۷۰ درصد مسافران قطار مبدأ یا مقصدشان مشهد است آمار تکان‌دهنده از تلفات سوانح رانندگی تعطیلات نوروزی (۸ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو | تصاویری از زلزله وحشتناک تایلند بیمارستان‌های کشور ۱۰۰ هزار پرستار کمبود دارند زلزله ۷.۷ ریشتری میانمار را لرزاند | لرزش‌ها در تایلند و مناطق اطراف احساس شد + عکس و فیلم پذیرش بیش از ۱۵ هزار خانوار در اسکان مدارس خراسان رضوی (۸ فروردین ۱۴۰۴) جابه‌جایی ۵ میلیون نفر در بخش جاده‌ای تا ۶ فروردین ۱۴۰۴ پیش‌بینی سازمان هواشناسی از بارش باران در ۱۱ استان تا سه‌شنبه آینده (۸ فروردین ۱۴۰۴) حادثه تروریستی در ایرانشهر | تیراندازی به خودرو گشت پلیس | یک نفر شهید و دو نفر مجروح شدند + فیلم زمان واریز مرحله دوم کالابرگ الکترونیک مشخص شد + جزئیات ژاپنی‌ها با استفاده از روشی جدید دو معلول نخاعی را درمان کردند غرق شدن ۴ عضو یک خانواده مشهدی در سواحل قشم + جزئیات سقوط درخت در پارک جنگلی نور جان دو مسافر نوروزی را گرفت ارائه خدمت به بیش از ۱۷۹ هزار نفر در مراکز جامع سلامت مشهد در نوروز ۱۴۰۴ ۷۱ درصد گنجایش اقامتی مشهد تکمیل شده است (۷ فروردین ۱۴۰۴) ۱۱۶ حادثه توسط امدادگران هلال احمر خراسان رضوی امدادرسانی شد (۷ فروردین ۱۴۰۴) ۴.۸ میلیون مسافر نوروزی با ناوگان حمل‌ونقل عمومی جابه‌جا شدند (۷ فروردین ۱۴۰۴) وزیر میراث فرهنگی: ۴۵ میلیون نفر از مردم به سفر رفتند توزیع ۲۵۰ هزار سبد غذایی بین نیازمندان خراسان رضوی در قالب طرح اطعام مهدوی میزان بارش باران و برف در مشهد و سایر شهرستان‌های خراسان رضوی طی ۲۴ ساعت گذشته (۷ فروردین ۱۴۰۴) اسکان بیش از ۱۴ هزار خانوار در مدارس خراسان رضوی (۷ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از یکشنبه آینده (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) هشدار به مسافران نوروزی | کاهش دید و لغزندگی محور‌های خراسان رضوی (۷فروردین۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۷ فروردین ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش دما از امروز سقف حقوق بازنشستگان و کارمندان اعلام شد + جزئیات مترو و ۴۱۰ دستگاه اتوبوس در روز راهپیمایی قدس در مشهد رایگان شد اورژانس مشهد نسبت‌به افزایش گازگرفتگی‌ها هشدار داد | ۳۰ مسموم با گاز مونوکسیدکربن طی ۴۸ ساعت (۷ فرورودین ۱۴۰۴) چطور والدین افسرده را راضی کنیم پیش روان‌شناس بروند؟ چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ کلید کاهش سرعت پیری عضلات پیدا شد ثبت تقاضای وام تحصیلی دانشجویی تا ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ ادامه یافت + مبلغ وام
سرخط خبرها

کیک و غذای رنگی بخوریم یا نخوریم؟

  • کد خبر: ۳۱۸۲۷۶
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۵
کیک و غذای رنگی بخوریم یا نخوریم؟
عضو هیات علمی دانشگاه و رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران می‌گوید: «رنگ‌های خوراکی دو نوع مصنوعی و طبیعی دارند که باید هر دو نوع مورد تایید سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو باشند و بر اساس برچسب گذاری قانونی بسته بندی شوند.»

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد احمدی، می‌گوید: امروزه در مواد غذایی مختلف مانند انواع کیک‌ها، شیرینی جات، غذا‌های مختلف و... هم از رنگ‌های طبیعی و هم رنگ‌های مصنوعی استفاده می‌شود و مهم این است که رنگ مصرفی خوراکی و دارای شناسه باشد و مجوز نهاد‌های گفته شده را داشته باشند. البته آن دسته از رنگ‌های خوراکی که از مجاری قانونی وارد کشور می‌شوند نیز تحت مجوز سازمان غذا و دارو قرار گرفته و مجاز هستند.

