ایران در حال بررسی درخواست اروپا برای ازسرگیری مذاکرات است ادارات ۶ شهر خوزستان فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) دورکار شدند آمادگی کامل مرز خسروی برای اربعین ۱۴۰۴ سفر رئیس موساد به واشنگتن؛ اسرائیل دست به دامن آمریکا شد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: وزارت اقتصاد بر شرکت‌ها بورسی باید نظارت جدی داشته باشد دولت آلمان خواستار همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد خودکشی ۱۸ نظامی اسرائیلی از ابتدای سال ۲۰۲۵ سازمان ملل: در مذاکرات هسته‌ای ایران و کشور‌های اروپایی دخالت نمی‌کنیم نرخ کرایه از مرز بین‌المللی شلمچه تا عتبات عالیات چقدر است؟ ۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم گزارش سازمان ملل از نقض حقوق بشر در سویدا حجت‌الاسلام صدیقی: در جنگ به پیروزی‌های پیش‌بینی‌نشده رسیدیم| به یکدیگر گیر ندهید
سرخط خبرها

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس: باید به ظرفیت‌های بخش مردمی اقتصاد توجه داشته باشیم

  • کد خبر: ۳۱۴۶۷۶
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۶
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس: باید به ظرفیت‌های بخش مردمی اقتصاد توجه داشته باشیم
نماینده مردم مشهدوکلات و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر سود دولت و بخش خصوصی در برابر هم تعریف می‌شود و این دو بخش به‌صورت رقیب در اقتصاد ما فعالیت می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، میثم ظهوریان با بیان اینکه بخش خصوصی نیازمند توجه جدی مسئولین بوده و متاسفانه حجم بالایی از دارایی‌های راکد و کم‌بازده‌ در اختیار دولت قرار دارد، گفت: به عنوان مثال درحال‌حاضر حجم بالایی از زمین، تحت اختیار دولت قرار داشته و راکد است. همچنین درحال‌حاضر حجم بالایی از بنگاه‌های اقتصادی در کشور وجود دارد که در اختیار دولت بوده و بازدهی آن بسیار پایین است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما فعالیت و کار‌هایی با بهره‌وری پایین در درون دولت داریم، گفت: حتما ظرفیت بخش خصوصی می‌تواند کمک کند تا بهره‌وری این فعالیت‌ها ارتقا پیدا کند.

وی با بیان اینکه ما می‌توانیم مدیریت بنگاه‌هایی که باید مالکیت دولت در آنها حفظ شود را به بخش خصوصی واگذار کنیم، تصریح کرد: ما باید به ظرفیت‌های بخش مردمی اقتصاد توجه داشته باشیم، از این‌رو رهبر انقلاب، با عنوان مردمی‌سازی اقتصاد بر این مسائل تاکید ویژه‌ای دارند.

این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به تعاریف در رابطه با بخش خصوصی، اظهار کرد: بخش خصوصی به دو بخش مولد و بخش خصوصی که سود خود را در زیان مردم تعریف کرده است، تقسیم می‌شود؛ از این رو ما به‌درستی نتوانستیم این دو بخش را از هم تفکیک کنیم. متاسفانه ما نتوانستیم امتیازاتی را در نحوه سیاست‌گذاری، اخذ مالیات، ارائه استاندارد‌ها و نحوه سیستم‌های نظارت و بازرسی اعمال کنیم و عمدتا سختگیری‌ها را علیه بخش خصوصی مولد و نه بخشی که به سفته‌بازی و سوداگری می‌پردازد، بوده است.

وی با بیان اینکه سوداگران و سفته‌بازان در بازار‌های مختلفی حضور دارند، تاکید کرد: سوداگران در بخش‌هایی نظیر طلا، دلار و زمین نیز حضور دارند و معمولا از جنبه سیاست‌گذاری‌ها و مداخله دولت دور هستند، این در حالی است که سیستم‌های نظارتی و مالیاتی به شدت بر بخش خصوصی مولد فعال است.

نماینده مردم «مشهد و کلات» با اشاره به اهمیت مدیریت بخش مردمی بر اقتصاد تصریح کرد: الزاما ما هر وقت اشاره به بخش خصوصی داشتیم این مسائل در قالب واگذاری و فروش بنگاه‌های دولتی به این بخش مطرح شده درحالی‌که این مسئله می‌تواند کاملا به‌شکل واگذاری مدیریت باشد، نه واگذاری مالکیت، چراکه این مسئله به بهره‌وری دارایی‌های دولت نیز کمک خواهد کرد.

وی با ذکر مثالی در این بخش تاکید کرد: برای مثال، در حوزه زمین به‌جای فروش زمین و به‌اصطلاح از جیب‌خوری، می‌توان وارد الگو‌های اجاره بلندمدت شد. درواقع دولت باید زمین‌های راکدی که در اختیار خود، نهاد‌های عمومی، بنیاد‌ها و آستان‌ها قرار دارد را در قالب اجاره بلندمدت، به بخش اقتصاد مردمی واگذار کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات در تامین و تولید مسکن در کشور اظهار کرد: اینکه در شرایط فعلی زمین در تامین و تولید مسکن نقش اساسی را ایفا کرده و حجم بسیار بالایی از زمین در دست نهایت‌های عمومی است، کار غیرمعقولی به نظر می‌رسد. حتی اگر دولت قصد فروش این زمین‌ها را ندارد می‌تواند آنها را در قالب اجاره بلندمدت به مردم واگذار کند.

وی تاکید کرد: ما به‌جای اینکه ارائه این زمین‌ها را در قالب فروش تعریف کنیم، می‌توانیم این موارد را در قالب مشارکت‌های عمومی - خصوصی بگنجانیم؛ ازاین‌رو این قبیل رویکرد‌ها می‌تواند اقتصاد ما را به اقتصادی بهره‌ور تبدیل کند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما باید بخش خصوصی و عمومی را با هم همسو کنیم، اظهار کرد: این در حالی است که فعلا سود این دو بخش در برابر هم تعریف می‌شود و این دو بخش به‌صورت رقیب در اقتصاد ما فعالیت می‌کنند و عمدتا به‌واسطه امتیازات زیاد، معافیت‌های مالیاتی و دسترسی به تسهیلات بانکی که بنگاه‌های اقتصادی دولتی دارند، بخش خصوصی واقعی امکان رقابت با آنها را ندارند؛ بنابراین اگر بتوانیم منافع بخش خصوصی و دولتی را همسو کنیم حتما این شرایط تغییر خواهد کرد.

ظهوریان با بیان اینکه یکی از الگو‌های مهم در این بخش در اقتصاد چین به کار گرفته شده است، ادامه داد: درحال‌حاضر بخش زیادی از اقتصاد چین از ظرفیت بخش خصوصی نیز استفاده کرده و به نوعی مشارکت خصوصی - دولتی در این کشور شکل گرفته است.

منبع: خانه ملت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->