۴۰۶ شهید روحانی، سند افتخار خراسان رضوی هستند بیمارستان رضوی به‌عنوان «صادرکننده نمونه ملی» در حوزه گردشگری سلامت معرفی شد اصیل و پایدار شادی کنیم مروری بر دعای «اللّهُمَّ ارْزُقْنا تَوْفِیقَ الطّاعَه، وَ بُعْدَ الْمَعْصِیَه» و اهمیت لقمه حلال در زندگی منتظران الزام حضور دستیار زن در کاروان‌های حج تمتع با بیش از ۱۶۵ زائر انتقاد آیت‌الله صدیقی از بزرگ‌نمایی گناهان در جامعه تلاش داریم حرم حضرت رضا (ع) را به کانون اصلی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی تبدیل کنیم رشد ۱۲.۵ درصدی مشارکت‌کنندگان در جشنواره مفلحون نسبت‌به سال گذشته پایتخت دل‌ها در حرم امام رضا(ع) | سکانسی از سریال پایتخت که ایران را به مشهد گره زد پیام تبریک سردار کارگر به‌مناسبت روز ارتش تغییر در سهمیه حج سوریه | سوری‌ها از سه کشور بدون قرعه به حج می‌روند مهم‌ترین خواسته‌های اموات از نگاه دین و عرف چیست؟ رئیس بنیاد شهید: ستاد‌های استانی بزرگداشت شهدای خدمت راه‌اندازی می‌شود عطر چای حرم از مشهد تا دیار سید سبزقبا| گشایش سومین چایخانه حضرتی امام رضا (ع) در دزفول صدای واژه‌های وحی؛ مستندی در مورد سلوک فعال قرآنی روی آنتن شبکه چهار سیما اعزام بیش از ۸۰ هزار زائر ایرانی به حج تمتع از ۲۳ فرودگاه کشور بازدید تولیت آستان قدس رضوی از مراحل ساخت تزیینات معماری رواق امیرالمؤمنین(ع) + فیلم گل‌هایی که عاقبتشان پژمردگی نیست رئیس سازمان تبلیغات اسلامی: هیئات مذهبی ایران و منطقه باید کار ویژه‌ای برای مظلومیت غزه انجام دهند
سرخط خبرها

آثار نفیس خطی گنجینه رضوی با محوریت امام‌خمینی(ره) معرفی شد

  • کد خبر: ۳۱۵۵۵۰
  • ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۲
آثار نفیس خطی گنجینه رضوی با محوریت امام‌خمینی(ره) معرفی شد
به مناسبت فرارسیدن ۲۲ بهمن‌ماه، سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، آثار نفیس خطی موجود در گنجینه کتابخانه مرکزی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با محوریت موضوعی امام‌خمینی(ره)، معرفی شد.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدرضا صداقت‌حسینی، کارشناس ارزشیابی و ثبت نسخ خطی مدیریت مخطوطات آستان قدس رضوی، دراین‌خصوص به خبرنگار ما اظهار کرد: قرآن بسیار نفیس معروف به «قرآن راوندی»، یکی از قدیمی‌ترین قرآن‌های خطی این آستان مقدس است که در مردادماه سال 1363 توسط امام خمینی(ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به گنجینه رضوی اهدا شده است.

وی ادامه داد: این مصحف شریف در سال 586 هجری قمری توسط «تاج‌الدین احمد بن محمد بن علی راوندی»، از هنرمندان عصر سلجوقی، به‌خط نسخ کهن و با مرکب مشکی، در 216 برگ 13 سطری از جنس کاغذ خانبالغ حنایی، نوشته شده است.

صداقت حسینی با اشاره به اینکه قرآن معروف راوندی در ابعاد 32 در 41 سانتی‌متر نگارش یافته است، افزود: این قرآن در سال 587 هجری قمری توسط «نجم‌الدین محمد بن علی بن سلیمان بن محمد راوندی»، مؤلف کتاب «راحه الصدور»، تذهیب شده است.

وی با تأکید بر اینکه تذهیب این مصحف نمونه‌ای از شیوه تذهیب ایرانی در سده ششم هجری است، اضافه کرد: همچنین کاتب قرآن با ترکیب‌بندی زیبا و کشیده‌های مناسب، از نظر کرسی‌بندی، وزن متعادلی را در سطر و صفحه حفظ کرده است و با نرمش مناسب کلمات، دور زیادی را به مفردات در این اثر داده است.

کارشناس ارزشیابی و ثبت نسخ خطی مدیریت مخطوطات آستان قدس رضوی گفت: جلد نسخه سوخت ضربی بوده و دوران معاصر ساخته و افزوده شده است. کتیبه سرسوره‌ها و علامات حاشیه صفحات با طلااندازی و به شیوه‌ای اصیل با نقوش هندسی تزیین شده است. این قرآن از سوره حمد شروع و تا سوره ناس را شامل است.

وی ادامه داد: این قرآن بسیار قدیمی و نفیس که به شماره (2261) در گنجینه سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود، دارای خصایص نسخه‌شناسی بدیعی از نظر خط و آرایه‌های هنری است که برای محققان و پژوهشگران مصاحف خطی ارزشمند است.

صداقت حسینی بیان کرد: افزون بر این قرآن نفیس، 15 نسخه دست‌نویس از تقریرات درس امام خمینی(ره) در موضوعات اصول و فقه در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی وجود دارد که در فاصله سال‌های 1373 – 1380 هجری قمری توسط «محمد بن علی اکبر فرید نهاوندی» به‌خط نستعلیق کتابت شده است. این آثار توسط «زین‌الدین جعفر زاهدی» در سال 1377 شمسی به این کتابخانه اهدا شده است.

وی در ادامه، گفت: پژوهشگران با مراجعه به تالار محققان کتاب‌های خطی کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی می‌توانند پس از ارائه درخواست حضوری به مسئول تالار، تصاویر دیجیتالی این آثار را با کیفیت قابل ملاحظه دریافت کنند و از آن‌ها در مطالعات و تحقیقات خود استفاده کنند.

کارشناس ارزشیابی و ثبت نسخ خطی مدیریت مخطوطات آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: همچنین اهل علم و پژوهش برای دریافت تصویر نسخ خطی به‌صورت غیرحضوری می‌توانند به وب‌سایت کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی به نشانی 

https://www.razavi.ir/fa/345544/ مراجعه و پس از ثبت درخواست خود، طبق ضوابط موجود، تصویر دیجیتالی نسخه مورد نظرشان را دریافت کنند.

منبع: کتابخانه آستان قدس رضوی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->