رئیس جمهور: حل مشکلات محیط زیست نیازمند یک برنامه جامع است وزیر آموزش و پرورش: هیچ دانش آموزی حتی بدون کارت ورود، از امتحان محروم نمی‌شود ساعت فعالیت مدارس تغییر کرد؛ ۶ صبح تا ۱۳ (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اگه از پیشم بری واکنش سازمان نظام پزشکی به «فروش مدرک پزشکی در اینستاگرام» یادی از پرویز شهریاری، چهره ماندگار ریاضی | شهریار اعداد سندی بر اصالت تاریخی نام خلیج فارس | نام «دریای پارس» در نسخه کهن قرآن مُتَرجَم نکاتی در مورد آب آشامیدنی فلورایددار خطر آتش‌سوزی زاگرس در فصل گرما! صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تولد ۳ رأس گوزن زرد در پارک ملی کرخه، از ابتدای سال تاکنون (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار درباره خطرات جبران‌ناپذیر مصرف داروی «زولپیدم» هشدار دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره افزایش ۳برابری موارد مثبت کووید ۱۹ رفع مشکلات حجاج در فرودگاه‌های کشور (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) در شهرستان طرقبه‌شاندیز، روزانه ۱۵۰ تن زباله تولید می‌شود فرستاده ترامپ با نتانیاهو دیدار کرد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵۰ درصد بازنشستگی‌های ۱۴۰۳، پیش از موعد بود | باید محدودیت سنی برای بازنشستگی سخت و زیان‌آور لحاظ شود جزئیات پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و صدور احکام جدید (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) نماینده مجلس: برای بهبود کیفیت مدارس باید موانع را از مسیر خیرین برداریم سرنوشت ۸ مفقودی انفجار بندر شهید رجایی نامشخص است سطح درگیری تاغزار‌های خراسان رضوی با آفت ملخ کوهاندار به ۱۰۰ هزار هکتار رسید خانه‌های امن بهزیستی برای زنان، چرخه خشونت خانگی را ۴۰ درصد کاهش داده است راهکارهای دولت برای حل مشکل کمبود معلم | چه استان‌هایی بیشترین کسری نیروی آموزش را دارند؟ دستگیری ۴ شکارچی در پارک ملی تندوره خراسان رضوی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر: غرب به مسئله مبارزه با موادمخدر نگاه سیاسی دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیری استان به ۴۵ درجه خواهد رسید آمار جان‌باختگان تصادفات در سال ۱۴۰۳ کاهش یافت دفتر نتانیاهو ادعا کرد: آزادی «عیدن الکساندر» به لطف سیاست تهاجمی اسرائیل در غزه امکان‌پذیر شد ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چه‌زمانی آغاز می‌شود؟ گلایه والدین از تداخل ساعت کاری ادارات و مهدکودک‌ها | تکلیف کودکستان‌ها با مصوبه جدید دولت چیست؟
سرخط خبرها

علت ممنوعیت اهدای خون اتباع چیست؟

  • کد خبر: ۳۱۶۷۰۵
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۰
علت ممنوعیت اهدای خون اتباع چیست؟
معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون به تشریح دلایل ممنوعیت اهدای خون توسط اتباع مقیم کشور پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، عبادالله سالک مقدم در خصوص علت ممنوعیت اهدای خون توسط اتباع مقیم کشور گفت: اتباع خارجی نمی‌توانند خون اهدا کنند، اما کسانی که کارت آمایش به آنها داده شده، اکنون به نوعی تبعه ایران شده‌اند و گویا ایرانی محسوب می‌شوند. به طور مثال ممکن است کسی والدین افغانی داشته باشد، اما از آنجا که خود متولد اینجا است، با او مدارا می‌شود و به نوعی ایرانی به حساب می‌آید و می‌تواند خون بدهد. اما اتباعی که نه تنها از افغانستان بلکه از هر کشور دیگری به ایران می‌آید و کارت نداشته باشد، برای آنها اهدای خون امکان‌پذیر نیست.

وی در توضیح علت این موضوع بیان کرد: مشکل، مسئله اپیدمیولوژی بیماری‌ها است نه ژنتیک. مناطقی مانند افغانستان یا مالاریا خیز هستند و یا ممکن است بیماری‌های خاصی آن‌جا شیوع داشته باشد که در سیستم ایران هنوز این بیماری‌ها شناخته شده نیست یا وجود ندارد.

او ادامه داد: قانون و استاندارد جهانی این است از افرادی که تبعه کشور نیستند، خون دریافت نکنند. این علاوه بر افغانستان، در مورد عراق و پاکستان هم صدق می‌کند. از آمریکا هم نمی‌توانند خون بدهند، با اینکه شرایط بهداشتی در آمریکا خیلی خوب است، اما به‌خاطر بیماری‌هایی که در آن منطقه وجود دارد به‌خاطر امنیت خون و فرآورده‌های خونی تولیدی کشور نمی‌توانند خون بدهند. اما کسی که کارت دارد اقامت او آن‌قدر طولانی شده که از همان کشور به حساب می‌آید و این به‌خاطر ژنتیک او نیست.

سالک مقدم در ادامه به مراکز متعدد طب سنتی پرداخت و خاطرنشان کرد: از مراکز طب سنتی ایرانی فقط موارد آکادمیک و دانشگاهی مورد تأیید است. خوشبختانه در طب سنتی آکادمیک گفته می‌شود که اقدامات درمانی باید evidence based یعنی بر پایه شواهد علمی باشد؛ به هر صحبت و موردی که اعلام می‌شود نمی‌توان اکتفا کرد و باید حتماً بتوان یک منشاء علمی در آن یافت.

وی افزود: خوشبختانه طب ایرانی طب غنی و بسیار اثربخش است، اما ما زمانی می‌توانیم اینها را عملیاتی و اجرایی کنیم که با شرایط فعلی، بر روی آنها کار‌های تحقیقاتی و علمی انجام بدهیم به‌طوری که منجر به چاپ مقاله شود و به‌نوعی بر شواهد مبتنی گردد. تا بتوانیم قاطعانه از مواردی نام ببریم که مثلاً هزار سال پیش ایرانی‌ها به جایگاه تشخیص و درمان درست آنها رسیده بودند و اکنون طب نوین و شواهد علمی نیز آنها را تأیید می‌کند و این باعث افتخار ما است.

سالک مقدم تأکید کرد: باید به مراکزی مراجعه کرد که متخصصان دانشگاهی طب سنتی بتوانند اقدامات درمانی مربوط به طب سنتی کلاسیک و دانشگاهی را انجام بدهند. ما در خود وزارتخانه مدیرکل طب سنتی ایرانی داریم و تمام مراکز مجاز در خود وزارتخانه هستند. کافی است مراکز طب سنتی دانشگاه شهید بهشتی یا دانشگاه تهران را در اینترنت جست‌و‌جو کنید.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->