مهدی آببر در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز، با بیان اینکه جشنواره فیلم فجر در سالهای اخیر کارکرد خود را از دست داده است، توضیح داد: اکثر فیلمهای حاضر در جشنواره، تولیدات نهادهای دولتی هستند و فیلمسازان مستقل امکان حضور ندارند. نتیجه این شده که مردم هم ارتباطی با جشنواره پیدا نمیکنند.
این مستندساز مشهدی، با اشاره به استقبال اندک مردم از جشنواره فیلم فجر نسبت به سالهای گذشته، مشکلات مالی را یکی از دلایل اصلی فاصله مردم از سینما دانست و گفت: عدهای میگویند پول بلیت سینما را ندارند. از سوی دیگر، تهیه کنندگان مستقل نیز به دلیل هزینههای بالا نمیتوانند فیلمهای خود را به جشنواره بیاورند.
وی با انتقاد از سیاستهای حمایتی افزود: اگر بودجههای کلان به جای تولیدات فرمایشی، به جوانان داده شود، سینمای ایران احیا خواهد شد.
آببر با یادآوری خاطرهای از همکاری با یک تیم ژاپنی در سالهای گذشته، گفت: آنها با وجود سختگیریهای فنی، به من اعتماد کردند و تجربیاتشان را آموزش دادند. این روحیه انتقال دانش، در سینمای ما کمرنگ است. بسیاری از بزرگان سینما به جای حمایت از جوانان، فضا را انحصاری کردهاند.
وی در پایان با بیان اینکه جشنواره فیلم فجر نیازمند تحول اساسی است، پیشنهاد داد: باید به سمت مشارکت مردم و فیلمسازان مستقل حرکت کنیم. اگر تبلیغات جشنواره مردمیتر شود، میتوان امید داشت که جشنواره بار دیگر جایگاه خود را پیدا کند.