ایلان ماسک کارمند ایرانی شرکت تسلا را اخراج کرد + علت هک بیش از صد سایت فعال رژیم صهیونیستی توسط گروه هکری ابابیل+تصاویر هدست اپل ویژن پرو در اتاق کولونوسکوپی به پزشکان در تشخیص سرطان کمک می‌کند سامسونگ از ارزان‌ترین ایرباد خود با نام Galaxy Buds Core رونمایی کرد + مشخصات آیا اینستاگرام رفع فیلتر شده است؟ (۴ تیر ۱۴۰۴) اختلال گسترده در مکان‌یاب اپلیکیشن‌‌های کاربران | آیا GPS در ایران قطع شده است؟ آیا قرار است تلگرام رفع فیلتر شود؟ (۴ تیر ۱۴۰۴) اینترنت بین‌الملل در تمام اپراتور‌ها وصل شد (۴ تیر ۱۴۰۴) شهرداری مشهد در «محور مالی و اقتصادی» نخستین لیگ خلاقیت کلان‌شهر‌ها رتبه دوم را کسب کرد اطلاعیه جدید نوبیتکس | همه چیز را به حالت عادی برمی گردانیم حملات سایبری ایران در کمین آمریکا و اسرائیل استفاده از واتساپ روی تمام دستگاه‌های مجلس نمایندگان آمریکا ممنوع شد زمان رفع محدودیت‌های اینترنت بین‌الملل بعد از آتش‌بس میان ایران و رژیم صهیونیستی ویدئو انفجار ورودی زندان اوین، غیرواقعی و ساختۀ هوش مصنوعی است! + عکس دارایی‌های رمزارزی صرافی‌ها به کیف‌پول‌های سرد منتقل شد | امکان برداشت رمزارز وجود ندارد مکالمه نامحدود و رایگان تلفن ثابت تا پایان تیرماه ۱۴۰۴ تفاوت راکتور هسته‌ای و مرکز غنی‌سازی اورانیوم چیست؟ | بمباران کدام‌یک خطرناک‌تر است؟ همه‌چیز درباره بمب‌افکن B‑2، مشخصات آن و مأموریت‌هایش + عکس و جدول فعال استرالیایی حمایت گوگل از صهیونیست‌ها را افشا کرد آیا پلتفرم «رمزینکس» هک شده است؟ توضیحات جدید مدیرعامل «نوبیتکس» درباره حمله هکری اخیر (۳۱ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

جذب پلاستیک از ریشه گیاهان

  • کد خبر: ۳۱۶۴۵
  • ۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۸
جذب پلاستیک از ریشه گیاهان
پژوهشگران آمریکایی و چینی در بررسی جدید خود دریافتند که گیاهان می‌توانند ذرات پلاستیک را با ریشه‌های خود جذب کنند و همین موضوع ارزش غذایی آنها را کاهش می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از دیلی‌میل، گیاهان می‌توانند ذرات کوچک پلاستیک را با ریشه‌های خود جذب کنند. این موضوع هم از رشد آنها پیشگیری می‌کند و هم ارزش غذایی آنها را کاهش می‌دهد.

 

یافته‌های جدید پژوهشگران آمریکایی و چینی، شواهدی را ارائه می‌کند که نشان می‌دهد نانوذرات پلاستیک می‌توانند در گیاهان انباشته شوند.

 

استفاده گسترده از محصولات پلاستیکی و قابلیت دوام این ماده در محیط زیست، به آلودگی قابل توجهی منجر شده است. پژوهشگران در این پروژه، پیامدهای ورود نانوپلاستیک‌ها به اکوسیستم دریایی و غذاهای دریایی را مورد بررسی قرار دادند.

 

"باوشان ژینگ"(Baoshan Xing)، دانشمند حوزه محیط زیست "دانشگاه ماساچوست در امهرست"(UMass) گفت: آزمایش‌های ما شواهدی را در مورد انباشته شدن نانوپلاستیک در گیاهان نشان می‌دهند. ما در پژوهش خود، این روند را به طور کامل نشان داده‌ایم.

 

ژینگ و همکارانش در این پروژه، یک مدل از گیاه "رشادی گوش‌موشی"(Arabidopsis thaliana) را در خاک پرورش دادند و تاثیر نانوپلاستیک‌ها را بر رشد گیاهان بررسی کردند.

 

ژینگ ادامه داد: ذرات نانوپلاستیک که به کوچکی پروتئین یا ویروس هستند، تحت تاثیر هوازدگی تغییر می‌کنند و همین موضوع، آنها را از نانوپلاستیک‌های "پلی‌استایرن"(polystyrene) که معمولا در بررسی‌های آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می‌گیرند، متمایز می‌سازد. به همین دلیل، ما نانوپلاستیک‌های پلی‌استایرن را با بارهای مثبت یا منفی برای استفاده در آزمایش‌های خود تولید کردیم.

 

ژینگ اضافه کرد: نانوپلاستیک‌ها، زیست‌توده کلی نمونه‌های گیاهی را کاهش دادند. کاهش زیست‌توده، برای گیاه خوب نیست و ارزش غذایی آن را کاهش می‌دهد. ما در آزمایش خود دریافتیم که ذرات دارای بار مثبت می‌توانند ضرر بیشتری برای گیاه داشته باشند. دلیل این موضوع، دقیقا مشخص نیست اما ممکن است که نانوپلاستیک‌های دارای بار الکتریکی مثبت، تعامل بیشتری با آب، مواد مغذی و ریشه‌ها داشته باشند و بیان مجموعه متفاوتی از ژن‌ها را راه‌اندازی کنند.

 

یافته‌های این پژوهش، شواهد مستقیمی را فراهم می‌کنند که نشان می‌دهند نانوپلاستیک‌ها می‌توانند در گیاهان انباشته شوند اما پژوهشگران تاکید کردند که برای ارزیابی تاثیر این آلاینده‌ها بر محصولات غذایی و ایمنی آنها باید پژوهش‌های بیشتری انجام شود.

 

این پژوهش، در مجله "Nature Nanotechnology" به چاپ رسید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->