به گزارش شهرآرانیوز، محسن پورعلی افزود: یکی از وظایف دامپزشکی انجام واکسیناسیون علیه بیماریهای مشترک بین انسان و دام است و ایمن سازی این حیوانات علیه هاری ضروری است.
وی ادامه داد: علاوه بر این محل تجمع و پناهگاه سگهای ولگرد نیز ضدعفونی و گندزدایی شد و حتی برای سمپاشی، سم به شهرداری تربت حیدریه تحویل داده شد.
معاون دامپزشکی شهرستان تربتحیدریه با بیان این که اکنون در این شهرستان چیزی به نام معدومسازی سگهای ولگرد یا سگهای بلاصاحب نداریم گفت: حتی چند بار اعلام شده در عقیمسازی سگهای بلاصاحب حاضر به همکاری هستیم.
پورعلی افزود: از زمان ایجاد نقاهتگاه سگهای بیصاحب توسط شهرداری نیز غذای آنها را از محل ضایعات بهداشتی کشتارگاه تامین کردهایم، اما تاکنون ۲ بار گروههایی اقدام به تخریب دیوار آن کردهاند و لذا بر جمعیت سگهای ولگرد در سطح شهر اضافه شده است.
معاون دامپزشکی شهرستان تربتحیدریه جمعیت دام سبک شهرستان را حدود ۲۸۴ هزار و جمعیت دام سنگین شهرستان را حدود ۱۲ هزار راس اعلام کرد.
پورعلی به واکسیناسیون دام سبک و سنگین علیه بیماری تب مالت اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال ۴۴ هزار و ۸۴۰ راس دام سبک واکسینه شده که این رقم معادل ۱۱۲ درصد تعهد دامپزشکی شهرستان بوده است.
وی افزود: همچنین پنج هزار و ۸۹۴ راس گاو بالغ واکسینه شد که این رقم نیز معادل ۱۰۲ درصد تعهد دامپزشکی تربت حیدریه است.
معاون دامپزشکی شهرستان تربتحیدریه گفت: ۲ هزار و ۳۰ راس گوساله نیز که معادل صدرصد تعهد ماست، در مقابل بیماری تب مالت واکسینه شدند.
پورعلی در عین حال از استفاده غیربهداشتی شیر در برخی مناطق روستایی شهرستان انتقاد کرد و افزود: برخی اقدام به خوردن آغوز (نخستین شیر بعد زایمان) میکنند و به طور کلی شیر را بدون جوشاندن استفاده میکنند و به همین خاطر در این مناطق میزان ابتلا به تب مالت بیشتر از سایر نقاط شهرستان است.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.
منبع: ایرنا