راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

سپر دفاعی وزارت بهداشت در برابر حمله‌های هکری تقویت شد

  • کد خبر: ۳۱۶۸۷۶
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۶
سپر دفاعی وزارت بهداشت در برابر حمله‌های هکری تقویت شد
رئیس مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت از شناسایی ۴۰ هزار مخاطره امنیتی طی یک ماه در حوزه سلامت خبر داد و گفت: هدف اصلی این حملات سرقت اطلاعات بیماران، داده‌های مالی، اطلاعات پشتیبانی و سایر حوزه‌های اداری بود.

به گزارش شهرآرانیوز، سید رضا مظهری در حاشیه مراسم رونمایی از مرکز جامع امنیت فناوری اطلاعات وزارت بهداشت (SOC) با اشاره به اهمیت امنیت اطلاعات در حوزه سلامت اظهار داشت: اطلاعات سلامت، به‌دلیل حساسیت بالا، همواره مورد توجه هکر‌ها و تهدیدات سایبری قرار دارد. این اطلاعات می‌توانند هدف حملاتی با انگیزه سرقت، تخریب و تغییر داده‌ها قرار گیرند.

به گفته رئیس مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، در حال حاضر، وزارت بهداشت دارای ۱۳۲ سامانه نرم‌افزاری در سطح ملی است که با راه‌اندازی این سامانه، نظارت و پایش لحظه‌ای آنها امکان‌پذیر خواهد شد.

وی اضافه کرد: قرار است در فاز بعدی، سامانه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز به سیستم SOC متصل شود.

مظهری تاکید دارد که سامانه SOC قادر است تمامی تهدیدات احتمالی را در لحظه شناسایی کرده و بلافاصله تیم‌های عملیاتی را برای واکنش سریع و جلوگیری از نفوذ و آسیب‌پذیری وارد عمل کند.

قابلیت‌های سامانه SOC

رئیس مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با بیان اینکه سامانه SOC از دو بخش اصلی تشکیل شده است، گفت: بخش مانیتورینگ، به صورت ۲۴ ساعته وضعیت امنیتی سامانه‌های حوزه سلامت را رصد کرده و هرگونه رفتار غیرعادی را شناسایی می‌کند.

وی افزود: در بخش عملیات، پس از دریافت هشدار‌های امنیتی، تیم‌های متخصص وارد عمل شده و در صورت نیاز، اقداماتی مانند مسدودسازی دسترسی، اعمال محدودیت‌های موقت و سایر تدابیر امنیتی را اجرا می‌کنند تا از وقوع تخریب یا نفوذ جلوگیری شود.

حجم تهدیدات و اهمیت اقدامات امنیتی

دکتر مظهری با اشاره به آمار تهدیدات امنیتی در حوزه سلامت، ضمن تاکید بر اینکه تهدیدات سایبری در حوزه سلامت بسیار بالا است، گفت: در یک ماه گذشته بیش از ۴۰ هزار مخاطره امنیتی شناسایی شده است.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت

وی افزود:در بسیاری از سازمان‌ها، راهکار‌های امنیتی مبتنی بر اعمال محدودیت‌های گسترده برای کاربران است که می‌تواند عملکرد سامانه‌ها را ضعیف کند. اما سامانه SOC به‌گونه‌ای طراحی شده که ضمن تأمین امنیت، کمترین محدودیت را برای کاربران ایجاد کند.

چالش‌های مالی و محدودیت‌های اعتباری

رئیس مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در ادامه به چالش‌های مالی این حوزه اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت در حوزه اعتبارات فناوری اطلاعات، برخلاف بسیاری از سازمان‌های دیگر، با محدودیت‌های جدی مواجه است.

او معتقد است که با وجود پیشرفت‌های حوزه سلامت در سال‌های اخیر، از جمله نسخه الکترونیک و پرونده سلامت، اعتبارات تخصیص‌یافته به این حوزه متناسب با مأموریت‌های تعریف شده نیست.

دکتر مظهری یادآور شد: پیگیری‌های متعدد و ارائه مستندات به سازمان برنامه‌وبودجه و مجلس شورای اسلامی، حمایت‌های مالی متناسب با نیاز‌های این بخش تأمین نشده است.

وی تأکید کرد که این سامانه با حداقل هزینه ممکن طراحی و پیاده‌سازی شده و وزارت بهداشت با وجود کمبود منابع، همچنان در تلاش است تا زیرساخت‌های فناوری اطلاعات خود را توسعه دهد و امنیت اطلاعات سلامت کشور را حفظ کند.

سامانه SOC (مرکز جامع امنیت فناوری اطلاعات وزارت بهداشت) که روز یکشنبه با هدف پایش و نظارت بر امنیت سامانه‌های حوزه سلامت رونمایی شد، به‌عنوان یک بستر نرم‌افزاری پیشرفته عمل می‌کند، وظیفه رصد، تحلیل و مقابله با تهدیدات امنیتی در زیرساخت‌های فناوری اطلاعات وزارت بهداشت را بر عهده دارد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->