به گزارش شهرآرانیوز، پس از ۸ افزایش متوالی، وقت نزول دلار رسید، نزولی سنگین که در سال ۹۹ سابقه نداشت. از همان ابتدای پنجمین روز هفته، دلار میل به کاهش قیمت را از خود نشان داد و حدود ساعت ۴ بعدازظهر درمعاملات عمده با قیمت ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان معامله شد؛ این قیمت دلار ۸۰۰ تومان پایینتر از روز چهارم هفته بود که چنین میزان کاهشی را در سال ۹۹ تجربه نکرده بود. آخرینبار در تاریخ ۱۰ اسفند سال قبل، شاخص ارزی افت بیشتری را ثبت کرده بود.
به گفته برخی فعالان، ریزش قیمت دلار از اواخر روز سهشنبه شروع شد. این ریزش انتظارات کاهشی درباره بازار روز چهارشنبه را افزایش داده بود. برخی فعالان اعتقاد داشتند، معاملهگران از خریدهای قبلی خود سود گرفتند و همین سودگیری زمینهساز افت قیمتها شد. این در حالی بود که دسته دیگری باور داشتند، سیگنال افزایش عرضه ارز زمینهساز تغییر مسیر معاملات ارزی شد. در دو روز اخیر خبرگزاریها از عرضههای سنگین در بازار خبر دادند و عنوان کردند که بعضا این عرضهها، مشتری خاصی نداشته است.
ولی خبر رسمیتر دیروز از سوی بانک مرکزی منتشر شد. روابطعمومی بانک مرکزی خبر داد که صرافیهای غیربانکی میتوانند نسبت به خرید منابع ارزی از طریق بانکهای عامل اقدام کنند؛ این مساله بیانگر آن بود که بازارساز به دنبال افزایش عرضه ارز در بازار ارز است. در این میان، به نظر میرسد برخی از نوسانگیران نیز ترجیح دادند بهجای آنکه در برابر نزول قیمت دلار مقاومت کنند، در فروش همراه بازارساز شوند و از خریدهای پیشین کسب سود کنند.
نقش خالیفروشان ارزی را نیز نباید در افت روز چهارشنبه نادیده گرفت. به گفته فعالان، از انتهای روز سهشنبه که قیمت دلار تغییر جهت داد، خالی فروشان در بازار فعالتر شدند و سعی کردند با فروشهای خود سمت انتظارات بازار را تحتتاثیر بیشتری قرار دهند.
بهرغم افت شدید قیمت دلار، گفته میشد که همچنان برخی افراد عادی در ابتدای روز خریدار بازار بودند و سعی میکردند ارز مورد نیاز خود را از صرافیهای منتخب بازارساز تهیه کنند.
یکی از مخاطبان به خبر داد که تهیه ارز از این صرافیها نسبت به قبل دشوارتر شده است. او میگفت بعضا برخی افراد از شب قبل نام خود را برای خرید دلار روز بعد ثبت میکنند. یکی از افرادی که اقدام به تهیه ارز از این صرافیها کرده بود، گفت که حدود ساعت۸ صبح برای خرید ارز مراجعه کرده است و به او گفتهاند که نفر شصت و سوم است. این موضوع نشان میدهد که برای شماری از افراد خرید دلار با نرخ صرافیهای منتخب همچنان جذاب بود و احساس میکردند که با این اقدام میتوانند تا حدی از ارزش پول خود حفاظت کنند. در این میان یکی از فعالان رسمی بازار میگفت که بسیاری از صرافیهای منتخب نیز معمولا سهمیه ارز خود را تا ساعت ۱۲ ظهر فروختهاند و دیگر ارزی برای فروش ندارند.
با این حال، به نظر میرسید دیروز تقاضای چندانی از ظهر در بازار وجود نداشت و همین عامل نیز در افت قیمت اثرگذار بود. تنها عامل افزایشی که همچنان میتواند قیمت دلار را افزایشی کند، سطح قیمتی حواله درهم است.
به گفته یکی از فعالان باتجربه بازار، درهم دیروز کاهشی بود، ولی افت دلار بسیار بیشتر از نزول درهم بود. در صورت ادامه این روند، قیمت دلار در روزهای بعد میتواند به مسیر افزایشی بازگردد، ولی حداقل در روز چهارشنبه کمتر معاملهگری از بازگشت دلار به کانال ۲۰ هزار تومان سخن میگفت و بیشتر انتظارات سمت و سوی کاهشی داشت.
کاهش قیمت دلار، سکه را نیز در جهت کاهشی حرکت داد. روز چهاشنبه سکه تمام بهار آزادی ۳۲۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید. این افت در شرایطی صورت گرفت که طلای جهانی میل به سوی رکوردهای افزایشی تازهای کرده بود. با این حال، بهنظر میرسد آنچه برای معاملهگران بازار سکه از اهمیت بیشتری برخوردار بود، کاهش قیمت دلار بود.
منبع: تجارت نیوز