ریحانه موسوی | شهرآرانیوز؛ نمایشگاه گروهی آثار طراحی و نقاشی هنرجویان حمید حلیمی، نقاش مشهدی و مدرس مؤسسه آموزش عالی فردوس عصر پنجشنبه، یازدهم بهمن، در نگارخانه آسمان گشایش یافت. در این نمایشگاه که تا سه شنبه، شانزدهم بهمن، از ساعت ۱۸ تا ۲۱ ادامه دارد، آثار هنرمندانی همچون زهرا جعفری، فاطمه بهشتی، ریحانه نویدمهر، مبینا قشلاقی، کوثر مشکینی، آتنا عزیزی، یگانه حمیدیان، زهرا پرهیزکار، یلدا قاسمی، مریم امامی فر، آتنا محسنی، شمیم واعظی، مهدیه نظری، سمانه مصدق، مبینا شبان، مبینا محمدی، فاطمه اصغرپور، میترا نریمانی، ملیکه نهاوندی و آرمیتا سبحانی دیوار نگارخانه آسمان را مزین کرده است.
آثار موجود در این نمایشگاه شامل مناظر طبیعی است که موضوع یکی از واحدهای درسی دانشجویان را تشکیل داده است. استفاده از رنگهای زنده و نشان دادن نور طبیعی در آثار باعث ایجاد حس عمیق تری در مخاطبان میشود.
حمید حلیمی، نقاش مشهدی، بااشاره به اینکه آثار این نمایشگاه به دو دسته طراحی و نقاشی تقسیم شده است درباره آن گفت: در نقاشی شیوهای که کار شده، بیشتر منظرهای است که در آن رنگها به صورت امپرسیونیسم استفاده میشود. به همین دلیل از رنگهای اصلی و مکمل برای ایجاد نور و سایه استفاده میکنیم. فرم گذاری بر اساس منظرهای که هست انجام میشود و مقداری هم به خلاقیت هنرمند بستگی دارد. این واحد درسی دانشجویان، مربوط به منظره است و باید آن را یاد بگیرند.
این هنرمند درباره بخش دیگر نمایشگاه، یعنی طراحی توضیح داد: در طراحی تکنیکهای مختلف مانند زغال، مداد، آب مرکب و قلم فلزی استفاده میشود. در این نمایشگاه دانشجویان با آب مرکب و قلم فلزی کار میکنند. موضوع این بخش هم منظره انتخاب شده است، اما خوب بودن ترکیب بندی در آن بسیار مهم است. قلم فلزی یک قلم است که آن را داخل مرکب فروبرده و با آن خط میکشند، مینویسند، هاشور میزنند و خط خطی میکنند. یک ابزار بسیار مهم در طراحی که نقاشان از آن استفاده زیادی میکنند.
وی افزود: بیشترین مشکل هنر نقاشی ما درخصوص مکان ارائه آثار است. منظور من صرفا مکان نیست، بلکه نیازمند حضور مجموعه دارانی است تا آثار فروش رود. فروخته شدن اثر هنری، باعث میشود که هنرمند بیشتر و بهتر بتواند کار کند و در این شهر بماند. هنرمند همیشه کار خود را انجام میدهد، اما مجبور است آثارش را انبار کند. اخیرا مجموعه داران بیشتری روی کار آمده و فروش بهتر شده است.
تا جایی که من میدانم مصوبهای وجود دارد که براساس آن، ارگانهای دولتی میتوانند درصدی از بودجه هرسال خود را به خرید اثر هنری اختصاص دهند، اما این کار انجام نمیشود یا اینکه همکاری با مجموعههای حرفهای وجود ندارد. مثلا «آسمان» یک نگارخانه حرفهای و باقدمت است و میتوانند از مسئولان آن مشورت بگیرند تا آثار بهتر و باکیفیت تری خریداری شود. زیرا هنرمندان مشهد را بسیار خوب میشناسند.
حلیمی بر این باور است که اکنون هنرمندان حرفهای مشهدی به ندرت در این شهر نمایشگاه برگزار میکنند و بیشتر در تهران این کار را انجام میدهند، زیرا آنجا فروش بهتر است. این استاد دانشگاه اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه در مشهد با محدودیتهای عجیبی روبه روست؛ نقاشی با عکس تفاوت زیادی دارد و در آن بیشتر با فرم و رنگ روبه رو هستیم و زنده نیست. مسؤلان به ویژه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی باید ممیزیهای سخت گیرانه را قدری کمتر کنند.
سمانه مصدق دانشجوی ترم۳ رشته نقاشی که با دو اثر نقاشی در این نمایشگاه حضور یافته نیز بیان کرد: موضوع کار ما نقاشی در طبیعت بود که بر این اساس به طبیعت میرفتیم و شروع به نقاشی کشیدن میکردیم. من سعی میکردم رنگهایی را که آنجا میبینم، آنگونه که در ذهن خودم است به مخاطب نشان دهم و بتوانم هارمونی رنگ پاییز را به تصویر بکشم. در اثر دیگرم هم دوست داشتم حس خلأیی که در انتهای جنگل وجود دارد، به مخاطب نشان دهم.
وی افزود: رنگهایی که در پاییز وجود دارد همه به صورت زرد و نارنجی دیده میشود، اما اگر انسان با حس خود بخواهد آنها را درک کند، میتواند رنگهای زیادی را ببیند و از آن انرژی بگیرد.
مصدق یادآور شد: من از ابتدا علاقه زیادی به نقاشی داشتم، اما تقریبا چند سالی است که به طور حرفهای آن را شروع کردهام. این علاقه نشئت گرفته از نقاشیهایی بود که در گالریها میدیدم. از آن گذشته دوست داشتم آنچه در طبیعت یا اجسام میبینم به تصویر بکشم و ماندگار کنم.
وی ظهور تکنولوژیهای جدید مثل هوش مصنوعی در زمینه هنر را چالشی دانست که میتوان با آن کنار آمد و در این زمینه بیان کرد: من از هوش مصنوعی استقبال میکنم، نه به این صورت که بخواهد کار اصلی را انجام دهد، بلکه اگر فقط ابزاری در اختیار هنرمند باشد، کارایی زیادی خواهد داشت. در این دو اثر از هوش مصنوعی استفاده نکردهام، اما کارهایی را به وسیله آن ایده پردازی کردهام و توانستهام رنگهای آن را نیز اجرا کنم که کارهای جذابی شده است.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه نمایشگاههای هنری که در مشهد برگزار میشوند زیاد دیده نشدهاند، ادامه داد: من از زمانی که وارد این حوزه شدم توانستم به نمایشگاهها دسترسی پیدا کنم و تقریبا از دسترس عموم خارج است. زیرا اطلاع رسانی ضعیف بوده و علاوه بر آن مردم خود را دور از هنرمند میدانند. امیدوارم راهی وجود داشته باشد تا مردم عادی هم از نمایشگاهها دیدن کنند.
تک تک هنرمندان ایدههای بسیار خوب و بیانهای هنری جالبی دارند. وقتی جامعه چیزی را میپذیرد بازار کار و اقتصاد آن نیز به طبع بهتر میشود که این امر نیازمند معرفی خوب و مناسب است. مصدق در انتها یادآور شد: من در سایر شهرها نیز از نمایشگاههای زیادی دیدن کردهام و نسبت به مشهد استقبال بهتری از آنها میشود.