کابل‌کشی داخلی فیبر نوری برای مشترکان مخابرات تا پایان سال ۱۴۰۴ رایگان شد پیش‌ثبت‌نام فعالسازی eSIM ایرانسل آغاز شد + روش ثبت نام ویدئو | تست خشونت ربات انسان‌نمای Unitree G۱ iOS ۲۶ ممکن است موقتاً عمر باتری دستگاه را کاهش دهد آپدیت بزرگ iOS ۲۶ با ویژگی‌های مهم منتشر شد | از طراحی شیشه‌ای تا هوش مصنوعی اپل کدام گوشی‌های اندروید و آیفون از eSIM پشتیبانی می‌کنند؟ پیش‌ثبت‌نام فعال سازی eSIM همراه اول آغاز شد + آموزش ثبت‌نام سامسونگ: آپدیت امنیتی گوشی‌های گلکسی را همین حالا نصب کنید (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) اولین تصاویر واقعی از جعبه آیفون ۱۷ و آیفون ایر منتشر شد توافق اولیه آمریکا و چین بر سر تغییر مالکیت تیک‌تاک پیشنهاد کمیسیون صنایع و معادن مجلس برای تشکیل سازمان ملی هوش مصنوعی چگونه از چت‌جی‌پی‌تی در دانشگاه استفاده کنیم که تقلب محسوب نشود؟ آیا آیفون ۱۷ پرو و ۱۷ پرو مکس از شارژ فوق‌سریع پشتیبانی می‌کنند؟ آخرین خبر از پرونده قاچاق آیفون: ۱۱ مدیر متخلف ممنوع‌الخروج شدند سند هوش مصنوعی خراسان رضوی تدوین می‌شود تلاش آمریکا برای حل بحران مسکن با چاپ سه‌بُعدی! رمزارزها در آستانه آلت‌سیزن | پیش‌بینی‌ها برای ۲۰۲۵ همراه اول، اولین‌ اپراتوری که از فناوری سیم‌کارت الکترونیکی (eSIM) در ایران پشتیبانی می‌کند همه چیز درباره eSIM یا سیم کارت الکترونیکی: مزایا، معایب و کاربردها مشکل کاهش بازدید استوری‌های متوالی اینستاگرام حل شد کاهش علاقه دانش‌اموزان به رشته ریاضی تهدید جدی برای تربیت متخصصان هوش مصنوعی در کشور
سرخط خبرها

جذب پلاستیک از ریشه گیاهان

  • کد خبر: ۳۱۶۴۵
  • ۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۸
جذب پلاستیک از ریشه گیاهان
پژوهشگران آمریکایی و چینی در بررسی جدید خود دریافتند که گیاهان می‌توانند ذرات پلاستیک را با ریشه‌های خود جذب کنند و همین موضوع ارزش غذایی آنها را کاهش می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از دیلی‌میل، گیاهان می‌توانند ذرات کوچک پلاستیک را با ریشه‌های خود جذب کنند. این موضوع هم از رشد آنها پیشگیری می‌کند و هم ارزش غذایی آنها را کاهش می‌دهد.

 

یافته‌های جدید پژوهشگران آمریکایی و چینی، شواهدی را ارائه می‌کند که نشان می‌دهد نانوذرات پلاستیک می‌توانند در گیاهان انباشته شوند.

 

استفاده گسترده از محصولات پلاستیکی و قابلیت دوام این ماده در محیط زیست، به آلودگی قابل توجهی منجر شده است. پژوهشگران در این پروژه، پیامدهای ورود نانوپلاستیک‌ها به اکوسیستم دریایی و غذاهای دریایی را مورد بررسی قرار دادند.

 

"باوشان ژینگ"(Baoshan Xing)، دانشمند حوزه محیط زیست "دانشگاه ماساچوست در امهرست"(UMass) گفت: آزمایش‌های ما شواهدی را در مورد انباشته شدن نانوپلاستیک در گیاهان نشان می‌دهند. ما در پژوهش خود، این روند را به طور کامل نشان داده‌ایم.

 

ژینگ و همکارانش در این پروژه، یک مدل از گیاه "رشادی گوش‌موشی"(Arabidopsis thaliana) را در خاک پرورش دادند و تاثیر نانوپلاستیک‌ها را بر رشد گیاهان بررسی کردند.

 

ژینگ ادامه داد: ذرات نانوپلاستیک که به کوچکی پروتئین یا ویروس هستند، تحت تاثیر هوازدگی تغییر می‌کنند و همین موضوع، آنها را از نانوپلاستیک‌های "پلی‌استایرن"(polystyrene) که معمولا در بررسی‌های آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می‌گیرند، متمایز می‌سازد. به همین دلیل، ما نانوپلاستیک‌های پلی‌استایرن را با بارهای مثبت یا منفی برای استفاده در آزمایش‌های خود تولید کردیم.

 

ژینگ اضافه کرد: نانوپلاستیک‌ها، زیست‌توده کلی نمونه‌های گیاهی را کاهش دادند. کاهش زیست‌توده، برای گیاه خوب نیست و ارزش غذایی آن را کاهش می‌دهد. ما در آزمایش خود دریافتیم که ذرات دارای بار مثبت می‌توانند ضرر بیشتری برای گیاه داشته باشند. دلیل این موضوع، دقیقا مشخص نیست اما ممکن است که نانوپلاستیک‌های دارای بار الکتریکی مثبت، تعامل بیشتری با آب، مواد مغذی و ریشه‌ها داشته باشند و بیان مجموعه متفاوتی از ژن‌ها را راه‌اندازی کنند.

 

یافته‌های این پژوهش، شواهد مستقیمی را فراهم می‌کنند که نشان می‌دهند نانوپلاستیک‌ها می‌توانند در گیاهان انباشته شوند اما پژوهشگران تاکید کردند که برای ارزیابی تاثیر این آلاینده‌ها بر محصولات غذایی و ایمنی آنها باید پژوهش‌های بیشتری انجام شود.

 

این پژوهش، در مجله "Nature Nanotechnology" به چاپ رسید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->