مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از همراه داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده و بحث تنش‌زا پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت چهار نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت
سرخط خبرها

دقت ۹۷ درصدی هوش مصنوعی در تشخیص بیماری‌های ریوی

  • کد خبر: ۳۱۲۹۷۲
  • ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۸
دقت ۹۷ درصدی هوش مصنوعی در تشخیص بیماری‌های ریوی
یک مدل جدید هوش مصنوعی می‌تواند وجود بیماری‌های ریوی مختلف را از روی ویدئو‌های فراصوت با دقت ۹۶.۵۷ درصد تشخیص دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، این مدل که توسط محققان دانشگاه چارلز داروین استرالیا (CDU)، دانشگاه بین‌المللی یونایتد و دانشگاه کاتولیک استرالیا (ACU) توسعه یافته است، می‌تواند الگو‌های خاصی از بیماری‌های ریوی مختلف را شناسایی کند و از ابزار‌های قبلی هوش مصنوعی که روی مجموعه داده‌های فراصوت آزمایش شده بودند، بهتر عمل کند.

به نقل از نیواطلس، نیوشا شفیع آبادی، یکی از نویسندگان این مطالعه، می‌گوید: این مدل همچنین از روش‌های هوش مصنوعی برای نشان دادن اینکه چرا تصمیم‌های خاصی گرفته است، استفاده می‌کند و اعتماد و درک نتایج را برای رادیولوژیست‌ها آسان‌تر می‌کند. این مدل به پزشکان کمک می‌کند تا بیماری‌های ریوی را سریع و دقیق تشخیص دهند، از تصمیم‌گیری آنها پشتیبانی می‌کند، در زمان صرفه‌جویی می‌کند و به عنوان یک ابزار آموزشی ارزشمند عمل می‌کند.

این گروه دو نوع مدل هوش مصنوعی را با هم ترکیب کردند و نشان دادند که چقدر این فناوری برای نیاز‌های تشخیصی سازگار است. یکی از آنها که به عنوان یک شبکه عصبی کانولوشن (CNN) شناخته می‌شود، به دنبال الگو‌هایی در تصاویر یا فریم‌ها است و بر کوچک‌ترین تغییرات مبتنی بر پیکسل تمرکز دارد که چشم انسان ممکن است هنگام بررسی اسکن‌ها آنها را نبیند. سپس، یک مدل حافظه کوتاه‌مدت بلند مدت (LSTM) از این اطلاعات استفاده می‌کند و آن را در یک زمینه وسیع‌تر قرار می‌دهد و داده‌های شبکه عصبی را در طول زمان تجزیه و تحلیل می‌کند، در حالی که داده‌های نامربوط را فراموش می‌کند.

این مدل هیبریدی جدید که TD-CNNLSTM-LungNet نام گرفته است، می‌تواند ناهنجاری‌ها را به خوبی تشخیص دهد و سپس توضیح دهد که مشکل چیست. علاوه بر این، می‌تواند تعیین کند که آیا اسکن‌ها شواهدی از ذات‌الریه، کووید-۱۹ یا سایر بیماری‌های ریوی را نشان می‌دهند یا اینکه ریه‌ها طبیعی هستند. با نرخ «یادآوری» بالای ۹۶.۵۱ درصد، این اساسا به این معنی است که تعداد کمی منفی کاذب وجود داشته است که خود در درمان بیماری ریوی بحرانی از نظر زمانی مهم است.

در حالی که بی‌شک تشخیص توسط هوش مصنوعی به‌زودی در کلینیک‌ها رایج خواهد شد، تردید و بی اعتمادی نسبت به این فناوری در حال ظهور، همچنان وجود دارد. در حالی که چت‌بات‌های هوش مصنوعی که اکنون می‌توانیم با آنها تعامل داشته باشیم، برای ارزیابی بالینی اسکن‌ها یا آزمایش‌های پزشکی در این مرحله آموزش ندیده‌اند، مدل‌های خاصی در حال توسعه هستند تا ابزار‌های قابل اعتمادی در مراقبت‌های بهداشتی باشند.

به عنوان مثال، یک سال قبل سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) استفاده از دستگاه درماسنسور (DermaSensor) را تایید کرد که اولین دستگاه هوشمند مجهز به هوش مصنوعی است که نشان داده شد قادر به تشخیص حدود ۲۰۰ نوع مختلف از سرطان پوست است. این در حالی است که این ابزار‌ها برای جایگزینی متخصصان پزشکی در نظر گرفته نشده‌اند، اما آنها قرار است به سودمندترین و مقرون به صرفه‌ترین فناوری تبدیل شوند که تا به حال در حوزه پزشکی دیده‌ایم.

این مدل جدید هوش مصنوعی می‌تواند تفاوت‌های ظریف را به درستی تشخیص دهد که باعث تمایز، برای مثال کووید-۱۹ از ذات‌الریه می‌شود. همانطور که محققان خاطرنشان کردند، هر دوی این بیماری‌ها در چشم انسان شبیه به هم به نظر می‌رسیدند، اما الگو‌های مشخصی داشتند که به مدل هوش مصنوعی این امکان را می‌داد تا تفاوت را تشخیص دهد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->