۸۵ کودک بی‌سرپرست خراسان رضوی، زیر سایه پرمهر حمایت زوج‌های جوان مشهدی جزئیات تغییر ساعت مدارس اعلام شد+ فیلم رئیس جمهور: حل مشکلات محیط زیست نیازمند یک برنامه جامع است وزیر آموزش و پرورش: هیچ دانش‌آموزی حتی بدون کارت ورود، از امتحان محروم نمی‌شود ساعت فعالیت مدارس تغییر کرد؛ ۶ صبح تا ۱۳ (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اگه از پیشم بری واکنش سازمان نظام پزشکی به «فروش مدرک پزشکی در اینستاگرام» یادی از پرویز شهریاری، چهره ماندگار ریاضی | شهریار اعداد سندی بر اصالت تاریخی نام خلیج فارس | نام «دریای پارس» در نسخه کهن قرآن مُتَرجَم نکاتی در مورد آب آشامیدنی فلورایددار خطر آتش‌سوزی زاگرس در فصل گرما! صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تولد ۳ رأس گوزن زرد در پارک ملی کرخه، از ابتدای سال تاکنون (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار درباره خطرات جبران‌ناپذیر مصرف داروی «زولپیدم» هشدار دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره افزایش ۳برابری موارد مثبت کووید ۱۹ رفع مشکلات حجاج در فرودگاه‌های کشور (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) در شهرستان طرقبه‌شاندیز، روزانه ۱۵۰ تن زباله تولید می‌شود فرستاده ترامپ با نتانیاهو دیدار کرد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵۰ درصد بازنشستگی‌های ۱۴۰۳، پیش از موعد بود | باید محدودیت سنی برای بازنشستگی سخت و زیان‌آور لحاظ شود جزئیات پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و صدور احکام جدید (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) نماینده مجلس: برای بهبود کیفیت مدارس باید موانع را از مسیر خیرین برداریم سرنوشت ۸ مفقودی انفجار بندر شهید رجایی نامشخص است سطح درگیری تاغزار‌های خراسان رضوی با آفت ملخ کوهاندار به ۱۰۰ هزار هکتار رسید خانه‌های امن بهزیستی برای زنان، چرخه خشونت خانگی را ۴۰ درصد کاهش داده است راهکارهای دولت برای حل مشکل کمبود معلم | چه استان‌هایی بیشترین کسری نیروی آموزش را دارند؟ دستگیری ۴ شکارچی در پارک ملی تندوره خراسان رضوی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر: غرب به مسئله مبارزه با موادمخدر نگاه سیاسی دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیری استان به ۴۵ درجه خواهد رسید آمار جان‌باختگان تصادفات در سال ۱۴۰۳ کاهش یافت دفتر نتانیاهو ادعا کرد: آزادی «عیدن الکساندر» به لطف سیاست تهاجمی اسرائیل در غزه امکان‌پذیر شد
سرخط خبرها

کیک و غذای رنگی بخوریم یا نخوریم؟

  • کد خبر: ۳۱۸۲۷۶
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۵
کیک و غذای رنگی بخوریم یا نخوریم؟
عضو هیات علمی دانشگاه و رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران می‌گوید: «رنگ‌های خوراکی دو نوع مصنوعی و طبیعی دارند که باید هر دو نوع مورد تایید سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو باشند و بر اساس برچسب گذاری قانونی بسته بندی شوند.»

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد احمدی، می‌گوید: امروزه در مواد غذایی مختلف مانند انواع کیک‌ها، شیرینی جات، غذا‌های مختلف و... هم از رنگ‌های طبیعی و هم رنگ‌های مصنوعی استفاده می‌شود و مهم این است که رنگ مصرفی خوراکی و دارای شناسه باشد و مجوز نهاد‌های گفته شده را داشته باشند. البته آن دسته از رنگ‌های خوراکی که از مجاری قانونی وارد کشور می‌شوند نیز تحت مجوز سازمان غذا و دارو قرار گرفته و مجاز هستند.

