پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا روز‌های پایانی هفته ساعت شروع کلاس‌های مدارس تغییر می‌کند؟ | برگزاری همه امتحانات در نوبت صبح ۲۴ رشته تحصیلی فنی‌وحرفه‌ای به‌روزرسانی شدند آیا می‌توان به نوزادان برای رفع تشنگی آب یا آب جوش داد؟ بازدید وزیر آموزش و پرورش از نمایشگاه کتاب تهران کاهش حدود ۳ درصدی تلفات تصادفات در ۱۴۰۳| خراسان رضوی رتبه سوم مرگ‌بارترین استان‌ها در تصادفات را دارد غذا‌های فوق‌فراوری‌شده خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند از عشق مجازی تا خودسوزی در لباس عروسی! ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی | آیا این وام به همه بازنشستگان تعلق می‌گیرد؟ واریز دیه متوفیان حادثه بندر شهید رجایی به حساب اولیای‌دم، طی ۴۸ ساعت ورود بیش از ۱۷ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی گزارش کمیسیون اصل نود درباره عملکرد صندوق‌های بازنشستگی تأمین اجتماعی و کشوری در انتشار صحیح اطلاعات فعالیت تمام مدارس دولتی و غیردولتی از امروز (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)، ساعت ۱۳ پایان می‌یابد علائم اختلالات یادگیری در کودکان کدام‌اند؟ ساعات امتحانات نهایی و هماهنگ کشوری تغییر نکرده است فعالیت کودکستان‌ها با تغییر ساعات کار ادارات و مدارس چگونه خواهد بود؟ نوشیدن قهوه بر سلامت کلیوی کدام افراد تأثیر منفی دارد؟ پیش‌بینی بارش‌های رگباری در ۱۴ استان طی امروز و فردا (۲۳ و ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) بهترین غذا برای کودک باید متناسب با سن کودک باشد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش تعرفه‌های جدید آب ابلاغ شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) «سنجد» میوه‌ای که جای دارو را می‌گیرد «نفس» جان ۱۵ هزار جنین را نجات داد آیا فوق‌العاده خاص حقوق به بازنشستگان هم تعلق می‌گیرد؟ ۸۵ کودک بی‌سرپرست خراسان رضوی، زیر سایه پرمهر حمایت زوج‌های جوان مشهدی جزئیات تغییر ساعت مدارس اعلام شد+ فیلم رئیس جمهور: حل مشکلات محیط زیست نیازمند یک برنامه جامع است وزیر آموزش و پرورش: هیچ دانش‌آموزی حتی بدون کارت ورود، از امتحان محروم نمی‌شود ساعت فعالیت مدارس تغییر کرد؛ ۶ صبح تا ۱۳ (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) حقی برای زنان خانه‌دار که لازم است بدانید | چه زمانی می‌توان مزد کار‌های خانه را از مرد گرفت؟ اگه از پیشم بری
سرخط خبرها

سنگ کیسه صفرا چه زمانی به جراحی نیاز دارد؟

  • کد خبر: ۳۱۵۳۴۰
  • ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۳
سنگ کیسه صفرا چه زمانی به جراحی نیاز دارد؟
فوق تخصص گوارش و کبد گفت: سنگ کیسه صفرا یکی از بیماری‌های شایع گوارشی است و اگر افراد بتوانند سبک زندگی سالم‌تری داشته باشند، می‌توانند از ابتلاء به سنگ صفرا پیشگیری کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین خدمت فوق تخصص گوارش و کبد در رابطه با بیماری گوارشی سنگ صفرا، علل ایجاد این بیماری و درمان آن گفت: صفرا یک منبع ذخیره‌ای زیر کبد در ناحیه بالا و راست شکم قرار دارد، گنجایش صفرا حدود ۷۰ است که از کبد ترشح شده و آنزیم‌های هضم چربی در صفرا جمع، منقبض و منجر به هضم آن می‌شود. علاوه بر این خود صفرا یعنی بیلی روبین یک ماده خیلی سمی است که توسط کبد دفع می‌شود.

وی با اشاره به نقش کیسه صفرا در ذخیره و غلیظ کردن صفرا اذعان کرد: صفرا که از کبد ترشح می‌شود، حاوی آنزیم‌هایی است که به هضم چربی کمک می‌کنند. اما گاهی به دلایل مختلف، این مایع در کیسه صفرا غلیظ شده و منجر به تشکیل سنگ می‌شود.

