۹ مصدوم بر اثر تصادف پراید و پژو در جاده میامی-مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) درخواست تشکل‌های میراث فرهنگی ایران از سازمان یونسکو پس از حملات اسرائیل به بناهای تاریخی پروژه تأمین مسکن فرهنگیان همچنان ادامه دارد بیانیه تشکل‌های عالی کارگری و بازنشستگی کشور درباره تقدیر از نیرو‌های مسلح و گرامیداشت مقام شهدا چگونه بدون رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهیم؟ حذف مدارس سنگی، گام اصلی در مسیر تحقق عدالت آموزشی جزئیات محدودیت ترافیکی مسیر‌های منتهی به مراسم تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد، فردا (۶ تیر ۱۴۰۴) تمدید مهلت سنجش سلامت کلاس اولی‌ها در خراسان جنوبی بازگشت سرویس‌دهی مترو تهران به روال عادی از روز شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) خدمات درمانی رایگان برای مجروحین حملات رژیم صهیونیستی ویتیلیگو فقط یک بیماری پوستی نیست چرا شنا در کاهش استرس موثر است؟ جزئیات جدید درمورد نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها (۵ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش تدریجی دما از فردا حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان، از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد جابه‌جا خواهند شد + فیلم شهادت ۱۲ عضو خانواده دانشمند ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی + عکس مراسم تدفین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شنبه برگزار می‌شود لزوم جلوگیری از فروش دخانیات در مراکز غیرمجاز | قاچاق سیگار‌های الکترونیک به کشور دستورالعمل جامع بهداشت محیط در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد تشکیل ۱۴ کمیته تخصصی برای شرایط بحرانی به دستور وزیر آموزش‌وپرورش ذخایر شش‌ماهه دارو و شیرخشک تأمین شده است بیانیه مسئولان آموزش عالی کشور در پاسداشت شهدای حمله رژیم صهیونیستی وزیر آموزش‌وپرورش: نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی با جدیت دنبال شود مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش‌ و‌ پرورش ۱۴۰۴ تمدید شد تعداد شهدای دانش‌آموز در پی حملات رژیم صهیونیستی اعلام شد پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد از سرگرفته شد | فضای آسمان نیمه شرقی کشور بازگشایی شد (۴ تیر ۱۴۰۴) کولیوند: هنوز تفحص پیکر شهدا ادامه دارد افزایش تقاضا برای عقد در تاریخ‌های رُند انفجار یک منزل مسکونی در بولوار هدایت مشهد با ۷ فوتی و مصدوم | یک کودک و یک زن جان باختند (۴ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سپر دفاعی وزارت بهداشت در برابر حمله‌های هکری تقویت شد

  • کد خبر: ۳۱۶۸۷۶
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۶
سپر دفاعی وزارت بهداشت در برابر حمله‌های هکری تقویت شد
رئیس مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت از شناسایی ۴۰ هزار مخاطره امنیتی طی یک ماه در حوزه سلامت خبر داد و گفت: هدف اصلی این حملات سرقت اطلاعات بیماران، داده‌های مالی، اطلاعات پشتیبانی و سایر حوزه‌های اداری بود.

به گزارش شهرآرانیوز، سید رضا مظهری در حاشیه مراسم رونمایی از مرکز جامع امنیت فناوری اطلاعات وزارت بهداشت (SOC) با اشاره به اهمیت امنیت اطلاعات در حوزه سلامت اظهار داشت: اطلاعات سلامت، به‌دلیل حساسیت بالا، همواره مورد توجه هکر‌ها و تهدیدات سایبری قرار دارد. این اطلاعات می‌توانند هدف حملاتی با انگیزه سرقت، تخریب و تغییر داده‌ها قرار گیرند.

به گفته رئیس مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، در حال حاضر، وزارت بهداشت دارای ۱۳۲ سامانه نرم‌افزاری در سطح ملی است که با راه‌اندازی این سامانه، نظارت و پایش لحظه‌ای آنها امکان‌پذیر خواهد شد.

وی اضافه کرد: قرار است در فاز بعدی، سامانه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز به سیستم SOC متصل شود.

مظهری تاکید دارد که سامانه SOC قادر است تمامی تهدیدات احتمالی را در لحظه شناسایی کرده و بلافاصله تیم‌های عملیاتی را برای واکنش سریع و جلوگیری از نفوذ و آسیب‌پذیری وارد عمل کند.

قابلیت‌های سامانه SOC

رئیس مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با بیان اینکه سامانه SOC از دو بخش اصلی تشکیل شده است، گفت: بخش مانیتورینگ، به صورت ۲۴ ساعته وضعیت امنیتی سامانه‌های حوزه سلامت را رصد کرده و هرگونه رفتار غیرعادی را شناسایی می‌کند.

وی افزود: در بخش عملیات، پس از دریافت هشدار‌های امنیتی، تیم‌های متخصص وارد عمل شده و در صورت نیاز، اقداماتی مانند مسدودسازی دسترسی، اعمال محدودیت‌های موقت و سایر تدابیر امنیتی را اجرا می‌کنند تا از وقوع تخریب یا نفوذ جلوگیری شود.

حجم تهدیدات و اهمیت اقدامات امنیتی

دکتر مظهری با اشاره به آمار تهدیدات امنیتی در حوزه سلامت، ضمن تاکید بر اینکه تهدیدات سایبری در حوزه سلامت بسیار بالا است، گفت: در یک ماه گذشته بیش از ۴۰ هزار مخاطره امنیتی شناسایی شده است.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت

وی افزود:در بسیاری از سازمان‌ها، راهکار‌های امنیتی مبتنی بر اعمال محدودیت‌های گسترده برای کاربران است که می‌تواند عملکرد سامانه‌ها را ضعیف کند. اما سامانه SOC به‌گونه‌ای طراحی شده که ضمن تأمین امنیت، کمترین محدودیت را برای کاربران ایجاد کند.

چالش‌های مالی و محدودیت‌های اعتباری

رئیس مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در ادامه به چالش‌های مالی این حوزه اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت در حوزه اعتبارات فناوری اطلاعات، برخلاف بسیاری از سازمان‌های دیگر، با محدودیت‌های جدی مواجه است.

او معتقد است که با وجود پیشرفت‌های حوزه سلامت در سال‌های اخیر، از جمله نسخه الکترونیک و پرونده سلامت، اعتبارات تخصیص‌یافته به این حوزه متناسب با مأموریت‌های تعریف شده نیست.

دکتر مظهری یادآور شد: پیگیری‌های متعدد و ارائه مستندات به سازمان برنامه‌وبودجه و مجلس شورای اسلامی، حمایت‌های مالی متناسب با نیاز‌های این بخش تأمین نشده است.

وی تأکید کرد که این سامانه با حداقل هزینه ممکن طراحی و پیاده‌سازی شده و وزارت بهداشت با وجود کمبود منابع، همچنان در تلاش است تا زیرساخت‌های فناوری اطلاعات خود را توسعه دهد و امنیت اطلاعات سلامت کشور را حفظ کند.

سامانه SOC (مرکز جامع امنیت فناوری اطلاعات وزارت بهداشت) که روز یکشنبه با هدف پایش و نظارت بر امنیت سامانه‌های حوزه سلامت رونمایی شد، به‌عنوان یک بستر نرم‌افزاری پیشرفته عمل می‌کند، وظیفه رصد، تحلیل و مقابله با تهدیدات امنیتی در زیرساخت‌های فناوری اطلاعات وزارت بهداشت را بر عهده دارد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->