لفاظی نماینده آمریکا در سازمان ملل علیه ایران: از جاه طلبی دست بردارید سرپرست سفارت ایران در کابل: نیازمند توافقی با افغانستان برای منابع آبی مشترک هریرود هستیم ایروانی: آمریکا سرمنشاء واقعی بی‌ثباتی در منطقه است لاریجانی: نشست کوچک شرم‌الشیخ جای ایران اسلامی نبود | شورای امنیت هیچ خاصیتی ندارد پزشکیان: بابت نقص‌ها و نارسایی‌ها از مردم عذرخواهی می‌کنم | از مشکلات عبور خواهیم کرد هشدار صریح پوتین: واکنش شدید به حمله با موشک «تام‌هاوک» خواهیم داشت شمار شهدای جنگ غزه به ۶۸۲۸۰ نفر رسید (یکم آبان ۱۴۰۴) نتانیاهو دستور توقف طرح‌های الحاق کرانه باختری را صادر کرد معاونت اموراجتماعی دادگستری خراسان رضوی پای کار صنایع تولیدی هشدار ترامپ به اسرائیل: الحاق کرانه باختری رخ نخواهد داد | نتانیاهو اشتباه تاکتیکی بزرگی کرد نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران: خراسان رضوی، سرآغاز افق توسعه ملی است | آژانس سرمایه‌گذاری و توسعه تجارت کشور تشکیل می‌شود پزشکیان: مدارس کانکسی ‌قابل‌پذیرش نیست | نباید بپذیریم فرزندان‌مان در این مدارس آموزش ببینند واکنش وزیر افراطی اسرائیل به سخنان ترامپ واکنش سازمان همکاری اسلامی به تصمیم کنست برای الحاق کرانه باختری عراقچی در جمع خبرنگاران: مهمتر از برداشتن تحریم‌ها، بی‌اثرسازی و خنثی‌کردن تحریم‌ها است + فیلم عراقچی: نتایج اجلاس مشهد، دستورکار اجرایی سفرای ایران در کشور‌های همسایه می‌شود + فیلم از احیای شاهراه‌های تجاری استان‌ها تا صدور ویزای ویژه برای زائران مشهد | مصوبات کارگروه‌های تخصصی اجلاس دیپلماسی استانی اعلام شد آیین اختتامیه دومین نشست منطقه‌ای دیپلماسی استانی در مشهد مقدس برگزار شد شهادت ۱۴ نفر در غزه، طی ۲۴ ساعت گذشته (یکم آبان ۱۴۰۴) پزشکیان: استان آذربایجان بهترین مکان برای توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری است حمله هوایی گسترده اسرائیل به شمال و شرق لبنان (یکم آبان ۱۴۰۴) + فیلم صالحی‌امیری: طرح جامع «توس» با نگاه ملی و بلندمدت دنبال می‌شود نشست هم‌ا‌ندیشی نخبگان اندیشه‌ورز مشهد با وزیر امور خارجه برگزار شد امیر صباحی‌فرد: هرگونه تهدید با پاسخی سخت مواجه می‌شود آیت‌الله علم‌الهدی: رسالت روحانیت حفظ پویایی و استمرار در توسعه معارف دینی است | خدمت به امام زمان (عج) محدود به زمان و شرایط خاصی نمی‌شود
سرخط خبرها

انقلاب اسلامی و ارزش‌های تمدن‌ساز

  • کد خبر: ۳۱۴۸۱۲
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۴
انقلاب اسلامی و ارزش‌های تمدن‌ساز
انقلاب اسلامی ایران را می‌توان به‌وضوح یک مکتب بدیع با مبانی اسلامی دانست؛ مکتب و تفکری که در عصر قدرت‌نمایی و جنگ مکاتب بزرگ انحطاطی غرب و شرق، ناباورانه از گوشه حجره‌ای کاه‌گلی در مدرسه فیضیه قم متولد شد.

قضاوت عادلانه درباره یک مکتب یا نظامی نو، بستگی به میزان موفقیت یا عدم موفقیت در دستیابی به اهداف اولیه فرد یا افراد مؤسس آن مکتب یا تفکر جدید دارد. انقلاب اسلامی ایران را می‌توان به‌وضوح یک مکتب بدیع با مبانی اسلامی دانست؛ مکتب و تفکری که در عصر قدرت‌نمایی و جنگ مکاتب بزرگ انحطاطی غرب و شرق، ناباورانه از گوشه حجره‌ای کاه‌گلی در مدرسه فیضیه قم متولد شد.