خدمت با توجه به این نکته که سنگ صفرا به معنای بیماری نیست افزود: وجود سنگ صفرا بیماری محسوب نشده و مشکل‌ساز نخواهد بود و ما برای آن اقدامات دارویی و درمانی انجام نمی‌دهیم تنها در صورتی که سنگ باعث انسداد دستگاه‌های دیگر شده و جابجا شود اقدامات درمانی شروع خواهند شد. یعنی اگر سنگ در خروجی صفرا گیر کند و انسداد ایجاد شود در صورت درد شدید بالای شکم فرد به اورژانس مراجعه کرده و از آمپول استفاده کند.

وی ادامه داد: به طور معمول تا ۲۴ سال طول می‌کشد و بعد سنگ آزاد می‌شود و علائم مریض نیز از بین می‌رود، اما این تنها یک هشدار است و یک الی دو سال فرصت دارد تا کیسه صفرای خود را عمل کند، برای اینکه حملات و درد‌ها فرد را آزار ندهند دارو‌هایی برای رقیق شدن صفرا وجود دارد، اما توصیه می‌شود در اولین فرصت بعد از تشخیص با سونوگرافی فرد اقدام به جراحی کند.

فوق تخصص گوارش و کبد مطرح کرد: نکته قابل توجه این است که افرادی که سوءهاضمه، نفخ؛ باد معده دارند این علائم هیچکدام به سنگ صفرا مربوط نیست. سنگ صفرا علائمی ندارد و با سونوگرافی عمدی یا سهوی تشخیص داده می‌شود که تا وقتی تشدید پیدا نکرده و دچار انسداد نشده نیازی به عمل نخواهد داشت؛ افرادی که با علائم ذکر شده صفرای خود را عمل می‌کنند بعد از بهبودی جراحی علائمشان خوب نمی‌شود و تشدید نیز پیدا خواهد کرد.

وی افزود: برخی علائم گوارشی مانند سوءهاضمه، نفخ، تهوع و ترش کردن غذا به اشتباه به سنگ صفرا نسبت داده می‌شود. اما این علائم ارتباطی با وجود سنگ ندارند و جراحی کیسه صفرا برای درمان این مشکلات توصیه نمی‌شود.

فوق تخصص گوارش و کبد توصیه کرد: افراد اگر بتوانند سبک زندگی سالم‌تری داشته باشند، می‌توانند از ابتلاء به سنگ صفرا پیشگیری کنند.

خدمت مطرح کرد: پولیپ یک نوع خال گوشتی است که در روده، معده و اقشار توخالی مشاهده شده، همچنین مشابه این نوع خال روی پوست افراد نیز دیده می‌شود. این نوع خال در کیسه صفرا یک زائده چند میلی‌متری است که به آن پولیپ کیسه صفرا گفته می‌شود.

وی در ادامه گفت: پولیپ تحرکی ندارد، اما اگر سایزش از حدی بیشتر شود خطرناک خواهد بود. اگر هفت میلی‌متر یا بیشتر باشد برای جلوگیری از تبدیل آن به سرطان صفرا توصیه می‌کنیم فرد صفرا را جراحی کند، اما اگر زیر هفت میلی متر باشد، عوارضی نداشته و فقط سالی یک‌بار سونوگرافی باید انجام گیرد که اگر رشد داشت درمان سریع‌تر انجام شود.

خدمت تصریح کرد: برخی افراد بیش از دیگران در معرض ابتلاء به سنگ صفرا هستند؛ از جمله زنان، افراد بالای ۴۰ سال، کسانی که زایمان‌های مکرر داشته و افراد دارای اضافه‌وزن احتمال غلیظ شدن صفرا و تشکیل سنگ در کیسه صفرا بیشتر خواهد بود.

عوارض خطرناک سنگ کیسه صفرا

خدمت در ادامه به یکی از عوارض جدی سنگ کیسه صفرا اشاره کرد و گفت: گاهی سنگ‌ها از کیسه صفرا خارج شده و وارد مجرای صفراوی می‌شوند. در این صورت، خطر انسداد مجرا و التهاب شدید لوزالمعده (پانکراتیت) وجود دارد که می‌تواند تهدیدکننده زندگی باشد.

فوق تخصص گوارش و کبد در پایان خاطر نشان: برای پیشگیری از سنگ صفرا، توصیه می‌شود وزن بدن در محدوده سالم حفظ شود، مصرف غذا‌های پرچرب و حجیم کاهش یابد، فعالیت بدنی منظم داشته باشیم و رژیم غذایی سرشار از فیبر، سبزیجات و میوه‌ها را رعایت کنیم.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->