مداحی محمود کریمی در شب هفتم محرم + فیلم کتاب «رأس‌الحسین» روانه بازار نشر شد | سفرنامه کاروان اسرا از کربلا تا شام شبکه قرآن در روزهای تاسوعا و عاشورا مهمان خانه بینندگان فراخوان شرکت‌های فعال در خدمت به زائران اربعین ۱۴۰۴ منتشر شد اکران چهره‌های پرافتخار وطن، بر بوم خیابان‌های مشهد رهبر شیعیان بحرین: تهدید آیت الله خامنه‌ای توهین به مقدسات امت اسلامی است علت کندی عبور زائران عتبات در مرز مهران چه بود؟ باسم کربلایی درباره جنگ ایران و اسرائیل خواند + فیلم و متن محرم فقط برای گریه نیست؛ باید راه حسین(ع) را شناخت و در آن پیش رفت روایت نقاشی جدید حسن روح‌الامین از طفل شش‌ماهه امام‌حسین(ع) روایت دردناک کودکی که شاهد پرت شدن مادر و پدرش از آوار‌های جنگ بود نقاشی دیوارنگاره «بیعت» در حرم مطهر رضوی، روز عاشورا کامل خواهد شد معرفی نفایس محرمی در کتابخانه و موزه ملی ملک مجلس شبیه‌خوانی «شبیه نور» برگزار می‌شود تاکید حجت الاسلام رفیعی بر تبلور آموزه‌های حسینی در عرصه‌های مختلف کشور جزئیات برگزاری مراسم شام غریبان حسینی ۱۴۰۴ در حرم امام‌رضا(ع) اجتماع بزرگ عاشورائیان در حرم امام‌رضا(ع) برگزار می‌شود (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) آمادگی گروه‌های جهادی مشهد و خراسان رضوی با رمز «همدلی حسینی» اهدای ۱۴۳ پرچم متبرک حرم امام‌رضا(ع) به هیئات مذهبی سراسر کشور آیین «مقتل‌خوانی» روز عاشورا در حرم امام‌رضا(ع) برگزار می‌شود + زمان
سرخط خبرها

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه: باید اقتصاد وقف در قانون اساسی لحاظ شود

  • کد خبر: ۳۱۴۷۹۸
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۲
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه: باید اقتصاد وقف در قانون اساسی لحاظ شود
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه وقف‌های جدید نیازمند نگاه حقوقدانان است، تاکید کرد: اید اقتصاد وقف در قانون اساسی دیده شود.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی طی سخنانی در سومین سمینار «وقف در آئینه قضا» ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت: سازمان اوقاف بر اساس ماده ۵ قانون وقف، می‌تواند امین موقوفه به کار گیرد که این امر صورت گرفته و امنای موقوفات افراد تلاشگر هستند که در احیای موقوفات نقش اثرگذار دارند.

وی اظهار کرد: مشکلی که اکنون وجود دارد بر سر اسناد وقفی موجود است، ما در سازمان اوقاف، اسناد تاریخی داریم که برای صده‌های قبل است. مانند روستای آق مشهد که یک نیت برای روستا و یک نیت برای زوار امام رضا (ع) دارد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه اجرای نیت موقوفات اکنون به ۶ هزار میلیارد رسیده و هر موقوفه در جای خود اجرای نیت شده است، عنوان کرد: وقف در حوزه بهداشت و درمان و تأمین دارو ورود کرده در این زمینه نیازمند همکاری وزارت بهداشت هستیم.

وی با بیان اینکه حدود ۲۰ درصد از شبکه درمان کشور وقف است، اظهار کرد: در خصوص راه انداری بیمارستان عمیدی، به دنبال نارضایتی اهالی، کلینیک ژن درمانی در نظر گرفتیم در آینده نزدیک هر فردی باید شناسنامه ژنتیک داشته باشد تا درمان اختصاصاً درمورد او انجام شود. واکسن‌ها در زمان کرونا بر اساس همین علم ساخته شد و هر اپیدمی اتقاق بیافتد کمتر از دو ماه واکسن تولید می‌کنیم. اگر وقف در این زمینه‌ها کمک کند اتفاقات شگرف می‌افتد.

وی با بیان اینکه در حوزه مسائل دارو و درمان ۸۰۰ قطعه زمین داریم که وقف درمان هستند، گفت: بیمارستان الغدیر و بازرگانان و محب از بیمارستان‌هایی هستند که احیا شده‌اند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: بر اساس ماده یک قانون وقف، سازمان وقف به موقوفات فاقد تولیه یا مجهول التولیه باید رسیدگی کند، این اتفاق می‌افتد و موقوفه احیا می‌شود، سپس مدعی پیدا می‌کند. بر اساس ماده یک قانون وقف، اداره موقوفات مجهول التولیه با ولی فقیه است.

وی ضمن تشکر از قوه قضائیه و اداره ثبت اسناد برای همکاری در تبدیل اسناد دفترچه به کاداستر اظهار کرد: در سه سال اخیر همکاری ثبت به گونه‌ای بوده که سه برابر عمر وقف برای موقوفات سند صادر شده و در کاهش دعاوی تأثیر بسیاری دارد برای بقیه اسناد نیازمند کمک قضات هستیم. همچنین در حوزه منابع طبیعی چالش‌هایی وجود دارد از شما قضات می‌خواهیم کمک کنید این مشکلات مرتفع شود.

حجت الاسلام خاموشی به وقف‌های جدید مانند وقف پلتفرم و پول و سهام و … اشاره کرد و گفت: با بانک مرکزی در حال مذاکره هستیم که برای وقف پول، ارزش افزوده در نظر گرفته شود در این زمینه می‌توانیم بانک وقف راه اندازی کنیم. وقف‌های جدید نیازمند نگاه حقوقدانان است مانند ورود وقف در اقتصاد دریاپایه، در این زمینه در صد هکتار دریایی سرمایه گذاری صورت گرفته و در این راستا با ۱۳ چالش قانونی برخورده‌ایم انشاالله این موارد به صورت علمی و قانونی رفع شود.

وی با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان اجازه نداده‌ام سازمان وقف یک ریال وام بگیرد، درواقع با وقف، مولدسازی صورت گرفته است، عنوان کرد: سازمان وقف می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کند و باید اقتصاد وقف در قانون دیده شود. وقف بیت المال نیست، مال شخصی بوده که مال شانی شده و اداره آن با ولی فقیه است. ما برای کارکرد‌های این‌چنینی نیاز به نظر قضات و دقت نظر و همدلی شما کارشناسان قضا و قضات محترم داریم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: اگر بخواهیم ناترازی انرژی را از بین ببریم باید به سراغ انرژی سبز برویم. یکی از کار‌های ویژه ما در وقف در این زمینه صورت گرفته است. همچنین در هندیجان، خوزستان، بوشهر و چارک در اقتصاد دریاپایه ورود کرده‌ایم. بحث زنجیره زراعی نیز بسیار جدی است و باید زنجیره شکل بگیرد. دانش بنیان‌ها چالش بسیاری دارند و از قوه قضائیه می‌خواهیم در مرتفع شدن مشکلات کمک کند.

وی تصریح کرد: همچنین در سازمان اوقاف به کمک صنایع زمین گیر رفته‌ایم، در زمینه معادن، چالش جدی داریم، وزارت صمت و قانون باید به ما کمک کند.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->