ترامپ پس از دیدار با همتای چینی: فوق‌العاده بود عضو کمیسیون اجتماعی: حذف سه دهک یارانه‌بگیر با عواقب جدی رو به رو خواهد شد وزیر بهداشت در مشهد: تأخیر در تخصیص منابع، مانع اجرای کامل برنامه‌های بیمه سلامت است نماینده مجلس: تفویض اختیارات به استانداران باید در چارچوب مشخصی انجام گیرد پژما‌ن‌فر: پوشش بیمه‌ای در کشور یکسان نیست یک نماینده مجلس: حذف شرکت‌های واسطه، راه‌حل عادلانه در تبدیل وضعیت کارکنان دولت است نقض مکرر آتش‌بس در غزه و سکوت مجامع بین المللی بیانیه گام دوم انقلاب نقشه راه بسیج دانش‌آموزی است یورش نظامیان رژیم صهیونیستی به شمال کرانه باختری معاون استاندار خراسان رضوی: توسعه روابط با استان‌های متناظر در ترکیه پیگیری می‌شود ولایتی: اجلاس خاخام‌های صهیونیست در باکو لغو شد هند موفق به تمدید معافیت تحریمی بندر چابهار از سوی آمریکا شد استاندار خراسان رضوی: مدیریت بهینه منابع در انتخابات پیش رو ضروری است سازمان ملل حملات جدید اسرائیل را به‌شدت محکوم کرد آملی لاریجانی: نتیجه حل مشکلات معیشتی باید سرسفره مردم دیده شود تاکید وزیر کشور بر توسعه روابط با افغانستان ماجرای بازگرداندن بانک آینده به علی انصاری از زبان نماینده مشهد پزشکیان: به دنبال راه‌حل‌های جامع برای مقابله با کم‌آبی هستیم فاز جدید عملیات مقاومت در کرانه باختری | مختصات دقیق مراکز فرماندهی و کنترل در عملیات جدید سرایا القدس ایران، تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه کوبا را محکوم کرد قالیباف: در جریان جنگ ۱۲روزه شدیدترین ضربات نظامی و روانی به اسرائیل وارد شد وزارت امور خارجه، تداوم حملات رژیم صهیونیستی به غزه را شدیدا محکوم کرد حملات مجدد رژیم صهیونیستی به غزه | آتش‌بس مجدد اسرائیل، فقط هفت ساعت دوام آورد (۷ آبان ۱۴۰۴) استقبال فرماندار مشهد از وزیر امور داخلی کشور ترکمنستان ادامه یورش نظامیان صهیونیست به قنیطره سوریه (۷ آبان ۱۴۰۴) تعطیلی دولت ترامپ، ۱۴ میلیارد دلار خسارت به اقتصاد آمریکا می‌زند عراقچی: موشک‌های ما بزرگ‌ترین عامل بازدارندگی و اقتدار ما بودند
سرخط خبرها

رقابت آمریکا و روسیه برای فروش جنگنده‌های نسل جدید بالا گرفت

  • کد خبر: ۳۱۸۲۲۷
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۵
رقابت آمریکا و روسیه برای فروش جنگنده‌های نسل جدید بالا گرفت
علاقه برخی از کشور‌ها برای مدرن سازی نیروی هوایی خود منجر به نبرد تجاری در صنعت تسلیحاتی بین روسیه و ایالات متحده شده و این نبرد برای جلوگیری از جاسوسی صنعتی در مورد هواپیما‌های جنگنده رادارگریز نسل پنجم خود یعنی سوخو-۵۷ و اف-۳۵ در قضیه فروش به الجزایر، صورت جالب تری به خود گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که هند به عنوان یکی از زمین‌های نبرد بین روسیه و آمریکا برای فروش جنگنده‌های خود محسوب می‌شود، اما یکی از پرمخاطب‌ترین موارد این نبرد‌ها در چند وقت گذشته مربوط به الجزایر بوده است. اگرچه خرید ۱۴ جنگنده سوخو ۵۷ توسط نیروی هوایی الجزایر تأیید نشده است، اما ناظران می‌گویند که الجزایر می‌خواهد محتاطانه عمل کند تا منحصراً خود را با فناوری تسلیحاتی روسیه مرتبط نکرده و از اتفاقی که برای ترکیه افتاد جلوگیری کند. ترکیه به خاطر خرید موشک‌های اس-۴۰۰ روسی، مورد بی‌مهری ایالات متحده برای فروش جنگنده‌های F-۳۵ به آن‌ها قرار گرفت.

