تولیت آستان قدس رضوی: زیارت باید به‌عنوان مسئله‌ای ملی مورد توجه قرار گیرد واکنش معنوی ستاره روسی کشتی جهان به محرومیت از رقابت‌ها با استناد به حدیث پیامبر اسلام(ص) مرگ نان و کلمات | شاعری که شعر را به شعله بدل کرد واکنش مداحان اهل بیت(ع) به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه بررسی مجدد مدارک ۳۵ داور قرآن | سطح‌بندی براساس عملکرد میدانی + زمان آزمون  واریز بیش از ۷میلیارد تومان زکات فطریه ۱۴۰۴ به حساب کمیته امداد خراسان رضوی تشریح خدمت‌رسانی حرم مطهر رضوی به زائران نوروزی | از توزیع ۲ میلیون افطاری تا میزبانی از ۱۰۰ هزار زائر خارجی تشکیل کارگروه ملی زیارت به ریاست معاون اول رئیس جمهور در مشهد | عارف: پیگیر و پای کار مطالبات مردم در حوزه زیارت هستیم فرصتی برای پژوهشگران علوم انسانی و اسلامی در دانشگاه رضوی اصل تربیتی برخورد غیر‌مستقیم با جوان از تو حرکت، از خدا برکت | ۴ دلیل فضیلت تأمین معاش از منظر اهل‌بیت (ع) ۸۷ پایگاه ازدواج آسان در خراسان رضوی فعال است زیارت آسان و ارزان؛ مطالبه ملی | تشکیل کارگروه ملی زیارت با حضور معاون اول رئیس‌جمهور در مشهد (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ حجت‌الاسلام ماندگاری به فرد معترض در مسجد جمکران چه بود؟ + فیلم تشرف معاون اول رئیس‌جمهور به زیارت بارگاه نورانی امام رضا (ع) بازدید ۵۷ هزار و ۴۰۰ نفر از گنجینه‌های حرم مطهر رضوی در نوروز ۱۴۰۴ پذیرش طلاب نخبه در مدرسه عالی فقه و اصول امام حسین(ع) + شرایط پذیرش پذیرش رشته فرهنگ و ارتباطات در دانشگاه باقرالعلوم(ع)
سرخط خبرها

راه‌اندازی ۲۶ پژوهش‌سرا در کشور توسط حوزه‌های علمیه

  • کد خبر: ۳۱۴۴۳۰
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۸
راه‌اندازی ۲۶ پژوهش‌سرا در کشور توسط حوزه‌های علمیه
معاون پژوهش حوزه‌های علمیه از راه‌اندازی ۲۶ پژوهش‌سرا در استان‌های کشور خبر داد و گفت: همچنین طرح جغرافیای دینی و فرهنگی هر استان نیز در حال ترسیم و تدوین است.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین ابوالقاسم مقیمی‌حاجی در نشست خبری بیست‌وششمین همایش کتاب‌ سال حوزه علمیه که امروز (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) در ساختمان انجمن‌های علمی حوزه برگزار شد، با بیان اینکه این معاونت برنامه‌های مختلفی در سه سطح مدارس، مراکز و تعامل با حکمرانی بر عهده دارد، گفت: در بحث مدارس، سامانه‌های مختلفی به عنوان بانک جامع اطلاعات در دستور کار قرار گرفته است؛ اولین سامانه که در ماه قبل رونمایی شد سامانه سراج یعنی ظرفیت‌سنجی پژوهش بود که وضعیت واحد‌های آموزشی حوزه را به صورت برخط به نمایش می‌گذارد.

وی افزود: سامانه پژوهشگران هم در یکی دو سال اخیر ایجاد شده است و پژوهشگران با استفاده از این سامانه می‌توانند فعالیت‌های خود را ثبت و ضبط کنند؛ در ماه اخیر، رکورد آثار بارگذاری شده در این سامانه به صدهزار اثر رسیده است.

مقیمی حاجی با بیان اینکه سامانه سوم که در دست طراحی و در ابتدای کار است سامانه فعالیت‌های مراکز پژوهشی است، اظهار کرد: این سامانه سبب خواهد شد تا همه مراکز از فعالیت‌های پژوهشی یکدیگر مطلع شوند و از موازی‌کاری در این عرصه جلوگیری خواهد شد. تدوین کتاب مهارت‌های پژوهشی برای سطح یک و برگزاری دوره تربیت مربی در سطح یک هم از دیگر کار‌های انجام شده است.

وی افزود: در طول سه سال اخیر ۱۸ دوره تربیت مربی برگزار و برای اولین بار کد پژوهشی مهارت برای استادان ایجاد شده است؛ ایجاد مهارت پژوهشی در طلاب از دیگر فعالیت‌های معاونت پژوهش است. در طول سه سال اخیر بیش از ده هزار طلبه در کارگاه‌ها شرکت کرده‌اند و مهارت‌های خود را افزایش داده‌اند.

مقیمی حاجی با بیان اینکه در حوزه و شهر قم مراکز پژوهشی زیادی وجود دارند ولی در استان‌ها مراکزی وجود ندارد لذا ۲۶ پژوهش‌سرا در استان‌ها تاسیس شده است و از آن حمایت می‌کنیم، گفت: طرح جغرافیای دینی و فرهنگی هر استان نیز در حال ترسیم و تدوین است تا بتوانیم برای مدیریت فرهنگی در هر استان، برنامه‌ریزی کنیم.

معاون پژوهش حوزه علمیه افزود: الان این کار در ۵ استان انجام شده است و برای ۱۳ استان تفاهم‌نامه داریم و به تدریج در تمامی استان‌ها این کار صورت می‌گیرد تا بتوانیم به نیاز‌های حاکمیت و جامعه پاسخ دهیم. ۱۵ نیازسنجی دانشی هم در دستور کار قرار دادیم که در حال پایان است.

مقیمی حاجی با بیان اینکه دبیرخانه حمایت از پژوهش‌های مورد نیاز نظام هم تاسیس شد که از پژوهش‌های کاربردی و مورد نیاز کشور حمایت می‌کند، تصریح کرد: تاکنون بیش از ۳۰۰ قرارداد بسته‌ایم که ۲۳۰ پروژه و طرح در دبیرخانه اجرا شده و کتاب‌های مرتبط با آن هم منتشر شده است.

معاون پژوهش حوزه علمیه با اشاره به جشنواره علامه حلی، افزود: بیش از ۱۸۰ اثر در ۱۵ دوره جشنواره علامه حلی به دبیرخانه ارسال شده است همچنین جشنواره کانون‌های علمی طلاب در حوزه‌ها را داریم که امروز بیش از ۱۲۰۰ کانون در حال فعالیت هستند.

وی گفت: از افتخارات جشنواره کتاب سال این است که کتاب یک مرجع تقلید در کنار یک فاضل حوزوی در کنار یکدیگر حضور دارند و این گویای اعتماد اندیشمندان به فرایند ارزیابی آثار است.

مقیمی حاجی تاکید کرد: از دبیر علمی کتاب سال تا مدیران گروه و اعضای شورای علمی و ... همه از بدنه پژوهشگران حوزه و مراکز مرتبط هستند و یک کارمند رسمی ندارد و معاونت پژوهش حمایت از فعالیت این محققان دارد.

منبع: ایکنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->