ویدیو | سقوط هواپیمای ارتش کره‌جنوبی یک قلب در هزار خانه تپید | روایت ایثار خانواده‌های مرگ مغزی در مشهد+ فیلم سالانه بیش از ۵۰ هزار نفر در کشور جان خود را بر اثر مصرف محصولات دخانی از دست می‌دهند وجود ۷ هزار و ۳۰۰ متخصص اطفال در کشور | خطر کمبود متخصص در ۱۰ سال آتی شیوع ۱۵ درصدی آسم و آلرژی در بین اطفال | خطر حیوانات خانگی برای کودک پژمان فر: به دنبال توسعه مراکز درمانی برای پیوند عضو در کشور هستیم ضرورت نوسازی سالانه ۵۰۰ هزار خودروی فرسوده در کشور در سال ۱۴۰۴ اعتبارات هزینه‌ای سازمان حفاظت محیط زیست ۵۰ درصد افزایش یافته است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۸ خرداد ۱۴۰۴) | مشهد از فردا گرم می‌شود شینا انصاری: وضعیت معیشت و رفاه کارکنان محیط زیست بهبود می‌یابد یک زن زندانی ایرانی از عراق به کشور منتقل شد نتیجه جلسه پرونده محیط‌بان کرمانی به زودی اعلام خواهد شد پیش‌بینی هواشناسی کشور (۸ خرداد ۱۴۰۴) | آخر هفته طوفانی در ۷ استان برخورد مرگبار یک خودرو با خرس قهوه‌ای در سوادکوه وزیر آموزش و پرورش: وضعیت نیروهای حق‌التدریس فرهنگیان از استخدامی‌ها بهتر است آیا خوردن شیرینی و دسر باعث هضم غذا و گوارش بهتر می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو آمریکا: جوهر خالکوبی خطرناک است منیزیم چه فوایدی برای سلامت دارد؟ دستیاران پزشکی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار می‌گیرند برچسب‌گذاری دیجیتال راهکار نوین برای شفافیت اطلاعات مواد غذایی وقتی مغز با بدن قهر می‌کند؛ نبرد ۱۲۰ هزار ایرانی با‌ بیماری ام‌اس | پوشش بیمه‌ای دارو‌ها ۱۰۰ درصد نیست همسر شهید رئیسی: خانواده‌ها در باتلاق فانتزی گرفتار شده‌اند | مبحث خانواده و معنویت به یک مطالبه جدی در مجامع بین‌المللی بدل شود تیراندازی به سمت مردم در تویسرکان یک کشته و ۷ مصدوم برجای گذاشت + فیلم(۷ خرداد ۱۴۰۴) محل تولد تعیین کننده عمر است «برخورد نامناسب» ۸۰ درصد شکایات حوزه سلامت را شامل می‌شود راز جنایت مسلحانه در سیاهی شب فاش شد | کمین مشترک پلیس مشهد و ایوانکی برای شکار قاتل فراری انتخاب همسر براساس ویژگی های مزاجی | وقتی ازدواج به مزاجتان خوش‌ می‌آید زلزله ۳.۳ ریشتری قدمگاه خراسان رضوی را لرزاند (۷ خرداد ۱۴۰۴) تشرف بیش از ۷۵ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی تاکنون (۷ خرداد ۱۴۰۴) چرا نوجوانان درگیر مصرف دخانیات می‌شوند؟ | چند راهکار برای حفظ دانش‌آموزان از اعتیاد
سرخط خبرها

