رژیم صهیونیستی متهم اصلی حملات پهپادی در عراق دولت جولانی اعلام آتش‌بس کرد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) صدور کیفرخواست برای مصطفی کواکبیان بابت اظهارات غیرمستند درباره هم‌خوابگی کاترین شکدم با افراد مهم مملکت عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: تزریق منابع مالی علاج بازار بورس نیست عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: در اخراج اتباع افغانستانی، نمی‌توانیم هم‌زبانی و مناسبات فرهنگی‌مان را فراموش کنیم نماینده مجلس: فعال‌سازی مکانیسم ماشه وضعیت را برای اروپایی‌ها بدتر می‌کند استاندار خراسان رضوی: اصلاح آیین‌نامه‌های اجرایی با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار استان است واکنش محسن رضایی به تحولات سوریه | اعراب، بیدار شوید! ضرورت تعیین تکلیف لایحه سازمان ملی مهاجرت | برخی نمایندگان مجلس پیشنهاد بررسی لایحه در قالب اصل ۸۵ قانون اساسی را مطرح کرده‌اند شورای نگهبان میان‌دار اسلامیت و قانون‌گرایی وسایل نقلیه فرسوده یکی از دلایل اصلی ناترازی بنزین در کشور است پارلمان روسیه: فعالیت واتساپ در فضای دیجیتال روسیه نقض امنیت ملی است سئول، توکیو و واشنگتن بر حفظ قدرت بازدارندگی برابر کره‌شمالی هم‌پیمان شدند لزوم همکاری دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی برای شناسایی خانه‌های خالی آزادی‌خواه: دولت باید با پرداخت سریع مطالبات، مانع ضرر گندمکاران شود فیدان بر حمایت از تمامیت ارضی سوریه تأکید کرد ترامپ دوباره مدعی شد: توانایی هسته‌ای ایران را نابود کرده‌ایم سخنگوی نیروهای مسلح یمن: فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک فراصوت هدف قرار دادیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی | پرواز‌ها در فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون به حالت تعلیق درآمده‌اند ایران در حال بررسی درخواست اروپا برای ازسرگیری مذاکرات است ادارات ۶ شهر خوزستان فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) دورکار شدند آمادگی کامل مرز خسروی برای اربعین ۱۴۰۴ سفر رئیس موساد به واشنگتن؛ اسرائیل دست به دامن آمریکا شد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: وزارت اقتصاد بر شرکت‌ها بورسی باید نظارت جدی داشته باشد دولت آلمان خواستار همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد خودکشی ۱۸ نظامی اسرائیلی از ابتدای سال ۲۰۲۵ سازمان ملل: در مذاکرات هسته‌ای ایران و کشور‌های اروپایی دخالت نمی‌کنیم
سرخط خبرها

رقابت آمریکا و روسیه برای فروش جنگنده‌های نسل جدید بالا گرفت

  • کد خبر: ۳۱۸۲۲۷
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۵
رقابت آمریکا و روسیه برای فروش جنگنده‌های نسل جدید بالا گرفت
علاقه برخی از کشور‌ها برای مدرن سازی نیروی هوایی خود منجر به نبرد تجاری در صنعت تسلیحاتی بین روسیه و ایالات متحده شده و این نبرد برای جلوگیری از جاسوسی صنعتی در مورد هواپیما‌های جنگنده رادارگریز نسل پنجم خود یعنی سوخو-۵۷ و اف-۳۵ در قضیه فروش به الجزایر، صورت جالب تری به خود گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که هند به عنوان یکی از زمین‌های نبرد بین روسیه و آمریکا برای فروش جنگنده‌های خود محسوب می‌شود، اما یکی از پرمخاطب‌ترین موارد این نبرد‌ها در چند وقت گذشته مربوط به الجزایر بوده است. اگرچه خرید ۱۴ جنگنده سوخو ۵۷ توسط نیروی هوایی الجزایر تأیید نشده است، اما ناظران می‌گویند که الجزایر می‌خواهد محتاطانه عمل کند تا منحصراً خود را با فناوری تسلیحاتی روسیه مرتبط نکرده و از اتفاقی که برای ترکیه افتاد جلوگیری کند. ترکیه به خاطر خرید موشک‌های اس-۴۰۰ روسی، مورد بی‌مهری ایالات متحده برای فروش جنگنده‌های F-۳۵ به آن‌ها قرار گرفت.

