لحظه به لحظه با ردیابی قاتل الهه حسین‌نژاد؛ از ردیابی موبایل دوم تا آخرین کارت به کارت جزئیات از برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۴ دستگیری عاملان کلاهبرداری ۲.۵ میلیون دلاری در مشهد انتقاد متخصصان از «بستن دهان با چسب»، یک ترفند اشتباه هنگام خواب که بسیار محبوب شده! کشف دپوی ۶۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مشهد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) کدام کیسه، ایمنی بیشتری برای نگهداری غذا دارد؟ معاون علمی رئیس جمهور خبر داد: صادرات تجهیزات پزشکی به ۶۰ کشور ارتباط بدنسازی با مرگ ناگهانی ناشی از حمله قلبی سرگردانی ۱۲ ساعته مسافران آبادان پارس ایر در مشهد | اتوبوس جایگزین هواپیما شد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) هشدار محیط زیست خراسان رضوی درباره وقوع آتش در طبیعت درخواست نماینده مردم اصفهان در مجلس برای تشکیل ستاد احیای زاینده‌رود مجموعه تاریخی «چغازنبیل» خوزستان به نام دولت سند خورد انتقاد نماینده مجلس از کنکور دومرحله‌ای رئیس موسسه تحقیقات آب کشور: چهار سال گرم در پیش است کمبود نیروی انسانی یکی از مشکلات محیط زیست گلستان است تذکر عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در خصوص نحوه اعطای وام ازدواج بهترین سن برای تزریق واکسن پاپیلوما چه زمانی است؟ نظارت کامل وزارت بهداشت بر تولید تا عرضه محصولات آرایشی چند توصیه برای تقویت و رشد مجدد ابرو‌ها بخش‌های وی‌آی‌پی بیمارستان‌های دولتی به بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری اضافه شدند جزئیات قتل هانیه بهبودی، ورزشکار فریمانی، از زبان دادستان عمومی و انقلاب فریمان | قاتل دستگیر شد معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست: ۵۰ درصد آب‌شیرین‌کن‌های دنیا در خلیج‌فارس و دریای سرخ متمرکز است تبر در دست گل فروش انتشار ۲ عنوان دیگر از دانشنامه محیط زیست با هدف آموزش حفاظت از طبیعت به نوجوانان آغاز ثبت‌نام امریه سربازی در دانشگاه‌ها از امروز (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هوای مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۸ خرداد ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما در استان طی امروز نامه سرگشاده جمعی از بازنشستگان تأمین اجتماعی درباره بانک رفاه به مدیرعامل سازمان (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) مشهد طی ۲ سال آینده در تامین درختان شهری خودکفا خواهد شد
سرخط خبرها

جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا

  • کد خبر: ۳۱۲۵۰۲
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۹
جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا
پزشکان بریتانیایی برای اولین بار تومور مغزی یک بیمار را از طریق حفره چشم خارج کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، پزشکان یک تومور مغزی را از طریق یک برش کوچک (۱.۵ سانتی متری) روی پلک خارج کردند.

طی یک آزمایش پزشکی در بریتانیا «روویمبو کاویای» ۴۰ ساله با موفقیت تحت عمل جراحی برداشتن تومور از کاسه چشمش قرار گرفت. کاویا در سال ۲۰۲۳ به تومور مغزی مبتلا شد. پیش از تشخیص این بیماری، او مدت زیادی را با سردرد دست و پنجه نرم می‌کرد. این سردرد‌ها در ماه فوریه سال ۲۰۲۲ تشدید شد و او در ابتدا به دندان درد مشکوک شد.

با این حال، معاینه دندانپزشکی هرگونه مشکل دندانی را رد کرد، که باعث شد او به دنبال مراقبت‌های پزشکی اورژانسی در بیمارستان عمومی لیدز برود. اسکن مغزی کاویا، مننژیوم که یک تومور مغزی شایع است را نشان داد که در نزدیکی ساقه مغز و چشم چپ او قرار داشت.

کاویا می‌گوید: این تشخیص برای من با یک شوک همراه بود. زمان فوق‌العاده پر استرس و طاقت فرسایی بود. درد شدیدی داشتم و مدیریت داروهایم برایم سخت بود.

برداشتن تومور‌ها از طریق روش‌های جراحی موجود دشوار بود. این تومور‌ها در داخل سینوس کاورنوس (cavernous sinus)، ناحیه‌ای چالش‌برانگیز برای دسترسی قرار داشتند.

در آن زمان بود که جراحان تصمیم گرفتند از یک آندوسکوپ که یک لوله انعطاف پذیر با دوربین است، برای برداشتن تومور استفاده کنند.

کاویا می‌گوید: وقتی در مورد جراحی به من گفتند، از آن جا که تومور در حال رشد بود، در مورد جراحی خوشبین بودم. انتخاب این روش برای جراحی بهترین گزینه برای من بود.

جراحانی به رهبری عاصم شیخ (Asim Sheikh) و جیتن پارمار (Jiten Parmar) این روش جراحی کم تهاجمی را انجام دادند. آنها از طریق یک برش کوچک (۱.۵ سانتی متر) روی پلک روویمبو به تومور دسترسی پیدا کردند.

کاویا می‌گوید: من از بهبودی شگفت زده شدم. من فقط دو روز در بیمارستان بودم، بدون عارضه و تورم. الان کاملا احساس خوبی دارم.

اکثر جراحی‌های فعلی تومور مغزی شامل برش‌های بزرگ و برداشتن قسمت‌هایی از جمجمه است که منجر به دوره بهبودی گسترده‌تری می‌شود.

تومور‌های قاعده جمجمه برای برداشتن نیاز به کرانیوتومی باز دارند. این روش منجر به آسیب به بافت‌های اطراف و یک دوره بهبودی طولانی می‌شود.

کارشناسان بیان می‌کنند که این روش آندوسکوپی یک گزینه ایمن‌تر و کم تهاجمی‌تر را فراهم می‌کند.

این روش به ما امکان می‌دهد تا تومور‌ها را بدون باز کردن جمجمه خارج کنیم. شیخ، جراح مغز و اعصاب در بیمارستان‌های آموزشی لیدز می‌گوید: ماهیت کم تهاجمی این روش به طور قابل‌توجهی آسیب را کاهش می‌دهد و بیماران را قادر می‌سازد تا با کمترین جای زخم قابل مشاهده، به شکل سریع‌تری بهبود یابند.

مدل‌سازی سه بُعدی قبل از جراحی

موفقیت این جراحی تا حدی به دلیل برنامه‌ریزی سه بُعدی نوآورانه توسط لیزا فری (Lisa Ferrie)، مهندس زیست پزشکی بود. یک مدل سه بعدی از آناتومی روویمبو ایجاد شد که به جراحان اجازه می‌داد تا این جراحی را از قبل اجرا، تمرین کنند.

فری توضیح داد: ما از اسکن مغز و جمجمه روویمبو برای ایجاد یک مدل شبیه‌سازی شده‌ی سه بعدی استفاده کردیم.

این فناوری به جراحان این امکان را داد تا آناتومی او را با جزئیات مطالعه کنند و با دقت بی‌نظیری برای این عمل آماده شوند. فری در بیانیه مطبوعاتی اضافه کرد که دیدن مدل و دانستن آن در این جراحی پیشگامانه کمک کرده است.

این جراحی موفقیت آمیز، نقطه عطفی در درمان تومور‌های قاعده جمجمه است و پتانسیل بهبود زندگی بیماران مبتلا به تومور‌های قاعده جمجمه را دارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->