تب مالت همچنان قربانی می‌گیرد؛ بیش از ۲۰ هزار مبتلا در سال

  • کد خبر: ۳۳۵۲۰۲
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۳
تب مالت همچنان قربانی می‌گیرد؛ بیش از ۲۰ هزار مبتلا در سال
استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، از وضعیت نگران کننده تب مالت در کشور خبر داد و خواستار اقدام فوری نهاد‌های مسئول برای پیشگیری، فرهنگ‌سازی و کنترل مؤثر آن شد.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا باهنر گفت: بیماری تب مالت از جمله بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است، در کشور ما همچنان یکی از چالش‌های جدی حوزه سلامت عمومی و دامپزشکی محسوب می‌شود. هرچند این بیماری در بسیاری از کشور‌ها کنترل یا حتی ریشه‌کن شده، اما ایران همچنان با آمار نگران‌کننده‌ای از ابتلاء مواجه است؛ به‌ویژه در مناطق روستایی و دام‌پرور نیز بیشتر است.

وی افزود: بر اساس آمار‌های رسمی، سالانه بیش از ۲۰ هزار نفر در کشور به این بیماری مبتلا می‌شوند؛ عددی که بسیاری از کارشناسان حوزه سلامت معتقدند آمار واقعی به‌مراتب بیشتر از آن است. این بیماری نه تنها باعث مشکلات جدی برای مبتلایان از جمله تب، درد مفاصل، اختلالات قلبی و مشکلات مزمن می‌شود، بلکه بار سنگینی را بر دوش سیستم بهداشت و درمان می‌گذارد.

گروه‌های پرخطر و راه‌های انتقال

به گفته باهنر؛ این بیماری به طور عمده از دو طریق انتقال می‌یابد؛ نخست افرادی که به‌صورت شغلی با دام‌ها در تماس هستند مانند دامداران، دامپزشکان و کارگران کشتارگاه‌ها. دوم، مردم عادی که فرآورده‌های لبنی سنتی و غیربهداشتی مانند شیر خام، پنیر محلی، خامه و بستنی سنتی مصرف می‌کنند و تماس مستقیم با دام آلوده، جنین سقط‌شده دام و عدم رعایت اصول بهداشتی در دامداری‌ها از مهم‌ترین عوامل انتقال این بیماری محسوب می‌شود.

واکسیناسیون دام و فرهنگ‌سازی مصرف ایمن

وی ادامه داد: برای پیشگیری مؤثر، باید پوشش واکسیناسیون دام‌ها به‌ویژه در مورد گوسفند، بز، گاو و گوساله‌ها به طرز قابل‌توجهی افزایش یابد. در کنار آن، ارتقا بهداشت در دامداری‌ها و نظارت مستمر بر تولید، عرضه و توزیع فرآورده‌های لبنی از اهمیت بالایی برخوردار است.

باهنر خاطرنشان کرد: همچنین، فرهنگ‌سازی در خصوص مضرات مصرف لبنیات سنتی بدون جوشاندن یا فرآیند بهداشتی ضروری است و برخلاف باور عمومی، شیر و فرآورده‌های لبنی پاستوریزه کارخانه‌ای تحت نظارت دقیق دامپزشکی و وزارت بهداشت قرار دارند و از نظر سلامت، گزینه‌ای بسیار ایمن‌تر برای مصرف هستند.

لزوم ورود جدی رسانه‌ها و نهاد‌های سیاست‌گذار

وی ادامه داد: با توجه به پیامد‌های اقتصادی و بهداشتی تب مالت، بسیاری از کارشناسان خواستار ورود رسانه‌ها به این موضوع و برگزاری میزگرد‌های تخصصی با حضور نمایندگان وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی، اساتید دانشگاه و فعالان حوزه سلامت هستند و شفاف‌سازی، آموزش عمومی و مطالبه گری از نهاد‌های مسئول، می‌تواند به کاهش چشمگیر ابتلاء و خسارت ناشی از این بیماری کمک کند.

باهنر در پایان گفت: تب مالت تنها یک بیماری عفونی نیست؛ بلکه نمادی از چالش‌های بهداشتی، فرهنگی و اقتصادی کشور است که مقابله با آن، نیازمند عزمی ملی و هم‌افزایی همه‌جانبه دستگاه‌ها و مردم خواهد بود.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->