۱۱ مصدوم در حادثه واژگونی مینی بوس کارگران معدن در محور سبزوار-بردسکن زن و شوهر مشهدی بر اثر گازگرفتگی در ساحل بابلسر جان باختند (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) حذف زندان برای مهریه؛ آرامش مردانه، اضطراب زنانه؟ ریزش آوار ساختمان مسکونی در تبریز بر اثر گودبرداری اختصاص ۱۵ درصد بودجه دانشگاه‌ها به پژوهش و فناوری کنکوری‌ها بخوانند! | تاثیر مثبت معدل در کنکور چطور محاسبه می‌شود؟ تاریخچه‌ای از کشت چای در ایران | چند‌و‌چون چای راهنمایی برای انتخاب، مصرف و نگهداری نان | یک لقمه سلامتی ماجرای درگیری در خیابان بهشتی تهران چه بود؟ (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طرحی برای پایان دادن به چرخه معیوب ترک اعتیاد متجاهرها در مشهد | امید به شفابخشی نسخه «مدیریت مورد» معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی: باید به موضوع فرونشست زمین در محدوده اماکن تاریخی استان توجه ویژه شود مشهد، قطب آزمایشگاهی منطقه شمال‌شرق کشور مدیر موزه بزرگ خراسان: سازه‌های مقاوم بنا‌های تاریخی ۲۵۰۰ ساله از افتخارات ایرانیان است یک تمرین ساده برای تسکین زانودرد منابع مالی، چالش‌برانگیزترین موضوع در حوزه بازسازی و حفاظت از بنا‌های تاریخی است برای حفظ بنا‌های تاریخی باید به ضعف‌های ذاتی این سازه‌ها توجه ویژه داشته باشیم فرودگاه مشهد آماده بدرقه بیش از ۱۲ هزار زائر خانه خدا پایه یازدهمی‌ها امسال هم ۶ درس را امتحان نهایی می‌دهند وزیر آموزش‌ و پرورش: اساسی‌ترین مشکل و بزرگ‌ترین بحران‌های امروز کشور ریشه در مسائل فرهنگی دارد آیا سی‌تی‌اسکن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟ پروژه برقی‌سازی خط‌آهن تهران-مشهد، از پروژه‌های اولویت‌دار کشور است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۳۱ فروردین ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود نقش زن خارجی در باند گروگان‌گیران آدمکش در مشهد چه بود؟ ۵۴ درصد از مردم خراسان رضوی، گرفتار کم‌تحرکی هستند | کم‌وزنی، مهم‌ترین دلیل مرگ‌ومیر نوزادان در استان + فیلم شنا با  مرگ | غرق شدن ۵ نفر از ابتدای ۱۴۰۴ در خراسان رضوی فرمانده کل انتظامی: ضرورت تعریف طرح نوین همکاری پلیس و آموزش و پرورش رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: زمینه‌های افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه تجهیزات پزشکی محقق شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد جان ۴ بیمار را نجات داد (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طب ایرانی چگونه شانس بارداری را افزایش می‌دهد؟ زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری اعلام شد | بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همچنان چشم انتظارند!
سرخط خبرها

معاون آموزشی وزارت بهداشت: کیفیت آموزش پزشکی با توجه به ازدحام دانشجو، کمبود تجهیزات و استاد، نگران‌کننده است

  • کد خبر: ۳۱۸۳۸۹
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۳
معاون آموزشی وزارت بهداشت: کیفیت آموزش پزشکی با توجه به ازدحام دانشجو، کمبود تجهیزات و استاد، نگران‌کننده است
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: نگرانی درباره کمبود پزشک وجود ندارد؛ البته کیفیت آموزش پزشکی در شرایطی که با کمبود کلاس، تجهیزات آزمایشگاهی، وسایل آموزشی و استاد مواجه هستیم، جای نگرانی دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، سید جلیل حسینی در حاشیه حضورش در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، اظهار کرد: برای نخستین بار در نشست این کمیسیون حاضر شدم و در مورد مشکلات و مسائل آموزشی دانشجویان علوم پزشکی و برنامه‌های آتی و تعاملات دو جانبه مباحث خوبی مطرح شد.