امپراتوری عظیم کمونیستی در شرق و پادشاهی به‌ظاهر فناناپذیر لیبرال‌دموکراسی در غرب در همه عرصه‌های نظامی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و تکنولوژی با هم سرشاخ شده بودند و بقیه کشور‌ها و خرده‌فرهنگ‌های دیگر را می‌بلعیدند تا فربه‌تر شوند. 

ناگهان فریادی متفاوت از ایران برخاست: نه شرقی، نه غربی! همه پرسیدند: پس چه؟! چون تصوری دیگر برای بقا در عالم وجود نداشت؛ یا باید عبد شوروی می‌بودند یا برده آمریکا. پاسخ این بود: «جمهوری اسلامی»! و از صندوق رأی نیز همین بیرون آمد: «جمهوری اسلامی؛ نه یک کلمه کمتر، نه یک کلمه بیشتر.» اتفاقی عجیب روی داد؛ ابرقدرت‌ها اختلافات را کنار گذاشتند، امپراتوری شرق و پادشاهی غرب متحد شدند تا این صدا را خاموش کنند؛ چون آنها به‌خوبی دریافته بودند که این فریاد آزادی‌خواهی، روزی جهانی خواهد شد و طومار آرزوهایشان را خواهد پیچید. 

اما دیری نپایید و پس از دهه اول انقلاب اسلامی، کمونیسم به زباله‌دان تاریخ پیوست و امروز در چهل‌وششمین جشن انقلاب اسلامی، امپریالیسم غربی نیز رو به اضمحلال است؛ اما جمهوری اسلامی با عزت و اقتدار پابرجاست. پس اولین و مهم‌ترین دستاورد اعجازگونه جمهوری اسلامی، ماندگاری این نظام نوپا در مقابله با همه قدرت‌های بلامنازع جهان است. افرادی می‌توانند رمز مانایی و بقای جمهوری اسلامی را به‌درستی درک کنند که درباره قدرت آن روز دو مکتب بزرگ شرق و غرب و مبارزه همه‌جانبه نظامی، سیاسی، فرهنگی و رسانه‌ای آنها با انقلاب اسلامی مطالعه‌ای دقیق داشته باشند.

 اما رمز ماندگاری مکتب خمینی کبیر (ره) یا به‌قول تحلیلگران غربی خمینیسم در مقابل اراده مستکبران عالم بر حذف این نظام، در چه بوده است؟! باید بگوییم زمانی یک مکتب، نظام و جریان فکری ماندگار و موفق می‌شود که به همه نیاز‌های پیروانش یا دست‌کم به نیاز‌های اساسی آنها پاسخ مثبت بدهد؛ چون بنیان نظام جمهوری اسلامی که بر پایه مبانی وحیانی اسلام و فقه پویای شیعی پایه‌گذاری شده، مطابق با فطرت انسان‌هاست، پس جمهوری اسلامی یک مکتب فطری است و انسان‌هایی که فطرتشان توسط اجانب دست‌کاری نشده باشد، به‌طور ذاتی و فطری به آن می‌گرایند.

 درحقیقت رمز جاودانه‌شدن مکتب امام‌خمینی (ره) همان رمز جاودانه‌بودن اسلام، یعنی پاسخ‌گویی به همه نیاز‌های فطری بشر است؛ اما مسئله این است که انسان به‌جز نیاز‌های فطری و الهی، احتیاجات دیگری هم دارد و جمهوری اسلامی زمانی می‌تواند ادعا کند که درمجموع نظامی موفق را تشکیل داده است که به دستاورد‌های مادی از قبیل پیشرفت علمی، اقتصادی، نظامی، رفاهی و... نیز دست یافته باشد.

انقلاب اسلامی باوجود همه کارشکنی‌های دشمنان داخلی و خارجی اعم از جنگ، تحریم، دامن‌زدن به اختلافات قومیتی، برپایی آشوب و اغتشاش و نفوذ جریان لیبرال در عرصه حکومت، باز هم دستاورد‌هایی انکارناپذیر در زمینه‌های مختلف داشته است. اما واقعیت این است که شأنیت جمهوری اسلامی، دستاوردی بزرگ‌تر از این پیشرفت‌های مادی را می‌طلبد. 

دستاوردی مافوق همه دستاوردها؛ دستاوردی که اگر به‌خوبی محقق شود، همه دستاورد‌ها درپی آن خواهند آمد و آن تربیت نیروی انسانی با الگوی انسان کامل یا رفتن به سوی کمال انسانی است. واضح است که همه دستاورد‌های نظامی، علمی، پزشکی، نانوفناوری، هسته‌ای و... که در این ۴۶ سال در جمهوری اسلامی محقق شده، توسط تربیت‌شدگان حقیقی مکتب خمینی (ره) صورت گرفته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->