گوشی‌قاپ‌های خشن در دام پلیس مشهد | اعتراف به ۴۰ فقره سرقت با شگرد‌های مختلف کسب مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی توسط دانش‌آموز زنجانی نجات جان مسافر مشهدی از آبشار دوزین استان گلستان(۲۷ تیر ۱۴۰۴) انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی آبادان گرم‌ترین شهر جهان شد آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند
سرخط خبرها

ماجرای کلاهبرداران خوش‌صدا / گزارشی از شگرد قدیمی کلاهبرداری پای عابربانک

  • کد خبر: ۳۱۵۷۹
  • ۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۰
ماجرای کلاهبرداران خوش‌صدا / گزارشی از شگرد قدیمی کلاهبرداری پای عابربانک
مرد جوان اسیر صدایی خوش آهنگ شد، صدایی که بسیاری از اطلاعات محرمانه بانکی‌اش را ربود. فرد شیاد که خودش را جای مجریان صدا و سیما جا زده بود، به بهانه برنده شدن در مسابقه او را پای عابربانک می‌کشد و با مهندسی روانی، او را ناخواسته وادار به همکاری می‌کند. شاکی در اظهاراتش به کارشناسان پلیس فتای خراسان‌رضوی گفت: «من بازاری‌ام. ۱۳ سال است که در صنف پوشاک مشغولم و بار‌ها با کلاهبرداران خطرناکی روبه‌رو شده‌ام که می‌خواسته‌اند دار و ندارم را بالا بکشند، همیشه حواسم جمع بوده. اما هیچ وقت فکر نمی‌کردم فردی بتواند تلفنی سرم را کلاه بگذارد.»
مهدی قرآنی - مرد جوان اسیر صدایی خوش آهنگ شد، صدایی که بسیاری از اطلاعات محرمانه بانکی‌اش را ربود. فرد شیاد که خودش را جای مجریان صدا و سیما جا زده بود، به بهانه برنده شدن در مسابقه او را پای عابربانک می‌کشد و با مهندسی روانی، او را ناخواسته وادار به همکاری می‌کند. شاکی در اظهاراتش به کارشناسان پلیــس فتـــای خراسان‌رضوی گفت: «من بازاری‌ام. ۱۳ سال است که در صنف پوشاک مشغولم و بار‌ها با کلاهبرداران خطرناکی روبه‌رو شده‌ام که می‌خواسته‌اند دار و ندارم را بالا بکشند، همیشه حواسم جمع بوده. اما هیچ وقت فکر نمی‌کردم فردی بتواند تلفنی سرم را کلاه بگذارد.»
ماجرای این پرونده از آنجا شروع می‌شود که فردی ناشناس با تلفن همراه این شاکی تماس می‌گیرد و اعلام می‌کند که در یک قرعه‌کشی سراسری میان مشترکان خوش‌حساب شرکت‌های تلفن همراه، او به همراه ۴ نفر دیگر برنده شده است. بعد او دعوت می‌شود تا در یک برنامه زنده رادیویی شرکت کند. در ادامه پس از گپ‌و‌گفتی کوتاه و انجام مصاحبه، از مال‌باخته می‌خواهند تا برای دریافت جایزه‌اش پای عابربانک برود.
شــاکی که فریب این صدا‌های اتوکشیده را خورده، پای عابربانک می‌رود. فرد آن سوی خط با درخواست‌های مکرر و سریع او را گیج می‌کند تا جایی که فرد به ظاهر برنده با دست خود تمام اطلاعات کارت بانکی‌اش شامل شماره کارت، شماره حساب، رمز دوم و... را به این فرد می‌دهد و تنها زمانی متوجه بازی خوردن می‌شود که سودجویان تمام اطلاعات حسابش را در اختیار دارند. تنها خوش‌شانسی مرد جوان در این ماجرا این بود که برای صبح همان روز چک کشیده و حسابش پیش از این مصاحبه دروغین خالی شده بود.

تله مشابه برای دختر دانشجو
یک دختر دانشجو نیز که اسیر همین شگرد کلاهبرداران فضای مجازی شده و ۳ میلیون از حسابش کسر شده بود پس از طرح شکایت به کارشناسان پلیس فتا اعلام کرد: «من فعالیت گسترده‌ای در فضای مجازی دارم، پیج و کانال‌های مختلفی را هم اداره می‌کنم. وقتی فردی خوش‌صدا با من تماس گرفت و گفت که برنده شده‌ام، اصلا به او شک نکردم و این را پای فعالیت گسترده‌ام در فضای مجازی گذاشتم. وقتی هم در یک برنامه زنده رادیویی شرکت کردم، دیگر مطمئن شدم که برنده شده‌ام. بعد از برنامه هم پای عابربانک رفتم تا جایزه‌ام را بگیرم، از خودم بسیار مطمئن بودم که سرم کلاه نمی‌رود، اما وقتی به خودم آمدم که کلاهبرداران مدیریت حسابم را به دست گرفته بودند و در مدت زمان کوتاهی تمام اندوخته سه میلیون تومانی‌ام را تخلیه کرده بودند.»
البته این پرونده‌ها تنها دو نمونه از شیادی کلاهبرداران خوش‌صدا بود، آن‌ها سال گذشته ۱۸۰ میلیون تومان پاداش بازنشستگی یک کارمند بانک را بالا کشیدند، یا رهن پنج میلیون تومانی زنی میان‌سال را از حسابش برداشت کردند.

هیچ جایزه‌ای تلفنی پرداخت نمی‌شود
رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه هیچ جایزه‌ای تلفنی و پای عابربانک پرداخت نمی‌شود، درباره شگرد‌های به کارگرفته شده در این نوع کلاهبرداری‌ها گفت: کلاهبرداران پس از کشاندن طعمه‌هایشان پای عابربانک از آن‌ها می‌خواهند اعدادی را با چند صفر در اولش که شبیه کد است وارد کنند، این افراد هم غافل از اینکه دستگاه کد‌های قبل از اعداد را نمی‌شناسد، آن را وارد می‌کنند و در عملیاتی روانی خودشان مبلغ را به کارت دیگری واریز می‌کنند.
سرهنگ جهانشیری ادامه داد: دیگر شگرد، به دست آوردن رمزدوم و دیگر اطلاعات حساب قربانی است و، چون با رمز دوم ثابت نمی‌توان بیشتر از ۱۰۰ هزار تومان جابه‌جا کرد، این افراد شبانه به تخلیه حساب در چندین نوبت اقدام می‌کنند، تا جایی که صبح مال‌باخته با یک حساب خالی روبه‌رو می‌شود.
این مقام مسئول با هشدار به شهروندان درباره کلاهبرداری‌های مجازی اعلام کرد: در صورتی که اطلاعات حساب افراد به دست شیادان افتاد، در اولین فرصت به تغییر رمز دوم خود از طریق دستگاه‌های خودپرداز اقدام کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->