لیلی رحمانی - سال هاست که به دریافت قبوض کاغذی عادت کرده ایم؛ قبوضی که آن ها را یا از لای در منزل برمیداشتیم یا با کمی جست وجو ازمیان دسته رهاشده قبوض داخل مجتمع آپارتمانی، قبض خودمان را برمیداشتیم و پرداخت میکردیم اما از مدتی قبل و برپایه اعلام شرکت برق، قرار است از این پس به جای دریافت کاغذی قبوض، پیامک میزان مصرف را بر روی تلفن های همراه خود دریافت کنیم؛ مسئله ای که البته هنوز به طور کامل رواج پیدا نکرده و موجب برخی نارضایتی ها هم شده است.
یکی از شهروندان در تماس با شهرآرا میگوید: مگر هزینه صدور قبض کاغذی چقدر است که شرکت برق با وجود این همه مبلغی که برای کنتور و اشتراک ماهیانه برق دریافت میکند، میخواهد آن را از ما دریغ کند؟ این مبالغ در قبال این هزینه ها ناچیز است.
وی ادامه میدهد: کسی که در روستا زندگی میکند و امکان دسترسی به امکانات الکترونیکی را ندارد، در این طرح نادیده گرفته شده است و ازطرفی مشترکانی همچون من که چند کنتور هم زمان دارند، تفکیک پیامک های ارسالی، برایشان سخت و زمان بر خواهد بود. او با اعتراض به الزامی بودن طرح یادشده بیان میکند: نباید چنین طرح هایی الزام آور باشد تا مشترکانی که مایل به این روش نیستند، با همان روش کاغذی، قبوض خود را دریافت کنند.
طرحی که الزام آور است
علیرضا کاشی، سخن گوی شرکت توزیع برق استان، درباره این گلایه و اعتراضات مشابه، به خبرنگار ما میگوید: طرح «حذف قبوض کاغذی» ازسوی وزارت نیرو برای ما الزام آور است و تاکنون نیز دوسوم مشترکان، اقدام به همکاری و ارسال پیامک کرده اند که بدهی هایشان نیز به همین صورت به آن ها اعلام میشود.
وی میافزاید: تا کمتر از سه ماه آینده این طرح به صورت کامل اجرایی خواهد شد و درصورتی که مشترکانی برای این طرح اعلام همکاری نکرده باشند، خودمان با ارائه فرم های مخصوص، به آن ها مراجعه میکنیم.
کاشی با اشاره به دلایل الزام این طرح بیان میکند: هزینه های کاغذ برای چاپ قبوض، تنها یکی از دلایل برای الزام طرح حذف قبوض کاغذی است؛ هرچند همین هزینه ها هم به نوعی اسراف محسوب میشود اما مسائل زیست محیطی و توسعه دولت الکترونیک از دیگر دلایلی است که برای اجرای این طرح وجوددارد.
امکان ثبت چند کنتور به صورت هم زمان
وی ادامه میدهد: هیچ محدودیتی برای ثبت چند کنتور به صورت هم زمان بر روی یک خط تلفن همراه وجود ندارد و مشترکان علاوه بر ثبت کنتورهای به نام خود، میتوانند کنتوری را که به نام شخص دیگری است و توانایی بهره بردن از تلفن همراه را ندارد، نیز ثبت و برای او اعلام بدهیکنند.
وی تصریح میکند: قطعا همه مشترکان حتی در دورترین نقاط، شخصی را در اطراف خود دارند که به تلفن همراه دسترسی داشته باشد.
کاشی بیان میکند: زمانی که مشترک اقدام به ارسال پیامک میکند، رمز برای وی ارسال میشود؛ یعنی با ردیف شماره رمز اعلام شده و با بررسی آن، میتوان پیامک مربوط به هر کنتور را از سایر پیامک ها شناسایی کرد.
وی همچنین اظهار میکند: با تمام طرح هایی که در مسیر رسیدن به دولت الکترونیک است، در آغاز مخالفت هایی وجود دارد و در این مورد نیز اگر مشترکی درخواست صدور قبض کاغذی را داشته باشد، میتواند با مراجعه به دفاتر پیشخوان یا ازطریق سایت این شرکت، قبض مربوط و تمام سوابق بدهی خود را بگیرد.