آغاز پرواز هفتگی «هما» از مشهد به مقصد نجف از سه‌شنبه (۳۰ بهمن ۱۴۰۳) سوانح رانندگی در محور‌های خراسان رضوی ۲ کشته و ۱۲ مصدوم برجای گذاشت (۲۷ بهمن ۱۴۰۳) مسافران بندرعباس - مشهد با گزارش نقص فنی اتوبوس از تصادف جلوگیری کردند چالش‌های اجرای طرح «حراج سفر»؛ از کمبود بلیت تا افزایش سفر‌های جاده‌ای تشییع پیکر امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران در خراسان جنوبی دادستان تهران: افراد مظنون در پرونده قتل دانشجوی دانشگاه تهران دستگیر شدند (۲۷ بهمن ۱۴۰۳) سهم ۶۱ درصدی زنان در دانشگاه‌های کشور رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری کشور: آمار مهاجرت پرستاران همچنان روندی صعودی دارد | آخرین اخبار از پرداخت حقوق افزایش‌یافته پرستاران عیدی ۳ میلیون تومانی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی توهین‌آمیز است؛ مبلغ آن را افزایش دهید جرم‌گیری دندان را لق نمی‌کند ۸۵۰ نوزاد نارس، در ۹ماهه نخست ۱۴۰۳، از خدمات بانک شیر مشهد بهره‌مند شدند سیگاری‌ها به درمان بیماری‌های لثه کمتر پاسخ می‌دهند دندان‌های شیری به اندازه دندان دائمی دارای اهمیت هستند در صورت فوت زن، چه کسانی از وی ارث می‌برند؟ جزئیات شرایط ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس شبانه‌روزی ثبت بیش از ۱۰۰۰ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور، از ابتدای امسال تاکنون (۲۷ بهمن ۱۴۰۳) مسمومیت ۳۸ دانش‌آموز دختر در شاهین‌دژ به دلیل نشت گاز مونوکسیدکربن صدور حکم قصاص عاملان جنایت در شهر بیرم لارستان داوطلبان آزمون‌های سراسری مراقب کانال‌های جعلی سازمان سنجش باشند زمان توزیع کارت آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ اعلام شد لزوم ورود جدی وزارتخانه برای تکمیل و تجهیز بیمارستان ابن‌سینای مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۷ بهمن ۱۴۰۳) | بارش باران تا سه‌شنبه ادامه دارد سرقت با خودرو سرقتی آغاز تست‌های اولیه تراموا چرخ لاستیکی در تهران بررسی ابعاد حادثه قتل دانشجوی دانشگاه تهران، توسط وزیر علوم جزئیات جدید از جنایت در تفرجگاه برفی بولوار نماز مشهد برگزاری بزرگ‌ترین رویداد علمی روان‌شناسی شرق کشور در مشهد استخدام پرستاران به امسال نرسید پرجمعیت‌ترین خانواده یوز ایرانی در پارک ملی توران + ویدئو جزئیات آخرین تصمیمات برای ایجاد تغییرات احتمالی در برگزاری کنکور
سرخط خبرها

ثبت بیش از ۱۰۰۰ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور، از ابتدای امسال تاکنون (۲۷ بهمن ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۱۶۵۱۴
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۰
ثبت بیش از ۱۰۰۰ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور، از ابتدای امسال تاکنون (۲۷ بهمن ۱۴۰۳)
مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: از ابتدای امسال تاکنون، هزار و ۱۰۹ مورد تب دنگی تشخیص داده شده که ۹۰۵ مورد آن در داخل کشور رخ داده است و انتقال محلی محسوب می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، اکنون پشه آئدس اجیپتی در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک)، بوشهر (عسلویه و کنگان) و آئدس آلبوپیکتوس در استان گیلان گسترش دارد.

از هفته سوم تیر امسال تاکنون در شهرستان‌های رامسر، تنکابن، عباس آباد، محمودآباد و نور استان مازندران و شهرستان بیله سوار استان اردبیل، شهرستان‌های خدافرین، هوراند و کلیبر استان آذربایجان شرقی پشه آئدس آلبوپیکتوس گزارش شده است.

تب دنگی در ۱۴۱ کشور منطقه آفریقا، آمریکا و مدیترانه شرقی، آسیای جنوب شرقی و غرب اقیانوسیه شناسایی شده است.

از سال ۱۳۹۵ تا پایان سال ۱۴۰۲ تعداد موارد مثبت قطعی بیماری دانگ ۷۴ مورد و بیماری چیکونگونیا ۵۴ مورد در کشور گزارش شده که همه موارد «وارده از خارج از کشور» بوده و تا این تاریخ هیچ موردی از بیماری زیکا در کشور گزارش نشده است.

از هر ۴ نفر مبتلا به بیماری تب دنگی، ۳ نفر بدون علامت یا با علائم بسیار خفیف هستند. این علائم شامل تب بالا که معمولا ناگهانی آغاز می‌شود، درد‌های استخوانی، سردرد شدید، بدن درد، درد مفاصل و عضلات، درد پشت چشم، بی اشتهایی و تهوع و استفراغ است. برخی بیماران ممکن است علائم دیگری مانند اسهال، قرمزی پوست و تورم غدد لنفاوی را تجربه کنند.

مدت زمان بیماری در افراد مختلف، متفاوت است و می‌تواند از ۴ تا ۱۴ روز طول بکشد، اما این بیماری به طور متوسط هفت روز ماندگار است. در روز اول بیماری، بیماران باید مراقب باشند که مورد گزش پشه‌ها قرار نگیرند، چون ویروس دانگ در هفته اول بیماری در بدن بیماران وجود دارد و این ویروس می‌تواند از بدن بیماران به پشه‌های غیرآلوده منتقل شود و این پشه‌های آلوده شده، بعد از گذشت یک تا ۲ هفته می‌توانند بیماری را به سایر افراد نیز منتقل کنند.

وقتی تب بیمار شروع به کاهش می‌کند در تعداد کمی از بیماران ممکن است علائم هشدار مانند استفراغ‌های مکرر، درد شدید شکم، خونریزی از مخاط شامل بینی، لثه و دهان، بی حالی و ضعف شدید، دشواری در تنفس و کم آبی بدن مانند کاهش شدید حجم ادرار، خشکی دهان، سرگیجه و افت شدید فشارخون ظاهر شود. اگر یک بیمار این علائم را داشت باید بلافاصله به پزشک مراجعه و سابقه سفر خود در دو هفته اخیر و دارو‌های مصرفی خود را به پزشک، اطلاع رسانی کند.

بسیاری از بیماران با خود مراقبتی در منزل و استراحت و درمان‌های ساده خانگی بهبود می‌یابند. این توصیه‌ها شامل استراحت کافی، مصرف مایعات فراوان و پرهیز از مصرف نوشابه، چای، قهوه و سایر نوشیدنی‌های کافئین دار و انرژی زا، مصرف میوه و سبزیجات و استفاده از استامینوفن برای کاهش درد و تب است.

پرهیز از مصرف دارو‌هایی مانند ایبوپروفن (ادویل و ژلوفن)، آسپرین، نوافن، دیکلوفناک، ناپروکسن و مفنامیک اسید باید مورد توجه جدی قرار گیرد چراکه در این بیماری ممکن است باعث خونریزی شود و، اما نکته‌ای که نباید فراموش کرد این است که تب دانگ از انسان به انسان منتقل نمی‌شود و جداسازی بیمار از سایر افراد خانواده، ضرورت ندارد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->