جزئیاتی جدید از مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره کسب‌وکار‌های اینترنتی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) ارائه شکایت جدید ایران از استارلینک به اتحادیه بین‌المللی مخابرات همه چیز درباره نسخه جدید بازی جنگ‌های صلیبی (۲۰۲۵) + سیستم مورد نیاز و گیم پلی واکنش ستار هاشمی به بحث‌های اخیر درباره اینترنت طبقاتی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) چرا بحث «اینترنت طبقاتی» در ایران دوباره جنجالی شد؟ + واکنش‌ها و حواشی ۴ مهارتی که کودکان را برای دنیای آینده آماده می‌‌کند بعد از جنجال‌های اخیر xAI دستورالعمل‌های این هوش مصنوعی اصلاح شد در ماه اخیر از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور حملات سایبری شده است مدیرعامل انویدیا: هوش مصنوعی نحوه انجام ۱۰۰ درصد کار‌ها را تغییر می‌دهد «همراهان» (Companions): قابلیت جدید Super Grok برای مشترکین صحبت‌های جدید سخنگوی دولت درباره ارائه اینترنت آزادتر به خبرنگاران و احتمال رفع فیلتر تلگرام (۲۴ تیر ۱۴۰۴) Sun Day: اپ جدید جک دورسی برای ثبت ویتامین D دریافتی فرد اضافه‌شدن ویژگی‌های جدید به برنامه‌های آفیس ویندوز ۱۰ از سال ۲۰۲۶ متوقف می‌شود ویدئو | وزارت ارتباطات درباره اختلال مسیریاب‌ها: متوجه سختی وارد شده به مردم هستیم! چرا باید برای رسیدن به بهترین پاسخ از چندین هوش مصنوعی استفاده کرد؟ گوگل می‌خواهد ChromeOS و اندروید را با هم ادغام کند ویوو ایکس فولد ۵، سبک‌ترین گوشی تاشدنی کتابی دنیا، معرفی شد + مشخصات اپل آیفون ۱۷ را چه زمانی معرفی می‌کند؟ ماجرای اختلال در دامنه‌های ir چه بود؟ (۲۳ تیر ۱۴۰۴) غم و اندوه فصل تابستان یک حقیقت واقعی است! محققان ایمپلنت هوشمندی ساخته‌اند که به‌طور خودکار در بدن بیماران دیابتی دارو آزاد می‌کند
سرخط خبرها

جذب پلاستیک از ریشه گیاهان

  • کد خبر: ۳۱۶۴۵
  • ۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۸
جذب پلاستیک از ریشه گیاهان
پژوهشگران آمریکایی و چینی در بررسی جدید خود دریافتند که گیاهان می‌توانند ذرات پلاستیک را با ریشه‌های خود جذب کنند و همین موضوع ارزش غذایی آنها را کاهش می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از دیلی‌میل، گیاهان می‌توانند ذرات کوچک پلاستیک را با ریشه‌های خود جذب کنند. این موضوع هم از رشد آنها پیشگیری می‌کند و هم ارزش غذایی آنها را کاهش می‌دهد.

 

یافته‌های جدید پژوهشگران آمریکایی و چینی، شواهدی را ارائه می‌کند که نشان می‌دهد نانوذرات پلاستیک می‌توانند در گیاهان انباشته شوند.

 

استفاده گسترده از محصولات پلاستیکی و قابلیت دوام این ماده در محیط زیست، به آلودگی قابل توجهی منجر شده است. پژوهشگران در این پروژه، پیامدهای ورود نانوپلاستیک‌ها به اکوسیستم دریایی و غذاهای دریایی را مورد بررسی قرار دادند.

 

"باوشان ژینگ"(Baoshan Xing)، دانشمند حوزه محیط زیست "دانشگاه ماساچوست در امهرست"(UMass) گفت: آزمایش‌های ما شواهدی را در مورد انباشته شدن نانوپلاستیک در گیاهان نشان می‌دهند. ما در پژوهش خود، این روند را به طور کامل نشان داده‌ایم.

 

ژینگ و همکارانش در این پروژه، یک مدل از گیاه "رشادی گوش‌موشی"(Arabidopsis thaliana) را در خاک پرورش دادند و تاثیر نانوپلاستیک‌ها را بر رشد گیاهان بررسی کردند.

 

ژینگ ادامه داد: ذرات نانوپلاستیک که به کوچکی پروتئین یا ویروس هستند، تحت تاثیر هوازدگی تغییر می‌کنند و همین موضوع، آنها را از نانوپلاستیک‌های "پلی‌استایرن"(polystyrene) که معمولا در بررسی‌های آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می‌گیرند، متمایز می‌سازد. به همین دلیل، ما نانوپلاستیک‌های پلی‌استایرن را با بارهای مثبت یا منفی برای استفاده در آزمایش‌های خود تولید کردیم.

 

ژینگ اضافه کرد: نانوپلاستیک‌ها، زیست‌توده کلی نمونه‌های گیاهی را کاهش دادند. کاهش زیست‌توده، برای گیاه خوب نیست و ارزش غذایی آن را کاهش می‌دهد. ما در آزمایش خود دریافتیم که ذرات دارای بار مثبت می‌توانند ضرر بیشتری برای گیاه داشته باشند. دلیل این موضوع، دقیقا مشخص نیست اما ممکن است که نانوپلاستیک‌های دارای بار الکتریکی مثبت، تعامل بیشتری با آب، مواد مغذی و ریشه‌ها داشته باشند و بیان مجموعه متفاوتی از ژن‌ها را راه‌اندازی کنند.

 

یافته‌های این پژوهش، شواهد مستقیمی را فراهم می‌کنند که نشان می‌دهند نانوپلاستیک‌ها می‌توانند در گیاهان انباشته شوند اما پژوهشگران تاکید کردند که برای ارزیابی تاثیر این آلاینده‌ها بر محصولات غذایی و ایمنی آنها باید پژوهش‌های بیشتری انجام شود.

 

این پژوهش، در مجله "Nature Nanotechnology" به چاپ رسید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->