در شرایطی که رقابت ژئوپلیتیکی روسیه و آمریکا یادآور رقابت‌های دوران جنگ سرد است، جنگنده‌های سوخو-۵۷ و اف-۳۵ برای اولین بار در نمایشگاه صنعت هوایی هند ۲۰۲۵ به‌عنوان پیشرفته‌ترین جنگنده‌های رادارگریز نسل پنجم جهان در مقابل یکدیگر قرار گرفتند.

واشنگتن مایل نیست متحدان روسیه مانند الجزایر اطلاعات زیادی در مورد سیستم رادارگریزی که جنگنده پیشرفته F-۳۵ دارد به دست آورد، به ویژه با توجه به اینکه الجزایر در حال دستیابی به پیشرفته‌ترین تجهیزات روسی است؛ و الجزایری‌ها نیز به نوبه خود خواهان بهبود همکاری دفاعی با ایالات متحده هستند که به نوبه خود می‌تواند روسیه را وادار به شکستن توافق برای تامین سوخو-۵۷ کند، حتی اگر این یک معامله بزرگ برای مسکو باشد.

باوجود اینکه سعید چنگریها، معاون وزیر دفاع ملی و رئیس ستاد کل ارتش الجزایر، خرید سوخو ۵۷ را در تلویزیون دولتی این کشور تأیید کرده است، با توجه به اینکه همکاری ایالات متحده همیشه در افق نگاه الجزایر است، این توافق ممکن است هر زمانی از بین برود.

چنگریها اظهار داشت که الجزایر قرارداد انحصاری با روسیه امضا کرده که بر اساس آن، ۱۴ فروند سوخو-۵۷ طی دو سال آینده دریافت خواهد کرد که دو مورد از آن‌ها در سال جاری است. این قرارداد همچنین شامل یک دوره آموزشی برای خلبانان الجزایری در روسیه می‌باشد که هم‌اکنون در حال انجام است.

اگرچه الجزایر کشوری است که تمایل به همکاری با روسیه دارد همان‌طورکه این عملیات اخیر آن‌ها برای نوسازی زرادخانه هوایی این کشور نشان داد، اما از نظر تاریخی تقریباً با هر کشوری آماده همکاری بوده است. این امر باعث شده است که کشور‌هایی مانند چین، هند، روسیه و ایالات متحده این کشور را به عنوان شریک استراتژیک خود در نظر بگیرند.

صبری بوکادوم، سفیر الجزایر در آمریکا، در تلاش برای جلوگیری از واگذاری تمامی همکاری‌های نظامی خود به روسیه گفت که اولویت‌های کشورش در سال ۲۰۲۵ شامل بهبود همکاری با وزارت دفاع ایالات متحده و افزایش سرمایه‌گذاری ایالات متحده در الجزایر می‌شود و گفت‌و‌گو‌های متعددی با دولت جدید در واشنگتن درمورد همکاری‌های فعلی و آتی انجام شده است.

بوکادوم بر قصد الجزایر برای ایجاد مشارکت‌های نظامی برای گسترش و تنوع‌بخشیدن به ارتش و قابلیت‌های تسلیحاتی خود در چارچوب همکاری که از گزینه‌های دیگر نیز اجتناب نمی‌کند، تأکید کرد.

این سخنان این پیام را پنهان می‌کند که اگر الجزایر با روسیه همکاری کند، احتمال توافقات برای F-۳۵ لغو می‌شود، همان‌طورکه برای ترکیه اتفاق افتاد و آمریکا فروش F-۳۵ را وتو کرد. اکنون الجزایر نمی‌خواهد به همین سرنوشت دچار شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->