واژگونی اتوبوس در جاده پارس‌آباد - مشگین‌شهر با ۱۹ مصدوم (۳ اسفند ۱۴۰۳) واتیکان: وضعیت جسمانی پاپ رو به بهبودی است برگزاری نشست مشورتی وزیر علوم و اعضای کمیسیون آموزش مجلس با روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی خراسان رضوی تصادف مرگبار در محور تربت‌حیدریه ۵ فوتی و ۳ مصدوم برجای گذاشت (۳ اسفند ۱۴۰۳) جلسه ستاد مدیریت بحران با حضور وزیر کشور در پی هشدار هواشناسی| نیرو‌های امدادی و عملیاتی در آماده‌باش+ فیلم (۳ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۳ اسفند ۱۴۰۳) | رگبار باران در برخی نقاط استان هشدار پلیس به رانندگان؛ بارش برف و باران در ۱۸ محور مواصلاتی (۳ اسفند ۱۴۰۳) دمای هوا در برخی استان‌ها تا ۱۰ درجه کاهش می‌یابد (۳ اسفند ۱۴۰۳) تقدیر استاندار از «امیرعلی بیجمیرانی» نیروی حفاظت فیزیکی بیمارستان۲۲بهمن نیشابور+ویدئو واژگونی اتوبوس در محور اسلام‌آباد غرب به کرمانشاه ۴۰ مصدوم بر جای گذاشت (۲ اسفند ۱۴۰۳) تحویل ۸۰۰ واحد مسکونی به مددجویان کمیته امداد خراسان رضوی تا پایان سال (۲ اسفند ۱۴۰۳) وزیر علوم خبر داد: راه‌اندازی گشت‌های انتظامی در اطراف دانشگاه‌ها | نقاط ناایمن دانشگاه‌ها با مدیریت هوشمند ایمن‌سازی شود + فیلم وام‌های ضروری و ازدواج فرزندان به بازنشستگان پرداخت شد تامین پایدار آب شرب ۷۳۰۰ روستای کشور رد شایعه ورود طوفان برف به کشور در اوایل اسفند ۱۴۰۳ | اصطلاح «طوفان برف» غیر علمی است صدور هشدار سطح نارنجی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۲ اسفند ۱۴۰۳) وزیر علوم: تلفن همراه و لپ‌تاپ همه دانشجویان بیمه می‌شود | توضیحات جدید وزیر علوم درباره پرونده قتل دانشجوی دانشگاه تهران + فیلم رئیس کانون وکلای خراسان: مهم‌ترین انگیزه برای حفظ استقلال کانون وکلا، دفاع بدون لکنت از موکلین است رئیس اتحادیه اسکودا: نهاد وکالت و رسانه هم‌سو با یکدیگر حرکت می‌کنند پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد تحت وب از ابتدای سال ۱۴۰۴ ۵ تأثیر روحی‌روانی دورریختن وسایل اضافی خانه اعلام وضعیت اضطراری به دلیل شیوع دنگی در ایالت سائوپائولو برزیل راهکارهایی برای توجه مردان به فعالیت‌های بدنی | ورزش، راهی به سمت سلامت انگیزه سرقت، عامل اصلی قتل دانشجو دانشگاه تهران اعلام شد توضیحات سرپرست دادسرای جنایی تهران در بازسازی صحنه قتل دانشجوی دانشگاه تهران نشست صمیمانه دانش‌بنیان‌های استان خراسان با وزیر علوم | چشم‌انداز صادرات یک میلیارد دلاری از پارک علم و فناوری خراسان دولت باید به قانون زایمان طبیعی جامه عمل بپوشاند این خطای بهداشتی موجب وزوز گوش می‌شود همکاری‌های ایران و ژاپن در حفاظت از تالاب‌ها | پروژه جدید در راه است مصرف این سبزی‌ها می‌تواند از سفیدشدن مو‌ها جلوگیری کند ۲ هزار و ۵۷۳ سگ و گربه صاحب‌دار در تربت‌حیدریه علیه هاری واکسینه شدند
سرخط خبرها

