ایران حمله علیه سفیر خود در لبنان را پیگیری می‌کند تیم ۸ نفره چشم‌پزشکان ایرانی عازم لبنان شدند هزینه اتباع افغانستانی در ایران سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار است ۹۵ نفر از مصدومان حادثه تروریستی لبنان به ایران منتقل شدند حبیب عباسی، مدیرکل روابط عمومی دفتر ریاست جمهوری شد شورای امنیت درباره انفجار‌های لبنان نشست برگزار می‌کند اعترافات جالب عزت الله ضرغامی در خصوص دوران مسئولیتش در سازمان میراث فرهنگی حماس حملات تروریستی رژیم اسرائیل به لبنان را محکوم کرد لبنان شکایت جنایتهای رژیم صهیونیستی را به شورای امنیت می‌برد فائزه هاشمی از زندان آزاد شد دبیر کل سازمان ملل: وسایل غیرنظامی نباید تبدیل به سلاح شود آمریکا ۱۲ ایرانی را تحریم کرد + جزئیات (۲۸ شهریور ۱۴۰۳) احضار سفیر روسیه در پی اخراج ۶ دیپلمات انگلیس حکیم اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در لبنان را به شدت محکوم کرد سازمان ملل طرح تحریم صادرات سلاح به رژیم اسرائیل را تصویب کرد شباهت بیسیم‌های منفجر شده در لبنان با بیسیم‌های ایرانی+تصویر رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق پیام تسلیت برای ملت و حزب الله لبنان فرستاد رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: مشهد شهر ملی و بین‌المللی است | شهرداری مشهد پیشانی خدمت‌رسانی به مردم است حملات ترکیبی مقاومت لبنان به شمال سرزمین‌های اشغالی (۲۸ شهریور ۱۴۰۳) انفجار مجدد دستگاه‌های ارتباطی در لبنان + فیلم (۲۸ شهریور ۱۴۰۳) نخستین اظهارنظر سفیر ایران پس از مصدوم‌شدن در حمله تروریستی رژیم صهیونیستی
سرخط خبرها

تنش‌های سیاسی و مرزی میان هند و پاکستان به مرحله اخراج دیپلمات‌ها رسید

  • کد خبر: ۲۸۶۰۶
  • ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۷
تنش‌های سیاسی و مرزی میان هند و پاکستان به مرحله اخراج دیپلمات‌ها رسید
تشدید تنشهای پاکستان وهند حاکی از گسترش اختلاف‌های دیپلمات میان دو کشور و تصمیم هند برای اخراج دو دیپلمات پاکستانی از دهلی‌نو است.

به گزارش شهرآرانیوز، رسانه‌های پاکستانی یکشنبه شب به نقل از منابع آگاه در سفارت این کشور در دهلی‌نو  پایتخت هند گزارش دادند: دو دیپلمات پاکستانی از سوی وزارت امور خارجه هند عنصر نامطلوب خوانده شده و دستور اخراج آنان از این کشور نیز صادر شده است. 

در این گزارش آمده است: منابع آگاه در سفارت پاکستان در هند می‌گویند که دو نفری که از سوی هند عنصر نامطلوب شناخته شده‌اند، دیپلمات نبوده بلکه از کارمندان بخش امور روادید این سفارتخانه هستند. 

منابع وزارت امور خارجه پاکستان تصمیم دولت دهلی‌نو را نقض هنجارهای دیپلماتیک توصیف کرد و گفتند: اسلام‌آباد در حال بررسی اوضاع است و پاسخ موثر به زودی اعلام خواهد شد. 

این دومین جنگ دیپلماتیک رقبای شبه قاره به صورت اخراج دیپلمات‌های یکدیگر پس از تحولات ۱۴ مرداد سال گذشته درپی تصمیم هند برای لغو امتیازات ویژه منطقه جامو و کشمیر و واکنش تند پاکستان به آن، محسوب می‌شود. 

سال گذشته کمیته امنیت ملی پاکستان در واکنش به الحاق منطقه کشمیر از جانب هند، سفیر خود از دهلی‌نو را فراخواند و سفیر هند در اسلام‌آباد را اخراج کرد و چند هفته پس از آن حکم ترک خاک پاکستان را برای ۱۳ دیپلمات هندی و اعضای خانواده‌های آنان صادر کرد. 

براساس این گزارش، وزارت امور خارجه هند به دو کارمند سفارت پاکستان در دهلی نو ۲۴ ساعت فرصت داده تا خاک هند را ترک کنند. 

دولت هند چهاردهم مردادماه ۹۸ خودمختاری نسبی و اختیارات ویژه منطقه جامو و کشمیر را لغو کرد. طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، این منطقه به جز در مسائل دفاعی و امور خارجی، در سایر موارد از اختیارات خاص برخوردار بوده است. 

تصمیم دهلی‌نو منجر به تشدید تنش‌ها با اسلام‌آباد تشدید شد و متعاقب آن پاکستان ضمن مخالفت با اقدام هند، روابط خود با این کشور را به حداقل رساند. 

پس از استقلال پاکستان و هند از انگلیس در سال ۱۳۲۶ تاکنون منطقه کشمیر همواره صحنه جنگ‌ها و درگیری‌های مرزی بوده است. مهاراجه کشمیر در آن زمان از پیوستن به پاکستان یا هند خودداری کرد. از آن دوره تا کنون هر دو کشور کوشیده‌اند این منطقه را به خاک خود ملحق کنند. 

منبع :ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->