روند تولید رنگ‌های خوراکی

در کارخانجات برای تهیه رنگ‌های طبیعی ابتدا بخشی از گیاه که حاوی رنگ است خرد شده و سپس به روش‌های مختلف با حلال یا روش‌های حرارتی تحت فشار بالا رنگ استخراج، تصفیه، خشک و بسته بندی می‌شود. در برخی از موارد این رنگ‌ها از طریق دانش بیوتکنولوژی و استفاده از میکروارگانیسم‌ها تهیه می‌شوند. اما رنگ‌های مصنوعی و مشابه طبیعی خوراکی، رنگ‌های سنتزی و غیرطبیعی هستند. این رنگ‌ها به واسطه ترکیب چند ماده شیمیایی و از طریق واکنش‌های شیمیایی بدست می‌آیند که اگر دارای مجوز باشند مصرف محدود آنها منعی ندارد.

علت مصرف رنگ مصنوعی

دکتر احمدی می‌گوید: رنگ‌های مصنوعی یا مشابه طبیعی در مقایسه با انواع رنگ‌های طبیعی خوراکی در طی فرآوری، ثبات و جذابیت و تنوع بیشتر دارند. همچنین مدت زمان ماندگاری رنگ‌های سنتزی بیشتر است. اما باید بدانید رنگ‌های مصنوعی یا طبیعی بی نام و نشان و فله از مواد بی کیفیت، بدون رعایت حد مجاز ترکیبات افزودنی و در شرایط غیربهداشتی تهیه می‌شوند و می‌توانند در مصرف کننده سبب بروز واکنش‌های آلرژیک، بیماری‌های حاد و مزمن دستگاه گوارشی، عصبی، کلیوی، قلبی عروقی و اختلالات هورمونی شود و به طور ویژه در کودکان سبب اختلالات بیش فعالی گردند. در برخی از موارد اگر فرد نسبت به این رنگ‌ها آلرژی داشته باشد و در بیماران با ایمنی پایین مثل افراد مبتلا به سرطان، افراد سالمند، کودکان و خانم‌های باردار امکان حمله حاد وجود دارد. در بسیاری از موارد مصرف مداوم و بیش از حد رنگ‌ها به خصوص رنگ‌های غیرمجاز سبب بیماری‌های مزمن می‌شود.

قاعدتا باید رنگ‌های مورد استفاده در قنادی‌ها و کارخانجات تولید کننده شیرینی توسط ناظرین بهداشتی کنترل شوند و در اجرای این امر اگر کوتاهی انجام شود برخی سودجویان از این خلاء نظارتی استفاده کرده و تقلبات در زمینه رنگ‌ها اتفاق می‌افتد. به همین دلیل بهتر است تا از مجاز بودن مواد مصرفی رنگی مطمئن نشده‌ایم از کیک و شیرینی‌های قنادی رنگی استفاده نشود. دکتر احمدی می‌افزاید، در اغلب رستوران‌ها برای رنگی شدن چلو‌ها و سطح جوجه‌های کبابی از یک سری مواد رنگی به جای زعفران استفاده می‌شود که اکیدا ممنوع است و رستوران‌ها باید از زعفران مرغوب برای غذا‌ها استفاده نمایند. این رستوران‌ها به طور ادواری توسط مرکز بهداشت بازرسی می‌شوند.

رنگ‌های تقلبی قابل تشخیص نیستند

به گفته این متخصص بهداشت مواد غذایی، برخی از رنگ‌های طبیعی علاوه بر خاصیت رنگ زایی خواص ویژه‌ای از جمله آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی دارند و توصیه می‌شود به مقدار محدود با فواصل زمانی مشخص و از منابع مطمئن و بسته بندی شده و دارای بر چسب و از رنگ‌های دارای سیب سلامت در منزل استفاده شود. امکان تشخیص رنگ‌های طبیعی یا مصنوعی توسط مصرف کننده نهایی وجود ندارد و تنها این کار توسط آزمایشگاه‌های تخصصی به روش‌های آزمایشگاهی امکان پذیر است.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->