پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد عوارض مصرف گُل در نوجوانان؛ از بی انگیزگی تا آسیب‌های مغزی | زنگ خطری که  جدی گرفته نمی شود گلایه مردم از نبود پزشکان متخصص سلامت در برخی از درمانگاه های مشهد| درمانگاه های خالی از متخصص! آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش والدین در استفاده صحیح فرزندان از گوشی‌های همراه چیست؟ | نشانه‌های اعتیاد به اینترنت در نوجوانان + راهکار‌ها ۸۳۰ تن انواع فرآورده خام دامی غیربهداشتی در خراسان رضوی توقیف شد (۷ آبان ۱۴۰۴) هشدار درباره تخلفات مالی در بیمارستان‌ها | پورسانت‌گیری و درآمدهای صوری در مراکز درمانی باید متوقف شود مأموریت موفق اورژانس ۱۱۵ فریمان در تسهیل زایمان مادر باردار داخل آمبولانس (۷ آبان ۱۴۰۴) چطور یک آلرژی خطرناک در کودکان را کاهش دهیم؟ دارو‌های امپرازول و پنتوپرازول را خودسرانه مصرف نکنید کشف ۱۲ تن برنج ایرانی احتکارشده در یکی از شهرستان‌های خراسان رضوی (۷ آبان ۱۴۰۴) خودمراقبتی، کلید سالمندی سالم و پویاست معاون پلیس آگاهی فراجا: از اردیبهشت تاکنون، بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ حساب بانکی کلاهبرداران مسدود شده است (۷ آبان ۱۴۰۴) درخواست وزیر آموزش و پرورش از اعضای مجلس برای رفع مشکلات تبدیل وضعیت معلمان جریمه ۵۹۰ میلیارد ریالی یک شرکت تجاری در مشهد + جزئیات سارق، موبایل دزدی را به کلانتری خواجه ربیع مشهد فرستاد! معاون وزیر آموزش و پرورش هشدار داد: برخورد جدی با هرگونه هنجارشکنی در مدارس غیردولتی اجرای طرح هوشمندسازی بیمارستان‌های کشور از مشهد | اسناد کاغذی بیمه سلامت حذف می‌شود
سرخط خبرها

کیک و غذای رنگی بخوریم یا نخوریم؟

  • کد خبر: ۳۱۸۲۷۶
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۵
کیک و غذای رنگی بخوریم یا نخوریم؟
عضو هیات علمی دانشگاه و رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران می‌گوید: «رنگ‌های خوراکی دو نوع مصنوعی و طبیعی دارند که باید هر دو نوع مورد تایید سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو باشند و بر اساس برچسب گذاری قانونی بسته بندی شوند.»

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد احمدی، می‌گوید: امروزه در مواد غذایی مختلف مانند انواع کیک‌ها، شیرینی جات، غذا‌های مختلف و... هم از رنگ‌های طبیعی و هم رنگ‌های مصنوعی استفاده می‌شود و مهم این است که رنگ مصرفی خوراکی و دارای شناسه باشد و مجوز نهاد‌های گفته شده را داشته باشند. البته آن دسته از رنگ‌های خوراکی که از مجاری قانونی وارد کشور می‌شوند نیز تحت مجوز سازمان غذا و دارو قرار گرفته و مجاز هستند.

روند تولید رنگ‌های خوراکی

در کارخانجات برای تهیه رنگ‌های طبیعی ابتدا بخشی از گیاه که حاوی رنگ است خرد شده و سپس به روش‌های مختلف با حلال یا روش‌های حرارتی تحت فشار بالا رنگ استخراج، تصفیه، خشک و بسته بندی می‌شود. در برخی از موارد این رنگ‌ها از طریق دانش بیوتکنولوژی و استفاده از میکروارگانیسم‌ها تهیه می‌شوند. اما رنگ‌های مصنوعی و مشابه طبیعی خوراکی، رنگ‌های سنتزی و غیرطبیعی هستند. این رنگ‌ها به واسطه ترکیب چند ماده شیمیایی و از طریق واکنش‌های شیمیایی بدست می‌آیند که اگر دارای مجوز باشند مصرف محدود آنها منعی ندارد.

علت مصرف رنگ مصنوعی

دکتر احمدی می‌گوید: رنگ‌های مصنوعی یا مشابه طبیعی در مقایسه با انواع رنگ‌های طبیعی خوراکی در طی فرآوری، ثبات و جذابیت و تنوع بیشتر دارند. همچنین مدت زمان ماندگاری رنگ‌های سنتزی بیشتر است. اما باید بدانید رنگ‌های مصنوعی یا طبیعی بی نام و نشان و فله از مواد بی کیفیت، بدون رعایت حد مجاز ترکیبات افزودنی و در شرایط غیربهداشتی تهیه می‌شوند و می‌توانند در مصرف کننده سبب بروز واکنش‌های آلرژیک، بیماری‌های حاد و مزمن دستگاه گوارشی، عصبی، کلیوی، قلبی عروقی و اختلالات هورمونی شود و به طور ویژه در کودکان سبب اختلالات بیش فعالی گردند. در برخی از موارد اگر فرد نسبت به این رنگ‌ها آلرژی داشته باشد و در بیماران با ایمنی پایین مثل افراد مبتلا به سرطان، افراد سالمند، کودکان و خانم‌های باردار امکان حمله حاد وجود دارد. در بسیاری از موارد مصرف مداوم و بیش از حد رنگ‌ها به خصوص رنگ‌های غیرمجاز سبب بیماری‌های مزمن می‌شود.

قاعدتا باید رنگ‌های مورد استفاده در قنادی‌ها و کارخانجات تولید کننده شیرینی توسط ناظرین بهداشتی کنترل شوند و در اجرای این امر اگر کوتاهی انجام شود برخی سودجویان از این خلاء نظارتی استفاده کرده و تقلبات در زمینه رنگ‌ها اتفاق می‌افتد. به همین دلیل بهتر است تا از مجاز بودن مواد مصرفی رنگی مطمئن نشده‌ایم از کیک و شیرینی‌های قنادی رنگی استفاده نشود. دکتر احمدی می‌افزاید، در اغلب رستوران‌ها برای رنگی شدن چلو‌ها و سطح جوجه‌های کبابی از یک سری مواد رنگی به جای زعفران استفاده می‌شود که اکیدا ممنوع است و رستوران‌ها باید از زعفران مرغوب برای غذا‌ها استفاده نمایند. این رستوران‌ها به طور ادواری توسط مرکز بهداشت بازرسی می‌شوند.

رنگ‌های تقلبی قابل تشخیص نیستند

به گفته این متخصص بهداشت مواد غذایی، برخی از رنگ‌های طبیعی علاوه بر خاصیت رنگ زایی خواص ویژه‌ای از جمله آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی دارند و توصیه می‌شود به مقدار محدود با فواصل زمانی مشخص و از منابع مطمئن و بسته بندی شده و دارای بر چسب و از رنگ‌های دارای سیب سلامت در منزل استفاده شود. امکان تشخیص رنگ‌های طبیعی یا مصنوعی توسط مصرف کننده نهایی وجود ندارد و تنها این کار توسط آزمایشگاه‌های تخصصی به روش‌های آزمایشگاهی امکان پذیر است.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->