در شرایطی که رقابت ژئوپلیتیکی روسیه و آمریکا یادآور رقابت‌های دوران جنگ سرد است، جنگنده‌های سوخو-۵۷ و اف-۳۵ برای اولین بار در نمایشگاه صنعت هوایی هند ۲۰۲۵ به‌عنوان پیشرفته‌ترین جنگنده‌های رادارگریز نسل پنجم جهان در مقابل یکدیگر قرار گرفتند.

واشنگتن مایل نیست متحدان روسیه مانند الجزایر اطلاعات زیادی در مورد سیستم رادارگریزی که جنگنده پیشرفته F-۳۵ دارد به دست آورد، به ویژه با توجه به اینکه الجزایر در حال دستیابی به پیشرفته‌ترین تجهیزات روسی است؛ و الجزایری‌ها نیز به نوبه خود خواهان بهبود همکاری دفاعی با ایالات متحده هستند که به نوبه خود می‌تواند روسیه را وادار به شکستن توافق برای تامین سوخو-۵۷ کند، حتی اگر این یک معامله بزرگ برای مسکو باشد.

باوجود اینکه سعید چنگریها، معاون وزیر دفاع ملی و رئیس ستاد کل ارتش الجزایر، خرید سوخو ۵۷ را در تلویزیون دولتی این کشور تأیید کرده است، با توجه به اینکه همکاری ایالات متحده همیشه در افق نگاه الجزایر است، این توافق ممکن است هر زمانی از بین برود.

چنگریها اظهار داشت که الجزایر قرارداد انحصاری با روسیه امضا کرده که بر اساس آن، ۱۴ فروند سوخو-۵۷ طی دو سال آینده دریافت خواهد کرد که دو مورد از آن‌ها در سال جاری است. این قرارداد همچنین شامل یک دوره آموزشی برای خلبانان الجزایری در روسیه می‌باشد که هم‌اکنون در حال انجام است.

اگرچه الجزایر کشوری است که تمایل به همکاری با روسیه دارد همان‌طورکه این عملیات اخیر آن‌ها برای نوسازی زرادخانه هوایی این کشور نشان داد، اما از نظر تاریخی تقریباً با هر کشوری آماده همکاری بوده است. این امر باعث شده است که کشور‌هایی مانند چین، هند، روسیه و ایالات متحده این کشور را به عنوان شریک استراتژیک خود در نظر بگیرند.

صبری بوکادوم، سفیر الجزایر در آمریکا، در تلاش برای جلوگیری از واگذاری تمامی همکاری‌های نظامی خود به روسیه گفت که اولویت‌های کشورش در سال ۲۰۲۵ شامل بهبود همکاری با وزارت دفاع ایالات متحده و افزایش سرمایه‌گذاری ایالات متحده در الجزایر می‌شود و گفت‌و‌گو‌های متعددی با دولت جدید در واشنگتن درمورد همکاری‌های فعلی و آتی انجام شده است.

بوکادوم بر قصد الجزایر برای ایجاد مشارکت‌های نظامی برای گسترش و تنوع‌بخشیدن به ارتش و قابلیت‌های تسلیحاتی خود در چارچوب همکاری که از گزینه‌های دیگر نیز اجتناب نمی‌کند، تأکید کرد.

این سخنان این پیام را پنهان می‌کند که اگر الجزایر با روسیه همکاری کند، احتمال توافقات برای F-۳۵ لغو می‌شود، همان‌طورکه برای ترکیه اتفاق افتاد و آمریکا فروش F-۳۵ را وتو کرد. اکنون الجزایر نمی‌خواهد به همین سرنوشت دچار شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->