علت ممنوعیت اهدای خون اتباع چیست؟

  • کد خبر: ۳۱۶۷۰۵
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۰
علت ممنوعیت اهدای خون اتباع چیست؟
معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون به تشریح دلایل ممنوعیت اهدای خون توسط اتباع مقیم کشور پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، عبادالله سالک مقدم در خصوص علت ممنوعیت اهدای خون توسط اتباع مقیم کشور گفت: اتباع خارجی نمی‌توانند خون اهدا کنند، اما کسانی که کارت آمایش به آنها داده شده، اکنون به نوعی تبعه ایران شده‌اند و گویا ایرانی محسوب می‌شوند. به طور مثال ممکن است کسی والدین افغانی داشته باشد، اما از آنجا که خود متولد اینجا است، با او مدارا می‌شود و به نوعی ایرانی به حساب می‌آید و می‌تواند خون بدهد. اما اتباعی که نه تنها از افغانستان بلکه از هر کشور دیگری به ایران می‌آید و کارت نداشته باشد، برای آنها اهدای خون امکان‌پذیر نیست.

وی در توضیح علت این موضوع بیان کرد: مشکل، مسئله اپیدمیولوژی بیماری‌ها است نه ژنتیک. مناطقی مانند افغانستان یا مالاریا خیز هستند و یا ممکن است بیماری‌های خاصی آن‌جا شیوع داشته باشد که در سیستم ایران هنوز این بیماری‌ها شناخته شده نیست یا وجود ندارد.

او ادامه داد: قانون و استاندارد جهانی این است از افرادی که تبعه کشور نیستند، خون دریافت نکنند. این علاوه بر افغانستان، در مورد عراق و پاکستان هم صدق می‌کند. از آمریکا هم نمی‌توانند خون بدهند، با اینکه شرایط بهداشتی در آمریکا خیلی خوب است، اما به‌خاطر بیماری‌هایی که در آن منطقه وجود دارد به‌خاطر امنیت خون و فرآورده‌های خونی تولیدی کشور نمی‌توانند خون بدهند. اما کسی که کارت دارد اقامت او آن‌قدر طولانی شده که از همان کشور به حساب می‌آید و این به‌خاطر ژنتیک او نیست.

سالک مقدم در ادامه به مراکز متعدد طب سنتی پرداخت و خاطرنشان کرد: از مراکز طب سنتی ایرانی فقط موارد آکادمیک و دانشگاهی مورد تأیید است. خوشبختانه در طب سنتی آکادمیک گفته می‌شود که اقدامات درمانی باید evidence based یعنی بر پایه شواهد علمی باشد؛ به هر صحبت و موردی که اعلام می‌شود نمی‌توان اکتفا کرد و باید حتماً بتوان یک منشاء علمی در آن یافت.

وی افزود: خوشبختانه طب ایرانی طب غنی و بسیار اثربخش است، اما ما زمانی می‌توانیم اینها را عملیاتی و اجرایی کنیم که با شرایط فعلی، بر روی آنها کار‌های تحقیقاتی و علمی انجام بدهیم به‌طوری که منجر به چاپ مقاله شود و به‌نوعی بر شواهد مبتنی گردد. تا بتوانیم قاطعانه از مواردی نام ببریم که مثلاً هزار سال پیش ایرانی‌ها به جایگاه تشخیص و درمان درست آنها رسیده بودند و اکنون طب نوین و شواهد علمی نیز آنها را تأیید می‌کند و این باعث افتخار ما است.

سالک مقدم تأکید کرد: باید به مراکزی مراجعه کرد که متخصصان دانشگاهی طب سنتی بتوانند اقدامات درمانی مربوط به طب سنتی کلاسیک و دانشگاهی را انجام بدهند. ما در خود وزارتخانه مدیرکل طب سنتی ایرانی داریم و تمام مراکز مجاز در خود وزارتخانه هستند. کافی است مراکز طب سنتی دانشگاه شهید بهشتی یا دانشگاه تهران را در اینترنت جست‌و‌جو کنید.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->