به گزارش خبرنگار شهرآرانیوز، مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر در مشهد در سینما آفریقا با انتقادات علیرضا سوزنچی، بازیگر پیشکسوت و چهره تئاتر و سینما، همراه شد.
وی در گفتوگو با خبرنگار ما از افول چشمگیر این رویداد فرهنگی نسبت به سالهای گذشته خبر داد و بیبرنامگی، ضعف در تبلیغات، عدم حضور فیلمهای باکیفیت، و بیتوجهی به جوانان را از دلایل اصلی این رکود دانست.
سوزنچی در اظهارات خود به وضعیت تبلیغات شهری اشاره کرد و گفت: در سالهای گذشته با نزدیک شدن به زمان جشنواره، شهر پر از بنرهای تبلیغاتی بود و همه مشهدیها خبردار میشدند، اما امسال حتی یک بنر هم دیده نمیشود. بسیاری از مردم اصلاً نمیدانند جشنوارهای در حال برگزاری است.
وی ادامه داد: امسال در روز افتتاحیه، اولین فیلم نمایش داده شده، یک اثر کودکانه بود که هیچ تناسبی با شأن جشنواره نداشت. سالهای قبل، از صبح تا نیمهشب، سالنهای سینما شلوغ بود و مردم برای تهیه بلیت صف میکشیدند، اما حالا حتی با وجود فروش اینترنتی بلیت، سینماها خالی است. امروز فیلم با سهربع تأخیر شروع شد و تنها ۱۵ نفر در سالن حضور داشتند.
این بازیگر با اشاره به محتوای ضعیف آثار حاضر در جشنواره، تصریح کرد: فیلمهای خوب به مشهد نمیآیند، چون تهیهکنندگان محلی نداریم و استانداری و ارشاد هم حمایت مالی نمیکنند. فیلمهایی که اکران میشوند بی کیفیت هستند و بارها در تهران نمایش داده شدهاند. حتی تعداد فیلمهای اکران شده هم ناچیز است.
این پیشکسوت سینما و تئاتر به مشکلات لجستیکی نیز اشاره کرد: در سالهای اولیه جشنواره، برای انتقال حلقههای فیلم از تهران به مشهد بسیار تلاش میکردیم و با دشواری فیلمها را میآوردیم. امروز، اما همه چیز دیجیتال شده، ولی انگار کسی انگیزه برگزاری جشنواره را ندارد. حتی برنامهریزی ساعتی هم اشتباه است.
وی با بیان اینکه جوانان دیگر به جشنواره اقبالی نشان نمیدهند، گفت: وقتی فیلمهای باکیفیت نداریم، طبیعی است که جذابیتی وجود نداشته باشد. امیدوارم حداقل تئاترهای مشهد رونق بگیرند. امسال چند نمایش خوب در تئاتر شهر اجرا میشود و مردم میتوانند از آنها استقبال کنند.
این بازیگر که در سالهای اولیه برگزاری جشنواره فیلم فجر در مشهد نقش فعالی داشت، خاطراتی از آن دوران را مرور کرد: آن زمان با وجود امکانات محدود، اشتیاق مردم و هنرمندان مثالزدنی بود. حلقههای فیلم را با زحمت از تهران میآوردیم و سالنها همیشه پر بود. امروز، اما انگار جشنواره تنها یک اسم است و هیچ روحی در آن نیست».
سوزنچی اذعان کرد: اگر مسئولان دست به کار نشوند، این جشنواره به کلی از بین خواهد رفت. باید سرمایهگذاری شود، فیلمسازان محلی حمایت شوند، و تبلیغات گسترده انجام گیرد. تا آن زمان، تنها میتوانیم به تئاتر دلخوش کنیم که خوشبختانه اجراهای خوبی در حال انجام است.