به گزارش شهرآرانیوز، این گیاه سرسخت نیز در شرایطی ممکن است به مشکلاتی دچار شود که با تشخیص سریع و درمان به موقع بهبود مییابد. یکی از مشکلاتی که ممکن است زاموفیلیا به طور معمول به آن دچار شود، زرد شدن برگ است. در این مقاله با ما همراه شوید تا با علل و روش درمان زرد شدن برگ زاموفیلیا آشنا شوید.
زاموفیلیا از جمله گیاهان خانگی نسبتاً مقاوم است و همین امر آن را به گزینهای محبوب برای افرادی تبدیل میکند که وقت زیادی برای اختصاص دادن به مراقبت از گیاه ندارند. بسیاری از مردم به اشتباه فکر میکنند که مقاوم بودن زاموفیلیا به این معناست که میتواند در برابر گرمای زیاد و آفتاب زیاد مقاومت کند. واقعیت این است که این گیاه قادر به مقاومت در برابر شرایط بسیار خشک است، اما در برابر دمای بالا تحمل کمتری دارد.
از آنجا که زاموفیلیا میتواند با بی توجهی مقابله کند، وقتی برگها شروع به زرد شدن میکنند، غافلگیر کننده است. درواقع زرد شدن برگ زاموفیلیا فریادی برای کمک است و نشانه این است که نیاز به کمی توجه دارد، اما علت چیست و چه کاری میتوانید برای آن انجام دهید؟
رایجترین دلیل زرد شدن برگ در گیاهان به خصوص در زاموفیلیا، آبیاری زیاد است که منجر به پوسیدگی ریشه میشود. با این حال، زرد شدن برگها میتواند نشانهای از خشک بودن بیش از حد گیاه نیز باشد و به ندرت میتواند دلایلی، چون بالا بودن دما، نور نامناسب یا مسائل مربوط به کوددهی نیز داشته باشد.
اگر برگهای گیاه شما زرد شده است بهتر است در ابتدا همه شرایط را بررسی کنید و پس از پیدا کردن مشکل با راههای گفته شده در این مقاله آن را درمان کنید. در ادامه با دلایل عمده زرد شده برگ زاموفیلیا آشنا میشوید:
آبیاری بیش از حد
از آنجا که زاموفیلیا به خشکی مقاوم است، نسبت به آبیاری زیاد واکنش نامطلوبی دارد. این عمدتا به دلیل رشد قارچ و پوسیدگی ریشه است که وقتی سیستم ریشه گیاه برای مدت طولانی در معرض محیط مرطوب قرار میگیرد، رخ میدهد.
آبیاری بیش از حد یا مناسب نبودن زهکش گلدان و خاک، خاک را غرقاب میکند و منجر به پوسیدگی ریشه میشود، که در نتیجه تأمین مداوم آب و مواد مغذی برگ و گیاه را متوقف میکند. هنگامی که پوسیدگی ریشه اتفاق میافتد، سیستم ریشه نمیتواندبه خوبی عمل کند. این امر منجر به زردی برگها به دلیل کمبود آب و نرسیدن تغذیه به مناطق ضروری گیاه میشود و در مواقعی سبب ریزش برگهای زرد میشود.
اگر پوسیدگی ریشه در اثر آبیاری بیش از حد، علت برگهای زرد برگ باشد، چه باید کرد:
اولین کاری که باید انجام دهید بررسی خاک است. آیا خاک خیلی مرطوب است؟ اگر چنین بود، باید گیاه را از گلدان خارج کنید تا بتوانید ریشههای آن را از نزدیک ببینید. ریشهها باید تا انتها کاملاً سفید و سفت باشند. اگر چنین نباشد و مناطق قهوهای پوسیده را مشاهده کنید، یعنی مشکل پوسیدگی ریشه دارید. با استفاده از هرس کردن، ریشههای پوسیده را جدا کنید.
پس از هرس کردن زاموفیلیا را در گلدانی با سوراخهای زهکش کافی و خاک سبک بکارید. خاک آلوده را دور بریزید و از خاک تازه استفاده کنید. برای جلوگیری از به وجود آمدن مجدد این مشکل، باید قبل از آبیاری اجازه دهید خاک کاملاً خشک شود.
