نخستین دوره جایزه ادبی داستان کوتاه هشت برگزار می‌شود+فیلم روز هفتم جشنواره کن ۲۰۲۵ | جدول ستاره‌های منتقدان اسکرین دیلی ویژه‌برنامه‌های رادیو برای اولین سالروز شهادت شهدای خدمت + زمان و شبکه پخش جایزه جشنواره فیلم کن ۲۰۲۵ برای نیکول کیدمن حسن پورشیرازی بوقچی تلویزیون شد فیلم‌سازان در جشنواره فضای باز می‌توانند از محیط‌زیست وام بگیرند نمایشگاه کتاب تهران تا اول خرداد ۱۴۰۴ فعال است رسیدگی به پرونده ایرنا و انصاف‌نیوز در دادگاه مطبوعات سریال جزرومد در شبکه نمایش خانگی عباس غزالی با سریال خاطره انگیز وضعیت سفید روی آنتن + زمان پخش دبیر جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان کیست تقدیر نمایندگان مجلس شورای اسلامی از فیلم موسی کلیم الله | آغاز اکران سیار موسی کلیم‌الله بازگشت «بچه‌مرشد» با فصل دوم | نوید در مسیر نجات زبان فارسی «ایده» موجب برتری هنرمند بر هوش مصنوعی می‌شود اگر بیهقی کارشناس دیتابیس دربار مسعود غزنوی بود برگزاری نشست «از حماسه‌های فردوسی تا ترانه‌های خیام» در دانشگاه سجاد مشهد | ادبیات، بستری برای اندیشه ورزی انتشار جدول اجرا‌ها و پوستر جشنواره تئاتر فتح خرمشهر
سرخط خبرها

پرویز ایزدپناه، نقاش پیشکسوت، درگذشت

  • کد خبر: ۳۱۷۰۱۷
  • ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۸
پرویز ایزدپناه، نقاش پیشکسوت، درگذشت
پرویز ایزدپناه هنرمند پیشکسوت نقاش در ۸۵ سالگی درگذشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ علیرضا گلستان گل‌بابازاده فیلمساز، نویسنده و از شاگردان زنده‌یاد پرویز ایزدپناه با تایید درگذشت این هنرمند، بیان کرد: پرویز ایزدپناه روز گذشته ۲۷ بهمن بر اثر کهولت سن در ۸۵ سالگی در تهران دارفانی را وداع گفت. پیکر استاد قرار است در شهر محل تولدش یعنی سلماس به خاک سپرده شود.

پرویز ایزدپناه ۲۲ اسفند ۱۳۱۸ در شهر سلماس متولد شد. کودکی و نوجوانی را در تبریز با اشتیاقی بی وصف به موسیقی و نقاشی گذرانید و پس از اخذ دیپلم از هنرستان میرک تبریز از اواخر دهه سی به تهران آمده و لیسانس نقاشی را از دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران و فوق لیسانس انیمیشن از دانشگاه فارابی تهران دریافت کرد. وی از جمله استادان دانشکده هنر دانشگاه تهران و از پیشگامان و یکی از نام آورترین آبرنگ سازان تاریخ ایران است.

مواجه او با آبرنگ فصل جدیدی در زندگی وی به شمار می‌آید که سبب شد وجه دیگری از هنر نقاشی را خلق کند. پس از بازگشت از اروپا به ایران به خلق آثار ماندگاری از ادوار تاریخی ایران به ویژه دوره قاجار با تکنیک آبرنگ اهتمام می‌ورزد که اکنون گنجینه‌ای بی بدیل برای هنر ایران محسوب می‌شود.

پرویز ایزدپناه با نشان درجه یک هنری کشور، در دهه شصت عضو شورای ارزشیابی هنرمندان ایران بود و در نمایشگاه‌ها و همایش‌های فراوانی به عنوان هئیت داوری و انتخاب حضور فعال داشت و پس از بازنشستگی و از دهه هفتاد، در خلوت خود با رویی گشاده پذیرای دلباخته گان و هنرمندان بوده است. شخصیت مهربان، آرام و باوقار، از ایشان چهره‌ای منحصر‌به‌فرد، مصمم و امیدوار در خاطر شاگردانش ساخته است. استادی که همواره می‌گفت: من اگر صدبار دیگر متولد شوم باز به همین راه خواهم رفت.

شهرآرانیوز درگذشت این هنرمند فقید را به خانواده و جامعه هنری تسلیت می‌گوید.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->