به گزارش شهرآرانیوز، حسن افتخاری در نشست تشریح پویش مردمی سازی مصرف گاز که روز چهارشنبه ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۳ با حضور وزیرصمت، استاندار خراسان رضوی و مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: تاکنون جلسات متعددی در زمینه مردمیسازی مدیریت مصرف گاز برگزار گردیده است.
وی افزود: یکی از سیاستهای مورد تاکید مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهور مردمی سازی حوزههای مختلف کاری و فرایندی است تا بتوانیم بخشی از مسایل کلان را با مشارکت مردم مدیریت و مرتفع نماییم.
افتخاری افزود: نقطه قوت ماجرا و دلیل موفقیت، تعامل سازنده طرفین بود به نحوی که شرکت گاز به عنوان عرضه کننده انرژی و بخش صنعت به عنوان مصرف کننده انرژی، خود را در یک تیم دیدند، نه روبه روی هم. برای تحقق این مهم نقشه راهی در ۳ حوزه تدوین شد. در بحث فرهنگسازی با تدبیر روابطعمومی ها، استفاده خوبی از ظرفیت رسانههای محلی شد. تولیدات مختلفی در این حوزه از قبیل بروشور، نمایشنامه، تهیه اخبار موثر و ... داشتیم. فرهنگسازی را از مدارس آغاز کردیم که یکی از طرحهای موفق طرح همیار گاز بود.
وی با اشاره به مشهدی بودن طرح همیار گاز گفت: این طرح در مشهد توسط یک شرکت دانشبنیان آغاز شد و با دستور معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، در حال حاضر به صورت کشوری در حال انجام است. یکی دیگر از حوزههای سهگانه، بحث تکنولوژی و مشاوره بود که با واحدهای صنعتی در راستای ارتقای راندمان تجهیزات گازسوز بود. بحث پیادهسازی طرحهای بهسازی سمت مشترکین نیز از دیگر اقدامات موثری بود که انجام شد.
افتخاری تصریح کرد: در زمان پیک مصرف نیز مباحث حول مانیتورینگ مشترکین صورت گرفت و مشترکین وفادار و بارزی که داریم شناسایی شدند. قوانین و دستورالعملهای مربوط به اوج مصرف، به بهترین شکل انجام گرفت.
مدیرعامل شرکت گاز با تشکر از حضور داوطلبانه مشترکین برای کاهش مصرف تاکید کرد: در لحظات حساس که هوا سرد شد، به صورت داوطلبانه مشترکین پای کار آمدند و با درک متقابل، بدون هیچ تقابلی از شرایط خاص عبور کردیم. علیرغم محدودیتها، با حمایت شرکت ملی گاز ایران، گاز واحدهای صنعتی دارای گواهی صرفشویی انرژی قطع نگردید و شرکت ملی گاز ایران و شرکت گاز استان خراسان رضوی به تعهدات خود پایبند بود
یکی از خلاءهای موجود در زمینه ارتقاء راندمان تجهیزات گازسوز عدم وجود آزمایشگاه برچسب انرژی مورد تایید اداره استاندارد بود؛ لذا شرکت گاز استان خراسان رضوی در راستای مسئولیت اجتماعی خود نسبت به ایجاد و ساخت یک آزمایشگاه مجهز برای انجام آزمایشات لازم به منظور تعیین رده انرژی و برچسب انرژی لوازم و تجهیزات گازسوز شامل بخاری مشعل دیگ و سایر تجهیزات اقدام نموده است که این آزمایشگاه موفق به اخذ تاییدیه اداره کل استاندارد گردیده و آماده راهاندازی رسمی میباشد.
افتخاری گفت: بخاریهای گرید A حداقل راندمانشان ۸۶٪ است و به طور متوسط ۶۰ درصد نسبت به بخاریهای مرسوم در بازار صرفهجویی انرژی دارند. همزمان با این فرایند کارخانجات تولید کننده بخاری استان تشویق به تغییر خط تولید به منظور تولید بخاری با راندمانهای رده A و B گردیدند به نحوی که در حال حاضر در یکی از کارخانجات تولید بخاری استان بخاری رده A تولید و دو کارخانه دیگر در مراحل نهایی کار میباشند.
وی افزود: هدف کمی از پویش ۲درجه کمتر که به ابتکار رییس جمهور اجرایی گردید کاهش حداقل ۱۰ درصد مصرف گاز بخش خانگی میباشد که در صورت تحقق این هدف مقادیر قابل توجهی از گاز طبیعی صرفهجویی خواهد شد.
در طرح پویش مردمی سازی مدیریت مصرف گاز نیز مین میزان کاهش هدف گذاری گردیده و روش کار به این صورت میباشد که مشترکین بخش خانگی که یکی از مهمترین آنها ارگران شاغل در کارخانجات واحدهای تولیدی و صنعتی استان میباشند نسبت به کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز خود اقدام مینمایند و با این کار علاوه بر برخورداری از جوایز ارزشمند طرح موجب میگردند گاز صرفهجویی شده به بخش تولید تحویل گردیده و از ایجاد خلل در فرایندهای تولید جلوگیری شود.
افتخاری گفت: با فرهنگسازی انجام شده و جلسات متعددی که با واحدهای صنعتی داشتیم، ۸۷٪ از کل اوراقی که امسال در بورس انرژی برای گاز در کشورفروختهشد را واحدهای صنعتی استان خراسان رضوی خریداری کردند که نشان دهنده بلوغ واحدهای صنعتی است.