وی با اشاره به اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی را در سال ۱۴۰۰ تصویب کرد و فراهم نکردن زیرساخت‌ها برای این مهم از جمله مشکلات جدی ما است، افزود: از سال ۱۴۰۱ این افزایش ظرفیت شروع شده و حتی از ۲۰ درصد هم بیشتر پذیرش شده و فشار زیادی به دانشگاه‌های علوم پزشکی وارد کرده و با کمبود فضا، تجهیزات و اساتید و همچنین ازدحام دانشجو در خوابگاه‌ها و صف‌های طولانی سلف مواجه هستیم و دانشگاه‌ها در حال انفجار و اساتید به شدت خسته هستند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، افزود: در واقع این افزایش از ۸۰۰۰ دانشجو در سال ۱۴۰۰ به ۱۶۵۰۰ نفر در سال ۱۴۰۴ می‌رسد؛ مساله این است که ظرفیت و زیرساخت‌های ۶۰ تا ۷۰ دانشگاه علوم پزشکی در طول ۳۰ سال برای ۸ هزار دانشجو فراهم شده، اما در طول ۴ سال تعداد دانشجویان ۲ برابر یعنی تعداد ۱۶۵۰۰ شده و هیچ بودجه‌ای نیز به این امر اختصاص داده نشده است.

حسینی، ادامه داد: ۴۰ هزار میلیارد تومان باید برای این مهم پیش بینی می‌شد، اما تنها ۳۷ هزار میلیارد تومان تأمین شده و در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ هیچ بودجه‌ای به این امر اختصاص نیافت و در سال ۱۴۰۳، ۱۳۰۰ میلیارد تومان پیش بینی و در واقع، تنها یک چهلم از بودجه مورد نیاز در سال ۱۴۰۳ تامین شد که این میزان اصلاً برای تامین نیاز‌های دانشگاه‌ها از جمله تجهیز کلاس‌ها، خوابگاه‌ها، سلف سرویس‌ها، وسایل آموزشی در کلاس‌ها و آزمایشگاه‌ها و یونیت‌های دندانپزشکی کافی نیست و فشار زیادی به دانشگاه‌ها وارد شده و نگران وضعیت روحی و آموزشی دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی هستیم.

وی در مورد هشدار‌های داده شده در رابطه با کمبود پزشک در آینده، گفت: تصور نمی‌کنم در آینده با چنین مشکلی مواجه شویم، زیرا در حال حاضر تعداد پزشکان عمومی ثبت شده در نظام پزشکی حدود ۱۰۰ هزار نفر است و ۹۰ هزار نفر دیگر نیز در حال تحصیل هستند و بر اساس برنامه هفتم توسعه باید ۲.۳ دهم پزشک به ازای هر ۱۰۰۰ نفر داشته باشیم و در مجموع با کمبود پزشک مواجه نخواهیم شد و جای نگرانی وجود ندارد، اما کیفیت آموزش پزشکی در شرایطی که کلاس‌ها، تجهیزات آزمایشگاهی، وسایل آموزشی و استاد نداریم جای نگرانی دارد و به همین دلیل نگرانی خودمان را اعلام می‌کنیم تا بودجه افزایش ۲۰ درصدی فراهم و میان دانشگاه‌ها توزیع شود تا دانشگاه‌ها در بازه زمانی ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۷ بتوانند زیرساخت‌های خود را آماده کنند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: کمیسیون بهداشت پیشنهاداتی را برای تامین بودجه مطرح کرد و قرار شد اعضای کمیسیون در روز‌های آینده در صحن علنی مجلس، پیشنهادات جدیدی بدهند تا بتوانیم این بودجه را برای سال ۱۴۰۴ تامین و زیرساخت‌های مورد نیاز را برای دانشگاه‌ها فراهم کنیم؛ مقرر شد این جلسات تداوم داشته باشد و اعضای کمیسیون هم با همراهی کمیسیون آموزش مجلس تلاش خوبی را برای تامین بودجه افزایش ظرفیت ۲۰ درصدی داشته باشند.

حسینی یادآور شد: افزایش تعداد دانشجویان، کمبود منابع، حجم بالای کار و تعرفه پایین از جمله مشکلات جدی رزیدنت‌ها و پرداختی‌ها به این قشر تکاپوی زندگی شان را نمی‌دهد و به هیچ وجه نمی‌توانند مسکن مناسب را تامین و آینده‌ای خوبی را برای فرزندانشان ترسیم کنند و تمامی ذکر و فکرشان هم مشغول است؛ در این رابطه تعدادی از افراد به دلیل مسائل اقتصادی رغبتی برای ورود به تخصص‌های پزشکی ندارند و بخشی که باید دارای ۱۰ رزیدنت و ۱۰ استاد و ۳۰ بیمار باشد اکنون ۲ رزیدنت، ۲ استاد و ۹۰ بیمار دارد؛ امیدواریم با تأمین منابع و زیرساخت‌های لازم، کیفیت آموزش و رفاه دانشجویان بهبود و مشکلات موجود کاهش یابد. 

منبع: خانه ملت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->