار اخیر به عقیده بسیاری کاملا غافلگیرانه بود. در سال‌های اخیر شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، و نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، به‌نظر با تعهد به توافقی دوطرفه، رابطه دو کشور را به ثبات رسانده بودند و اختلافات متعدد خود- اعم از مناقشه طولانی‌مدت بر سر حدود قلمرو خود- را کنار گذاشته بودند.

 

اما برخلاف این میزان از دیپلماسی، تنش‌های اخیر نشان داده است که در غیاب مذاکراتی جدی و حل همیشگی مسئله منطقه مورد مناقشه، رابطه دو کشور کماکان به سردی می‌گراید. در ادامه چه پیش خواهد آمد؟

 

درحالی‌که درگیری خشونت‌بار چین و هند یکی از رخدادهای مهم مرزی چند دهه اخیر است، این احتمال وجود دارد که به‌خاطر توجه کشورهای دنیا به مسائل دیگر، این ماجرا به‌عنوان یک رویداد انحرافی به‌‌سرعت به فراموشی سپرده شود.

 

اما نادیده‌ گرفتن این اختلاف، اشتباه بزرگی خواهد بود. درست است که شی و مودی، هر دو به‌‌دنبال رابطه‌ای باثبات برای کشورهای خود هستند، اما دو کشور هنوز انگشت اتهام را به سوی یکدیگر نشانه رفته‌اند و مادامی که جاه‌طلبانه خواستار گسترش قلمرو خود باشند، تنش‌های بیشتر میان آن‌ها اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->