خشکی کشیدن بیش از حد گیاه (آبیاری کم)
زاموفیلیا به آب زیادی احتیاج ندارد، بنابراین میتوان به راحتی آبیاری آن را فراموش کرد. کمبود شدید آب منجر به تغییر رنگ برگ، خرد شدن و ریزش آن خواهد شد. ابتدا خاک را چک کنید و اگر خاک گیاه شما بسیار خشک باشد، مشکل از خشکی کشیدن گیاه است و میتوانید با آبیاری مناسب آن را به حالت قبل برگردانید.
اگر زرد شدن برگ به دلیل خشکی کشیدن گیاه باشد، چه باید کرد:
آبیاری گیاه را به آرامی شروع کنید، اما خاک را خیس نکنید. هنگامی که یک گیاه از کمبود آب رنج میبرد، وسوسه انگیز است که آن را غرقاب کنید، اما در این صورت ممکن است ریشهها آسیب ببینند، پس عجله نکنید.
تا جایی آب دهید که مطمئن شوید آب اضافی از زیر گلدانی خارج شود.
با توجه به اینکه آبیاری بیش از حد و خشکی دادن به گیاه دلیل اصلی زرد شدن برگهاست، بنابراین نیاز است که مقدار مناسب آبیاری زاموفیلیا را با یکدیگر بررسی کنیم. مقدار آبیاری گیاهان به عوامل زیادی از جمله دما، رطوبت، نور خورشید و تهویه محیط در حال رشد، اندازه گلدان و نوع گیاه بستگی دارد.
بیشتر باغبانان با تجربه میگویند که آبیاری این گیاه در تابستان هفتهای یکبار و در زمستان هر دو یا سه هفته یکبار مناسب است. با این حال، بهتر است قبل از آبیاری، حتما خاک را بررسی کنید.
به طور کلی زاموفیلیا میتواند طیف وسیعی از شرایط نوری را تحمل کند. زاموفیلیا نور متوسط و کم را به خوبی تحمل میکند و برای گوشههای بدون نور خانه یک گزینه مناسب است. با این حال، آنها تحمل کمتری در برابر نور مستقیم خورشید دارند.
اگر گیاه شما بیش از ۴ ساعت در معرض تابش مستقیم آفتاب در روز قرار بگیرد، روشنایی زیاد دلیل زرد شدن برگها است. همچنین نور بیش از حد، گیاه را دچار آفتاب سوختگی میکند و لکههای قهوهای یا نوک قهوهای روی برگها پدیدار میشود.
اگر زرد شدن برگ به دلیل نور زیاد باشد، چه باید کرد؟
در صورتی که زرد شدن برگها از نور زیاد باشد بهتر است گیاه خود را به محلی منتقل کنید که نور آن روشن، اما غیر مستقیم باشد.
زاموفیلیا به کوددهی زیادی نیاز ندارد، اما در مواردی ممکن است کمبود مواد مغذی خاک و یا ازدیاد کوددهی سبب زرد شدن برگها شود.
این گیاه را فقط باید ماهانه و با کود محلول در آب تغذیه کنید. برای جلوگیری از خطر سوختن گیاه از مواد مغذی، آن را با نصف مقدار گفته شده در بسته بندی تغذیه کنید.
اگر زرد شدن برگ به دلیل مناسب نبودن کوددهی باشد، چه باید کرد؟
اگر گیاه خود را بیش از یک یا دو بار در سال تغذیه کرده اید، بعید است کمبود مواد مغذی دلیل زرد شدن برگها باشد. اما اگر کمتر از یکبار گیاه خود را تغذیه کرده اید بهتر است به آن کود آهن و یا کود کامل بدهید. همچنین اگر از کود محلول بسیار قوی استفاده کرده اید، گلدان را با آب فراوان آبیاری کنید تا مواد مغذی اضافی از بین برود. روش دیگر، میتوانید گیاه خود را در یک خاک جدید بکارید.