آیت الله حسینی بوشهری: متناسب با فضای مذهبی شهر قم، تورهای گردشگری ـ زیارتیِ بین‌المللی ایجاد شود آغاز کلاس‌های آموزشی حج تمتع دانشگاهیان حوزه‌های علمیه در حل مشکلات و پاسخگویی به شبهات نقش تاثیرگذار دارند سه انتصاب جدید در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برنامه‌ریزی گسترده مساجد مشهد برای میزبانی از ۱۵۰۰ زائراولی در دهه کرامت ۱۴۰۴ تجمل با ما چه می‌کند؟ کتابی که نور است | قرآن به روایت صحیفه سجادیه دومین جشنواره ملی «فیلم و فیلمنامه ایثار» فراخوان خود را منتشر کرد ششمین اجلاسیه بین‌المللی حضرت رضا(ع) اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می‌شود پرونده عمره تا کمتر از ۱۰ روز دیگر بسته می‌شود | آغاز حج تمتع از نیمه اردیبهشت ۱۴۰۴ بازدید سفیر عربستان از کلاس‌های آموزشی حجاج ایرانی برنامه‌های هفته هنر انقلاب اسلامی در خراسان رضوی اعلام شد + فیلم یادی از امیر سپهبد شهید صیاد شیرازی به مناسبت سالروز شهادتش | او پاسدار وطن بود خوبی ماندگار ضرورت شناخت امام زمان (عج) در عصر غیبت | برکت حیات ما از اوست تشیع پیکر شهید جانباز «حبیب ضیایی‌پور» در مشهد برگزار شد شناخت امام رضا (ع) تنها به زیارت محدود نمی‌شود آیین شکرانه هجدهمین سال حرکت نورانی «زیر سایه خورشید» در حرم امام رضا (ع) برگزار شد سردار یوسفعلی زاده: اجازه ندهیم حماسه بزرگ دفاع مقدس دچار انحراف و تحریف شود برگزاری راهپیمایی جمعه ۲۲ فروردین ماه در مشهد| اعتراض به سکوت جهانیان در برابر قتل عام مردم غزه
سرخط خبرها

حضرت ابوالفضل (ع) که بود؟

  • کد خبر: ۳۱۴۴۲۸
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۶
حضرت ابوالفضل (ع) که بود؟
حضرت عباس (ع) با ایمان و یقین و اخلاص و تصدیق و وفاداری و تقوا و ورع و یاری دین خدا و ولایتمداری و صبر و پایداری، دارای قدرت الهی بزرگی شد که با اذن پروردگار، حاجت‌های مردم را برآورده می‌سازد.

در بین عرب مرسوم بود که هرکسی غیر از نام اصلی، کنیه و لقب داشت و گاهی این کنیه‌ها و لقب‌ها زیاد بود. کنیه با کلمه «اب» برای مردان و «ام» برای زنان شروع می‌شود و معمولا کنیه افراد با نام فرزندشان پایان می‌یابد. اما لقب، کلماتی است که حکایت از اوصاف نیک افراد دارد و گاهی حاکی از اوصاف زشت است. حضرت عباس (ع)، فرزند شجاع امیرالمؤمنین امام‌علی (ع) و یاور بزرگ امام‌حسین (ع)، نخستین فرزند دلاور حضرت‌ام‌البنین (س) و پرچمدار سپاه عاشورا و دانشمند و جانباز مکتب اهل‌بیت (ع)، نیز کنیه‌ها و لقب‌های زیبایی داشتند که به‌مناسبت میلاد باسعادتشان برخی از آنها را مرور می‌کنیم.

ابوالفضل

ابوالفضل مشهورترین لقب حضرت عباس (ع) است (منتهی‌الامال، ج یک، ص ۲۷۸ و ص ۲۷۹). او را به این سبب ابوالفضل نامیده‌اند که فرزندی به نام فضل داشته است. اگر فرزندی به این نام هم نمی‌داشت، سزاوار این کنیه بود؛ چون او مظهر همه فضیلت‌ها و ارزش‌ها و کرامت‌ها بود. کمیت اسدی، شاعر ولایی، در وصف حضرت عباس (ع) چنین سروده است‌: «ابوالفضل ان ذکرهم الحلو/ شفاء النفوس من اسقام‌: ابوالفضل از جوانمردانی بود که یاد و ذکر شیرینش، مثال شفای درد انسان‌هاست». (مقاتل‌الطالبین، ص ۸۲)

قمربنی‌هاشم

حضرت عباس (ع) بسیار خوش‌سیما و زیبا بود، از این‌رو آن بزرگوار را ماه بنی‌هاشم نامیدند. (مقاتل‌الطالبین، ص ۸۲) او نه‌تنها بین علویان ماه بود، بلکه در جهان اسلام نیز پس از امامان (ع) ماه بود و با روی زیبا همچون ماه در راه خدا شهید شد و درکنار امام زمان خویش، از حماسه‌سازان انقلاب عاشورا در سرزمین کربلا بود.

سقا

از محبوب‌ترین و زیباترین لقب‌های حضرت عباس (ع)، سقا بود. او آب‌آور خیام اباعبدا... الحسین (ع) شد و چندمرتبه در ایام حصر کربلا برای اهل‌بیت و اصحاب آب آورد. در روز عاشورا نیز امام‌حسین (ع) به او فرمودند‌: «اطلب لهولاء الاطفال قلیلا من الماء: برای بچه‌ها کمی آب بیاور!». (بحارالانوار، ج ۴۵، ص ۴۱). او صدای کودکان را شنید که العطش العطش! می‌گفتند به طرف نهر علقمه رفت، آب برداشت و در راه آوردن آب به خیمه‌ها، شهید شد.

صاحب لواءالحسین (ع)

از لقب‌های پرافتخار حضرت عباس (ع)، پرچمداری سپاه برادرش اباعبدا... الحسین (ع) است. آری؛ پرافتخارترین پرچم‌ها در سرزمین کربلا برافراشته شد و پرچمداری آن بر دوش حضرت ابوالفضل قرار گرفت. روز عاشورا زمانی که تنهایی برادر را دید، به برادر عرض کرد‌: «یا اخی! هل من رخصه؟‌ای برادرم! اجازه نبرد و میدان رفتن می‌دهی؟ امام‌حسین (ع) به‌شدت گریست و فرمود یا اخی! انت صاحب لوائی؛‌ای برادرم! تو صاحب پرچم منی!». (بحارالانوار، ج ۴۵، ص ۴۱)

باب‌الحوائج

حضرت عباس (ع) با ایمان و یقین و اخلاص و تصدیق و وفاداری و تقوا و ورع و یاری دین خدا و ولایتمداری و صبر و پایداری، دارای قدرت الهی بزرگی شد که با اذن پروردگار، حاجت‌های مردم را برآورده می‌سازد. او همه هستی خویش را فدای اسلام و سنت نبوی و اهداف مقدس قرآنی کرده و در راه خدا جان‌بازی کرد و «باب‌الحوائج» نامیده شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->