روند تولید رنگ‌های خوراکی

در کارخانجات برای تهیه رنگ‌های طبیعی ابتدا بخشی از گیاه که حاوی رنگ است خرد شده و سپس به روش‌های مختلف با حلال یا روش‌های حرارتی تحت فشار بالا رنگ استخراج، تصفیه، خشک و بسته بندی می‌شود. در برخی از موارد این رنگ‌ها از طریق دانش بیوتکنولوژی و استفاده از میکروارگانیسم‌ها تهیه می‌شوند. اما رنگ‌های مصنوعی و مشابه طبیعی خوراکی، رنگ‌های سنتزی و غیرطبیعی هستند. این رنگ‌ها به واسطه ترکیب چند ماده شیمیایی و از طریق واکنش‌های شیمیایی بدست می‌آیند که اگر دارای مجوز باشند مصرف محدود آنها منعی ندارد.

علت مصرف رنگ مصنوعی

دکتر احمدی می‌گوید: رنگ‌های مصنوعی یا مشابه طبیعی در مقایسه با انواع رنگ‌های طبیعی خوراکی در طی فرآوری، ثبات و جذابیت و تنوع بیشتر دارند. همچنین مدت زمان ماندگاری رنگ‌های سنتزی بیشتر است. اما باید بدانید رنگ‌های مصنوعی یا طبیعی بی نام و نشان و فله از مواد بی کیفیت، بدون رعایت حد مجاز ترکیبات افزودنی و در شرایط غیربهداشتی تهیه می‌شوند و می‌توانند در مصرف کننده سبب بروز واکنش‌های آلرژیک، بیماری‌های حاد و مزمن دستگاه گوارشی، عصبی، کلیوی، قلبی عروقی و اختلالات هورمونی شود و به طور ویژه در کودکان سبب اختلالات بیش فعالی گردند. در برخی از موارد اگر فرد نسبت به این رنگ‌ها آلرژی داشته باشد و در بیماران با ایمنی پایین مثل افراد مبتلا به سرطان، افراد سالمند، کودکان و خانم‌های باردار امکان حمله حاد وجود دارد. در بسیاری از موارد مصرف مداوم و بیش از حد رنگ‌ها به خصوص رنگ‌های غیرمجاز سبب بیماری‌های مزمن می‌شود.

قاعدتا باید رنگ‌های مورد استفاده در قنادی‌ها و کارخانجات تولید کننده شیرینی توسط ناظرین بهداشتی کنترل شوند و در اجرای این امر اگر کوتاهی انجام شود برخی سودجویان از این خلاء نظارتی استفاده کرده و تقلبات در زمینه رنگ‌ها اتفاق می‌افتد. به همین دلیل بهتر است تا از مجاز بودن مواد مصرفی رنگی مطمئن نشده‌ایم از کیک و شیرینی‌های قنادی رنگی استفاده نشود. دکتر احمدی می‌افزاید، در اغلب رستوران‌ها برای رنگی شدن چلو‌ها و سطح جوجه‌های کبابی از یک سری مواد رنگی به جای زعفران استفاده می‌شود که اکیدا ممنوع است و رستوران‌ها باید از زعفران مرغوب برای غذا‌ها استفاده نمایند. این رستوران‌ها به طور ادواری توسط مرکز بهداشت بازرسی می‌شوند.

رنگ‌های تقلبی قابل تشخیص نیستند

به گفته این متخصص بهداشت مواد غذایی، برخی از رنگ‌های طبیعی علاوه بر خاصیت رنگ زایی خواص ویژه‌ای از جمله آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی دارند و توصیه می‌شود به مقدار محدود با فواصل زمانی مشخص و از منابع مطمئن و بسته بندی شده و دارای بر چسب و از رنگ‌های دارای سیب سلامت در منزل استفاده شود. امکان تشخیص رنگ‌های طبیعی یا مصنوعی توسط مصرف کننده نهایی وجود ندارد و تنها این کار توسط آزمایشگاه‌های تخصصی به روش‌های آزمایشگاهی امکان پذیر است.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->