«درنا در بزرگراه» منتشر شد | تازه‌ترین مجموعه شعر لیلا کردبچه همه چیز درباره سریال بلیت یک طرفه + خلاصه داستان، بازیگران آثول فوگارد درگذشت پری‌ها دروغ نمی‌گویند به «رنگ بهاران» در آستانه فصل بهار رفائی زوارزاده، کارگردان پیشکسوت شبکه استانی خراسان رضوی: تولیدات هویتی صداوسیمای استان بی‌رمق است حضور بازیگران معروف ترک در مراسم اکران و رونمایی از سریال بلیت یک طرفه + تصاویر مستند «وزن کلمات»، تجربه‌ای نادر از حضور در خانه ابوالحسن نجفی انتشار مجموعه ای دیگر از نمایشنامه های سعید تشکری | با مهر تو سر ز خاک بر خواهم کرد چالش مالیاتی سامانه گیشات و پیامد آن بر تئاتر مشهد رئیس انجمن سینمای جوان خراسان رضوی : بايد از ظرفيت رسانه‌ها برای سوژه‌یابی سینماگران بهره ببریم + ویدئو صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ واکنش شبکه آی‌فیلم به حذف برخی از سکانس‌های سریال بزنگاه برنامه برمودا میزبان مریم شیرزاد، دوبلور «اوشین» می‌شود + زمان پخش فیلم‌های جدید در صف اکران نوروز ۱۴۰۴ علت توقف فیلم‌برداری «جودی» چه بود؟ کامران نجف‌زاده مجری برنامه «نسیم ۴۰۴» شد
سرخط خبرها

نویسنده و پژوهشگر سینما: چالش اصلی جشنواره فجر فیلمنامه‌های ضعیف است

  • کد خبر: ۳۱۵۳۲۲
  • ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۲
نویسنده و پژوهشگر سینما: چالش اصلی جشنواره فجر فیلمنامه‌های ضعیف است
نویسنده و پژوهشگر سینمایی، ضعف فیلمنامه‌ها و رابطه‌بازی را بزرگ‌ترین چالش جشنواره فجر دانست.

علی پورحسینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، به نقد وضعیت جشنواره‌های فیلم، کیفیت فیلمنامه‌ها و نحوه پرداختن به شخصیت‌های تاریخی و مذهبی در سینمای ایران پرداخت.

وی با اشاره به جشنواره‌های اخیر در مشهد و خراسان، مشکلات ساختاری سینمای ایران را تشریح کرد.

پورحسینی با بیان اینکه برگزاری سالانه جشنواره‌ها بدون اصلاحات اساسی، موجب تضعیف کیفیت آن‌ها شده است، گفت: هر سال جشنواره‌ها تکرار می‌شوند، اما بهبودی در کیفیتشان دیده نمی‌شود. حتی جشنواره امسال نسبت به سال‌های گذشته ضعیف‌تر بود. مشکل اصلی به فیلمنامه‌ها برمی‌گردد؛ بسیاری از فیلم‌ها با هزینه‌های کلان ساخته می‌شوند، اما داستان محکمی ندارند.

این پژوهشگر با اشاره به فیلم «تاکسیدرمی» به کارگردانی هادی کاظمی و حضور افرادی مانند معجونی، نقاط قوت و ضعف این اثر را چنین برشمرد: صحنه‌های فانتزی و جلوه‌های ویژه این فیلم قابل تحسین است، اما داستان در نیمه دوم فیلم به‌زور با شوخی‌های تکراری پیش می‌رود، قوانین ژانر کمدی-فانتزی زیر پا گذاشته شده و پایان‌بندی قانع‌کنند‌ه‌ای وجود ندارد.

پورحسینی مشکل اصلی سینمای ایران را فیلمنامه‌های بی‌کیفیت و رابطه‌بازی برای انتخاب نویسندگان دانست و گفت: متأسفانه بسیاری از فیلمنامه‌نویسان بر اساس رابطه انتخاب می‌شوند، نه شایستگی. حتی گاهی کارگردانان یا تهیه‌کنندگان بخش‌هایی از فیلمنامه را بدون نظر نویسنده اصلی تغییر می‌دهند و اثر نهایی را نابود می‌کنند.

وی افزود: اگر مسابقات فیلمنامه‌نویسی با ضابطه و بی‌طرفانه برگزار شود، می‌توان به بهبود وضعیت‌ امیدوار بود.

انتقاد از پرداختن به شخصیت‌های تاریخی و مذهبی

این نویسنده با انتقاد از نحوه نمایش شخصیت‌های تاریخی و شهدا در سینما گفت: فیلم‌هایی مانند «صیاد شیرازی» یا آثار مربوط به شهید چمران، نتوانسته‌اند عمق شخصیت این افراد را نشان دهند. گاهی حتی به‌جای آبروسازی، آبروریزی می‌شود! چرا زندگی واقعی این شخصیت‌ها با تمام پیچیدگی‌هایشان روایت نمی‌شود؟

وی در پایان تأکید کرد: سینمای ایران نیازمند فیلمنامه‌نویسان حرفه‌ای، برگزاری جشنواره‌های هدفمند و پرداختن عمیق به سوژه‌هاست. تا زمانی که رابطه بر ضابطه می‌چربد، نمی‌توان انتظار معجزه داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->