بازخوانی آثار هنری با صیانت از گنجینه رضوی | گفت‌و‌گو با نویسنده و کارگردان مشهدی برنامه تلویزیونی «نقش نفس» طرح «زیارت دلنشین» و خادمی متفاوت برای زائران خاص وزیر فرهنگ: دبیرخانه دائمی نمایشگاه قرآن راه‌اندازی می‌شود ۴۵۴ مراسم عقد در میلاد امام رضا(ع) در حرم مطهر رضوی به ثبت رسید مراسم سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت آیت‌الله بهجت(ره) برگزار می‌شود یازدهمین کنگره ادبیات پایداری و مقاومت برگزار می‌شود لزوم تسریع فرایند تبدیل پایان‌نامه‌ها به کتب علمی جهت پاسخ به نیاز فکری جوامع اعلام زمان‌بندی مرحله نهایی بیست‌و‌نهمین دوره جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت روایتی متفاوت از زندگی سردار شهید سید مهدی موسوی | محافظی که برای یک رئیس جمهور مردمی خلق شد+ فیلم دلایل انتقال موزه قرآن به کاخ سعدآباد دست‌نوشته رهبر معظم انقلاب بر تصویر سردار شهید ناظری کتاب «توحید اجتماعی» رونمایی شد | خوانش جدیدی از توحید با تکیه بر اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب حضور مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با ۲۰۰ عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب تهران قدردانی مدیر حوزه‌های علمیه از رهبر معظم انقلاب اسلامی به جهت صدور پیام راهبردی و تاریخی نگاه ژرف و راهبردی رهبری به نقش تمدن‌ساز حوزه علمیه قم | تأکید بر پاسخگویی فقه معاصر به نیاز‌های نوظهور تغییر ساعات بازدید از موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در فصل گرما زائران ایرانی از امشب وارد مکه می‌شوند (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) منادی معارف رضوی باشیم امامت امام رضا (ع)، پایان شک و شبهه‌ها دیپلماسی فرهنگی با محوریت فرهنگ رضوی | مشهد، مرکز تمدن‌سازی جهان اسلام می‌شود
سرخط خبرها

بیمار در چه صورتی می‌تواند روزه نگیرد؟ | فتوای آیت الله خامنه‌ای درباره روزه بیماران

  • کد خبر: ۳۱۷۹۴۷
  • ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۱
بیمار در چه صورتی می‌تواند روزه نگیرد؟ | فتوای آیت الله خامنه‌ای درباره روزه بیماران
در آستانه ماه مبارک رمضان یکی از احکام روزه‌داری درباره بیماران و روزه‌گرفتن و روزه نگرفتن آنها است، در این خصوص آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب به استفتائی پاسخ دادند.

به گزارش شهرآرانیوز، کسی که بیماری مانند ناراحتی قلبی، مشکلات تنفسی و یا کلیوی دارد؛ آیا واجب است که روزه بگیرد؟ این سؤال را یکی از شهروندان از دفتر رهبر معظم انقلاب مطرح کرده است.

آیت‌الله خامنه‌ای این سؤال را این‌گونه پاسخ دادند: اگر روزه برای او ضرر داشته باشد، روزه گرفتن واجب نیست و اگر همین شرائط تا ماه رمضان بعدی ادامه پیدا کند، قضای روزه نیز واجب نیست، فقط به ازای هر روز یک مد طعام (۷۵۰ گرم گندم یا برنج و مانند آن) به فقیر به عنوان فدیه بپردازد.

آیت‌الله خامنه‌ای پیش از این هم درباره پزشکی که فرد را از روزه گرفتن منع می‌کند، می‌فرماید که باید پزشک به مسائل شرعی متعهد باشد. ایشان پیش از این استفتائی در این خصوص را به شرح زیر پاسخ داده بودند.

 گاهی اوقات پزشکان نسبت به مسائل شرعی متعهد نیستند و با یک بیماری کوچک، فرد را از روزه گرفتن روزه منع می‌کنند، حال وظیفه بیمار به گفته این پزشکان و بیماری خود و روزه چه وظیفه‌ای دارد؟

پاسخ این است که اگر پزشک متهد نباشد و نمی‌شود به او اطمینان کرد و اینکه مبادا ترس ضرری به بیمار وارد شود حرف او قابل اعتبار نیست و الا فرد نباید روزه بگیرد.

رهبر معظم انقلاب اعتماد به پزشک را مهم می‌دانند و در این خصوص می‌فرمایند: «چنانچه فرد از آنچه که پزشک می‌گوید یقین دارد و می‌داند که روزه برایش مضر است یا از آنچه پزشک گفته از نظر عقلانی خوف و ترس از ضرر حاصل می‌شود، روزه هم بر او واجب نیست و جایز هم نیست.»

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->